מה לשבת?

מה לשבת?

היום היו כאן קציצות אפויות מטופו כפרי בריא טחון טחינה גסה עם גזר טחינה גולמית עלי אזוב מעט קמח טף בהיר
על מצע של קוביות דלעת יפנית בצל וסלרי
מעל רוטב מגבעולי סלרי שמן זית פלפל חריף שום מים משמשים מיובשים ומעט קמח תפוחי אדמה להסמכה - הכל טחון יחד.

מחר? אין לי מושג, יש חסות נהדרות מהגינה
קייל אדום יפה
כרובית לבנה וגדולה
במיה טריה
עגבניות מכמה סוגים
פלפלים בכמה צבעים
זוקיני וקישואים בהירים....
פטריות שמפניון פציחות ובהירות

נראה מה יעלה בדעתי
ואצלכם?
 
קיבלתי חבילה גדולה של מצה שמורה -

לא הדיקט המזעזע של חבד, אלא מצה ממש טעימה מקמח מלא. למי שאוהבים מצות, כמובן.
אני מכינה לזניה עם מלית ירוקה מעלי תרד, בק צ׳וי ועלי סלק, פלוס ממרח קשיו. הכול ברוטב עגבניות אבל! זה לא להיום! אני מקפיאה אותה לשבועות
בלי לאפות קודם.
לארוחת ערב באופן יוצא דופן יהיה טייק אווי מדוסה בר, שכבר אספתי ורק נחמם. פעם ראשונה, מקווה שלא נתאכזב.
עוד לא הגעתי לסייטן של שבוע שעבר אבל התבטלתי יפה וגם זה חשוב.
 
בינתיים

נאפו כאן לחמניות מתערובת קמח חיטה וקמח טף- נהדרות.

סלט קוביות ירקות קשים-סלק, גזר, קולרבי, לפת, כרוב, כרובית ושברי פקן מקורמלים. רוטב שמן זית מלח מיצלימון פלפל שחור גרוס.

סלט פפאיה עם עלי כוסברה קצוצים, בצל קצוץ קטן, תפוחי פינק ליידי גם, שקדים מלוחים שבורים גס. מיצלימון שמן זית מלח פלפל שחור גרוס

סלט כרוב עם מיונז טבעוני תוצרת בית

טחינה

אורז בסמטי אפוי עם קינואה אדומה ומעורבב עם שקדים וצימוקים.

פרחי כרובית אפויים עם שמרי בירה.

מאפה פרוסות חציל וזוקיני עוטפות טופו טחון עם הרבה עשבי תיבול שמרי בירה מיצלימון שקדיה ומעט שמן זית.

סלט חסה מהגינה בדרך, העלים ממתינים להשתדך עם אבוקדו בצל ירוק ועגבניות

תבשיל דמוי גיבץ' פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי,זוקיני,קישוא בהיר, חציל ובצל. מבושלים יחד עם שורש פטרוזיליה מגורר על פומפיה גסה וגבעולי סלרי קצוצים דק. בסוף אוסיף מעט חומץ בלסמי.

קינוח טרם קרם...אולי משו משוקולד או קוביות טופו קטנות שרויות בלימון מטוגנות בסוכר וקינמון...נראה
 
כופתאות אפויות-נסיון שעלה יפה

במעבד מזון ריסקתי קשיו, שקדים, טופו קדיתא, מיצלימון, סוכר, קינמון, מעט מלח, מעט שמן, תמצית וניל איכותית, מעט קורנפלור.

מהתערובת יצרתי כדורים וגילגלתי אותם בסוכר חום. הנחתי בתבנית על ניר אפיה מוברש בשמן. יצאו רכות עם קרמל דק ועדין מלמטה. התגובות טובות.
התותים בתמונה מאצלנו בחצר



 

Dr T noki

New member
אצלנו היו


פסטה עם שלל פטריות (פורטובלו, שמפיניון, פורצ׳יני ופטריות יער מושרות ועוד סוג קטנטן שלא זוכרת את שמו) מוקפצות עם שמן זית, בצל אדום ולבן קצוצים, שום למכביר, קצת יין לבן מלח פלפל , קצת שמנת סויה וכף שקדיה, עם קצת ממי ההשריה המסוננים של הפטריות ועם קצת ממי הבישול של הפסטה. יצא טעם פטריות עשיר במיוחד.

פיתה עם שמן זית וזעתר.

סלט ירוקים ושלל ירקות בשלל צבעים

לחמניות זיתים

דלעת ערמונים חצויה עם שמן זית מלח גס ופלפל גרוס בתנור

מאפינס מתוקים עם שוקולד קצוץ בתבניות קטנטנות של מאפינס
 
למעלה