מה לשבת?

מה לשבת?

ערמת ספרים
פרות למכביר ו...כרגע זהו
היום אפיתי נתחי טופו גדולים ברוטב חמאת בוטנים וסלרי קצוץ,חריף על מצע בצל שום ועגבניות

מרק עדשים דאל עם שורש כורכום טרי שום ובצל

אורז מלא בלי כלום- אחד אחד

ואין לי שום תכניות או כוונות מגובשות למחר
יש פטריות טריות נהדרות
חצילים מפטספסים
חצילונים בגודל זיתים גדולים
עגבניות בשני צבעים
סלרי ושורשי פטרוזיליה
דלוריות ודלעות ערמונים
סלק משני צבעים
פלפלים כתומים ואדומים יציבים וקטנים יחסית
זוקיני צהוב, ירוק כהה וקישואים בהירים- אולי מרק קרם קישואין עם עשבי תיבול...

שומושג
ואצלכם?

אפשר מתכון לנתחי הטופו ברוטב חמאת בוטנים?

תודה

בבקשה

ריפדתי תבנית פיירקס בבצל מקוצץ, פרוסות עגבניות טריות שהתרככו ושום מקוצץ.כמויות? אני לא יודעת כי עבדתי לפי מה שהיה לי ואין משמעות לכמה. היו לי חבילת עלי סלק על סף העייפות אז גם הם הוסרו מהעוקצים והשדרות והוספו. בזקתי מעט מלח ופלפלת חריפה.

את הטופו, השתמשתי בקדיתא שהוא רך יחסית, הנחתי בקוביות של בערך 3X2 ונטעתי אותן בין הירקות. בקערה עירבבתי חמאת בוטנים, פפריקה חריפה, מעט סילן, מלח, וקצת מים וגבעולי סלרי קצוצים דקדקדק בכמות נדיבה. יצאה משחה שניתן למרוח בקלות על הנתחים וקצתבינהם. כיסיתי אות ברוטב הזה, כיסיתצי את הנתבנית במכסה והכנסתי לתהור. מוציאים כשהירקות רכים .אפשר אם נוצר צורך להסיר כיסוי להשחמה.

Dr T noki

New member
אצלי אין חשק לבשל

אבל נהנית לקרוא את השלל המדהים שלך.

בקטנה אבל ממש

לזניה טבעונית עם שכבות פסטה אורז ללזניה ,רוטב משבבי סויה ועגבניות ,שכבה של פרוסות זוקיני צהוב מטוגנות עם פרוסות שום מעל שכבה של שמנת סויה ופרמזן טבעוני .
סלט ירקות כל טוב צבעוני.
סלט חורף קוביות שורשים
חומוס שקניתי במו ידי.
טחינה ביתית.
ממרח אבוקדו
מניפות תפוחי אדמה ובטטה.
סלט פרות גדול וצבעוני

עוגיות אגוזים נ"ג

Dr T noki

New member
אז בסוף למרות חוסר הכוח

הצלחתי להוציא:
מרק כתום

מוקפץ אטריות אורז דקיקות עם ירקות רבים (ברוקולי , פלפל אדום וצהוב, שעועית ירוקה, אפונת שלג, בצל ירוק ועוד) ,בוטנים קצוצים, חמאת בוטנים צ׳ילי מתוק שום וג׳ינג׳ר קצוץ

תפוחי אדמה פרוסים דק משוחים בתערובת שמן זית, טחינה גולמית , סילאן , פפריקה מתוקה, פלפל אנגלי ושחור טחון, שום גבישי , מושחמים בתנור. נטרפו ולא נותר להם זכר.

קוביות טופו במרינדת סויה, שמן בוטנים ושמן שומשום, קצת מירין, שום, ג׳ינג׳ר, חמאת בוטנים, בציפוי פירורי לחם עם פירורי בוטנים גרוסים מטוגנים .

לקינוח (למרות החורף)- גלידה טבעונית שהכנתי לחנוך את מכונת הגלידה - גלידת פקאנים, מייפל, וחתיכות תמרים.על בסיס חלב אגוזים ופקאנים, חיסלנו את כל הקופסה.
איך הכנתי?לפי בסיס של מתכון שמצאתי בבלוגים שונים בעברית ואנגלית על בסיס אגוזים.
מכיוון שלא היה לי זמן להשרות קשיו הרבה זמן בחרתי לנסות משהו מיידי.
בערך כוס פקאנים, חצי כוס מייפל, קורט מלח, בערך 2-2.25 כוסות חלב אגוזים. הכל לבלנדר הסיני המדובר

חתכתי תמרים מג׳הול, הייתי מוסיפה עוד חתיכות פקאנים קצוצים אבל נגמר

שמתי במיכל של מכונת הגלידה אבל לא ממש קפא, אז שמתי במקפיא בקופסה.
בעקרון אפשר להקפיא במגש קוביות קרח ואז לבלנדר, בלי מכונת גלידה .

בכל מקרה יצא טעים רק לי היה מתוק מדי. בפעם הבאה פחות ממתיק.

תובנות חמין

א. ג׳חנון בחמין זה שוס עצום. שמתי בשקית קוקי והנחתי מעל החמין. מעולה. לא צריך הרבה, לא כדיא להתפרע.
ב. קולרבי בחמין זה מגעיל ברמות! ואת זה אני אומרת כחובבת קולרבי בכל צורותיו!
ג. תמיד כדאי להכין קצת פחות.
ד. הכי טעים בחמין תפוחי האדמה והגריסים או החיטה.

אחרי החמין המעולה של ליידיבאג בשבוע שעבר, הוחלט לנסות את החמין של אורי שביט שפורסם בויינט. אני מאשימה את אחותי ההרפתקנית שפיתיתני. הקולרבי היה ממש לא טעים, הקשיו היו רק נחמדים וחשבתי שזה די בזבוז של קשיו.
מה שכן, הג׳חנון מלמעלה היה מעולה.

אני מכינה את החמין בסיר בישל איטי, בתוך שקית ייעודית. זה חוסך הרבה בלגן.

ולסיום עוד טיפ חשוב לחמין: סגרו את הדלת (של המטבח או של חדר השינה) בלילה.... אחרת תתעוררו השכם בשבת בבוקר מהריח המשכר.

שבוע טוב!

אנחנו מכניסים

שקדים ואולי ערמונים אם יש ולא קשיו
אני הכנסתי לפת במקום קולרבי ועבד מצויין וחתכתי לא גדול וגזר שיצא מהמם.
אצלנו אין חיטה או גריסים כי זה גלוטן .

Dr T noki

New member
אני עושה מין שילוב של כמה מתכונים

לא ניסיתי קולרבי, מראש לא נראה לי מתאים.
תפו״א תמיד נטרף הכי הרבה.
שמה ראש שום מקולף חצוי, בצל או בצלצלים מוזהבים, גזר, לפעמים בטטה, תפוחי אדמה,,ערמונים, פטריות חצויות .
על זה מפזרת שעועית לבנה או אדומה או לוביה, שעועית מש, אורז אדום או גריסי פנינה. נסיון עם קינואה היה פחות טעים בעיני. אם יש עדשים בצבע חום או ירוק (רק לא כתום) אני גם שמה. חותכת כמה תמרי מג׳הול.
לא אוהבת שקית, מעדיפה הכל מעורבב. תיבול פפריקה, מתוקה ומעושנת, עלי דפנה חובה.לפעמים סילאן. מלח פלפל שחור פלפל אנגלי.
אצלנו סעיף ג׳ הפוך - להכין יותר

בעיקר תפוחי אדמה...

מתה על הריח הזה.

RSPA

New member
שמעתי על הג'חנון הזה ששמים בחמין

ולמרות שכנראה הוא מאוד טעים, עדיין יש לי הסתייגויות רבות מהוספתו.
יש בו הרבה מאוד מרגרינה אם אינני טועה וזה מסוג המאכלים שאחריו צריך להשתמש ב"פותח סתימות". קצת מדאיג אותי העניין הזה, אז אני מוותר.

לעומת זאת אני מאוד בעד תפו"א, גריסים וחיטה וגם מאוד בעד קוגלע טבעוני קונבנציונאלי...

פעם או פעמיים בחורף, חצי ג'חנון

זה כמעט מצוות "עונג שבת"!
וטעים

אבל באמת, מסקנת המסקנות שלי להבא היא רק תפ"א, מעט מאד קטניות, וקצת גריסים או חיטה.
מעניין אם תהיה עוד שבת קרה

RSPA

New member
הבעיה שרק חצי ג'חנון יעשה אותי מג'נון

אם אני אתחיל עם זה, אני לא אעצור באמצע...של הראשון ושל השני ושל השלישי וכו' וכו'...

אז עדיף לא להתחיל בכלל.

אז זו באמת בעייה... אצלנו יש משטר חמור

שמתי ג'חנונים כמספר הסועדים לחלק ל-2
והיתה בהחלט צהלה ושמחה!

למעלה