מה לשבת?

מה לשבת?

אצלנו סלט חומוס עם חאוויג' כי אין לי כמון מרוב קציצות... יצא טעים להפליא

סלט מגרגרי תירס שהורדו מהקלח וטרם הוחלט עם מי לשדכם. בינתיים נקצצה נענע לטובת הענין.

מאפה שכבות- בצל, זוקיני,טופו קדיתא ופטריות טריות הכל פרוס דק, רוטב שמן שומשום, מייפל, סויה בקטנה ואחר כך תוספת שום טרי מגורר וקליפת לימון.

מאפה פרוסות דלעת ובצל סגול קצוץ קטן ברוטב חמאת בוטנים, משחת קארי אדום, חומץ בלסמי ומעט מים ומלח לתיקון.

חצילים קטנים שנאפו שלמים יוגשו עם טחינה דלילה יחסית הרבה הרבה עשבי תיבול ולימון

חציל נוסף גדול יותר ירוסק עם עגבניות טריות שום מיצלימון כוסברה פלפל חריף טרי ונראה מה עוד

עגבניות שרי מתוקות להפתיע יהוו חלק ארי של סלט עגבניות ובזיליקום בשני צבעים

לקציצות שנותרו מאתמול הוספנו רוטב כמו של אמש לבקשת הקהל להרבה רוטב יוגשו עם אורז שני צבעים

קייל- סלט ירוק עם בצל ירוק מיצלימון שמן זית ומלח

אין מספיק אוכל לילדים בררנים אני הופכת בדעתי

יש מי חומוס והרבה מישמשים ואפרסקים אני זוממת על עוגת פרות הפוכה או "סתם" טורט עם פרות שרוככו במחבת עם סוכר חום וקינמון

יוספה 51

New member
ואוו, כמה. אני שמתי להשריה למחר:

עדשים שחורות, עדשים ירוקות, עדשי מאש, שעועית אזוקי, שעועית חומה קטנה, שעועית שחורה. מתכונים ורעיונות יתקבלו בברכה...

הכל להיום????

אפשר לעשות את ה"קלאסיקה"-
עדשים שחורות/ירוקות מג'דרה,
שעועית שחורה - פג'ואדה (אין לי משהו ספציפי)
שעועית במיץ עגבניות
כל השאר- קציצות עם קישוא ובצל מטוגן או כרובית מבושלת ובצל מטוגן+ גזר
&nbsp

למשל כזה

פז'ואדה- תבשיל שעועית שחורה (דרך האוכל)
לתבשיל הפז'ואדה:
• 2 כוסות שעועית שחורה
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל, קצוץ
• 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
• 2 פלפלים (אדום וצהוב), קצוצים דק
• 1 כרשה, חתוכה דק
• 1/2 כוס סלרי אמריקאי, קצוץ (גבעולים בלבד)
• 1 כף גדושה רסק עגבניות
• 1 פלפל צ'יפוטלה מעושן או 1 פלפל חריף אחר
• 1 כפית כמון
• 1 כפית צ'ילי גרוס
• 1 כף אורגנו יבש
• 1 עגבנייה, חתוכות לקוביות
• 1/2 צרור עלי כוסברה (לא חובה), קצוצים
• 1 בצל ירוק, חתוך לפרוסות דקות
• מלח, פלפל שחור
הכנה:
. משרים את השעועית במים למשך הלילה ומסננים.
2. מאדים בסיר עם שמן הזית את הבצל, הגזר, הפלפלים, הכרשה והסלרי. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'יפוטלה, השעועית המסוננת והתבלינים.
3. מוסיפים מים בגובה 1 ס"מ מעל התבשיל, מרתיחים ומבשלים עד ריכוך השעועית (כשעה ו-45 דקות).
4. מוסיפים את העגבנייה, הכוסברה (לא חובה) והבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
&nbsp

מאש עם אורז וכמון למג'דרה

עדשים מוקפצים עם הרבה שום בשמן זית לסלט ואחר להוסיף בצל קצוץ קטן,קוביות עגבניות, הרבה ירוקים קצוצים היטב, מיצלימון, אפשר חמוציות ואפשר בלי, פלפל חריף קצוץ דקדק. אם יש לך לימון כבוש- זה שוס כאן

מהעדשים הירוקות הייתי מכינה קציצות, טוחנץ במעבד מזון טחינה גסה, מוסיפה בצל מגורר, עוד ירק כזה או אחר מגורר גם פטרוזיליה וכוסברה יעבדו טוב. מדביקה עם קמח חומוס. מתבלת היטב עם כמון , מלח פלפל. מוסיפה כפית סודה לשתיה. נותנת לזה לעמוד קצת ומטגנת פלאפלים שטוחים וקטנים.

משעועית שחורה אחרי בישול בלי מלח ניתן להכין ממרח מהמם, עם שמן זית ובצל מטוגן בו, מלח פלפל כמון. ךמרוח ומעליו להניח עגבניה , מלפפון ועשבי תיבול כמו קורנית או פלח לימון מקולף היטב.

מהשעועית החומה הייתי מכינה מרק ומוסיפה לו לפני ההגשה אטריות אורז ליצירת חלבון עשיר. אפשר גם סלט איטלקי, לבשל אותה היטב בלי מלח, לסנו ולהניח בקערה, זיתים שחורים טבעות דקות של בצל, בזיליקום, רבעי עגבניה אפשר גם טבעות פלפל צהוב או אדום. רוטב משילוב של בלסמי שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס. זה צריך לעמוד כדי לספוג את הטעמים.

יוספה 51

New member
מאש מג'דרה? נשמע מעניין, בדרך כלל עושה עם שחורים או כתומים

גם הממרח ייבדק מחר. לגבי מרק- קצת חם מדי, אולי אנסה משהו עם שעועית ברוטב עגבניות על מצע אורז, מקווה שהאזוקי והחומות מתאימות לזה.

מתאימות אבל

אם החוםפ מטריד אותך תכיני מהן סלט עם לימון ועגבניות
מתאים גם כסלט פסטה

יוספה 51

New member
כן, יש כבר מספיק מנות חמות אופציונאליות

הקציצות והמג'דרה ותבשיל שעועית חם אחד על אורז, ואז סלט שעועית אחר, ועוד כמה סלטים 'רגילים' נשמע לי מצוין. אולי הסלק עם הגזר או התפוח.

יוספה 51

New member
סיכום ארוחת צהריים ורצה לישון...

סלט שעועית חומה א-ל-מיקי, תבשיל שעועית שחורה, פג'דואה?? של תותית (יצא מהמם, מהמם..),תבשיל שעועית שמל בני סיידא (גם טוב, קצת פחות..), מג'דרה של שעועית מאש (מיקי) וקציצות מאש עם ערמונים (של ליידיבאג) וקציצות עדשים ירוקות של אנונימוס, בתוספת ברוקולי, יצאו מדהימות, ויישמתי את ההצעות של מיקי (חיתוך גס, הוספת ירק, קצת קמח חומוס) , אורז לבן כמצע לכל השעועיות, וחוץ מזה גם תפח"א קטנטנים בתנור. בקיצור, הרבה מאד אוכל, טעים ואני רק מקווה שכל השעועיות לא יעשו שמות בבטן. הדבר היחידי שימתין לפעם הבאה זה העדשים השחורות שהלכו למקפיא. אה, כן, גם לא הספקתי לעשות את הקינוח למרות שהבעל הביא קופסת חומוס. אז גם בהמשך. 'הסתפקנו ' בפירות העונה שאין כמוהם. תודה- עזרתם לי מאד מאד!

ממש מלא!

אם תצאי רעיון למשהו לילדים בררנים- אשמח לשמוע יש לי 2 כאלה :)
בדרך כלל מה שהולך עם הילדים הבררנים הפרטיים שלי זה מרק ירקות עם חומוס בפנים על קוסקוס.
אופציה נוספת היא פסטה או בלי כלום (לא אוהבת לתת להם בלי כלום) או סלט פסטה עם ברוקולי, סלק, אפונה ותירס- כי בכל זאת חם מדי למשהו מבושל מדי.
או פתיתים וליידים קטניות עם מלח (פשוט, בריא וטעים) עם ירקות אנטיפסטי.
אצלי הם לא אוכלים קציצות לצערי ולא פשטידות וקישים....

לנער הצעיר

אורז בתנור גם כשהוא צבעוני מסתבר שהוא אוכל בשמחה
סלט ירקות עגבניות מלפפון פלפל מתוק בצל ירוק מלח- הוא אוכל גם
טחינה תמיד הולך כאן

בתבנית פיירקס

השכבתי זוקיני פרוס דק, בצל פרוס דק מעל פרסתי ושטחתי חצי ק"ג טופו (עדין) דק
מעליו פרסתי כ-15 פטריות שמפניון ופורטובלו טריות ומצויינות די דק, על כל שכבה בזקתי מעט מלח
ערבבתי כפית שמן שומשום, רבע כוס רוטב סויה, רבע כוס סילן ללא תוספת סוכר, שמינית כוס שמן זית
זלפתי על הכל, כיסיתי והכנסתי לתנור. אחרי כחצי שעה בחום 175 הסרתי את המכסה , ערבבתי מעט והכנסתי שוב לעוד כחצי שעה חום רק מלמטה 170 מעלות.
וככה זה יצא

אחרי שהתחרעתי היום על פיצה*

נראה לי כל השבת רק ירקות

&nbsp
*היום גיליתי לראשונה את הפיצה הטבעונית של "פיצה זזה" באיזור התעשייה הישן ראשון לציון. אחת הפיצות הטעימות שאכלתי אם לא ה-...

למעלה