מה לשבת?

מה לשבת?

יש לי דלעת גדולה שטוחה ועגולה. מתכוונת להסיר את הרבע העליון, לרוקן את הגרעינים ולמלא באורז עם הפתעות , מים ותבלינים ולאפות שלמה ככה.
אחר כך לפרוס ממנה פרוסות דלעת אפויה עם מלית.

חוץ מזה עוד אין לי מושג.
נראה מחר.
ואתם?

Dr T noki

New member
רוצה להכין מרק ירוקים מכל מה שיש במקרר

דפי אורז ממולאים בנוסח אסיתי, עוד לא החלטתי על המילוי
קישואים עגולים שבא לי למלא באורז ירקות ועוד כל מיני
משהו עם העדשים שהשריתי ובישלתי
יש לי חשק לקובה דלעת במילוי פטריות ובצל במרק כתום אבל לא יודעת אם יהיה לי כוח להכין
רוצה לנסות את הקישוא כוכב שקניתי. נראה מה יצא ממנו.
קציצות פטריות ברוטב ארטישוקים על מצע אורז
אולי עוגה בחושה עם דובדבנים/אפרסקים/שזיפים

נראה מה מכל זה יהיה לי חשק להכין.

ladybug6

New member
כאן קצרה בזמן

וצריכה להרים ארוחה כמעט לבד ולהביא לאמא שלי בערב. אז הולכת על ספגטי בולונז עם טחון מהצומח ופטריות, תפוחי אדמה אפויים, סלט גדול, ועוד לא החלטתי אם כרובית צלויה או שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום. תלוי כמה ומה אספיק
ולפיצי הקטנה יש קינואה, אפונה עדינה וברוקולי מאודים, וירקות טריים ליד
אם אספיק אכין לה גם מרק כתום עם עדשים, סמיך כזה שאפשר להטביע בו קצת קינואה או פסטה

ובסוף

דלעת ממולאה אורז עגול מלא, עדשים צהובים של דאל, בצל מטוגן,קוביות זוקיני, מתובלת בכמון קינמון כורכום מלח פלפל שחור גרוס

דפי אורז ממולאים בפטריות קצוצות קטן, בצל מוזהב ואפונה עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר

טמפורה טופו, זוקיני ופטריות

סלט סלק אפוי וגזר חי מגוררים דק על פומפיה, בצל קצוץ, פקאנים קלויים במלח, עלי אזוב מהגינה בנדיבות

סלט עגבניות שרי צהובות מהגינה, ירוקות לחי מהסופר ואדומות רגילות באדיבות הסל האורגני, עם כוסברה ובצל קצוץ

חומוס וטחינה שניהם תוצרת בית

סלט עלי מנגולד מאודים עם בצל ירוק, מונחים על ערימת קוביות גזר חי,מעל זילופים עדינים של חמאת בוטנים ומעל זריה של שומשום קלוי במחבת יחד עם פלפל חריף,מלח וסוכר חום

פאי תפוחים ושזיפים עם בצק שקדים

אזנחנו מסודרים

Dr T noki

New member
הסתדרתם ועוד איך

אני הכנתי בסוף פחות דברים אבל היה מספיק.
חנכתי את סיר הלחץ החדש עם חומוס! איזה כיף! זה היה מהר

מרק מירקות ירוקים (גם בסיר לחץ היפיוף שלי)- מנגולד, בצל, תפוח אדמה קטן, תרד, קייל, שני קישואים, כוסברה ופטרוזיליה מבושלים ואז בבלנדר, עם חוואיג׳ למרק, מלח פלפל כמון ומיץ לימון, לירוק ירוק הזה הוספתי קצת מהחומוסים מהשורה הקודמת וקצת ירוקים ששמרתי בצד אחרי הבישול. יצא קצת כמו מרק חרירה.
קציצות כרובית וטחינה גולמית
קציצות דלעת וחומוס בציפוי פריך בתנור
מאפה שבלולים שמרים קמח מלא עם זיתים ירוקים, עגבניות שרי ופסטו (בהשראת מתכון של גלי לופו אלטרץ)
דפי אורז ממולאים במש+עדשים חומות+ושחורות ובצל מטוגן ואפויים משוחים ברוטב סויה, ג׳ינג׳ר שום חמאת בוטנים ושמן שומשום. איכשהו לא הסתדרו הטעמים והחבר׳ה לא אהבו
(את השאר דווקא אהבו)
ספגטי חייה מלאה עם בולונז טחון טבעול (אני עושה כמו שהייתי עושה עם בולונז בשרי בעבר, בצל, טחון, שום, בטטה מגורדת גס,יין אדום, מוסיפים רסק עגבניות מים ותבלינים, בזיליקום אורגנו מלח פלפל שחור ולבן ואנגלי).

עכשיו זוממת למחר קציצות פטריות ברוטב ארטישוקים, חמצמץ כזה, קישואים ממולאים (עוד לא החלטתי במה), ולנסות את קישוא הכוכב שקניתי

המממ

סויה, ג׳ינג׳ר שום חמאת בוטנים ושמן שומשום- אולי היחסים לא היו נכונים? לטעמי חסר בזה משהו חמצמץ נניח חומץ אורז או מיצלימון ומשהו עם גוון קל של מתיקות- סילן, מייפל או מעט סוכר

Dr T noki

New member
שכחתי ששמתי גם סילאן

אני חושבת שלא אהבו את המילוי ואת המרקם הכללי של העסק

למעלה