מה לשבת?

בצק קוואקר זה

פשוט בצק בו חלק מכמות הקמח הוא בקוואקר גס, חלק בעדין ,חלק בטחון לקמח בבלנדר הביתי וחלק קטן קמח סורגום. נניח 3/4 קוואקר לצורותיו השונות.
זה לחלוטין עם גלוטן.
מתכון מדוייק?
אממ, אין לי אבל קח כל מתכון לחם רגיל והמר כפי שכתבתי.
שמרים, רסק תפוחים כדי שיהיה מרקם רך של חלה, מים פושרים, שמן אני משתמשת בזית , מלח . מערבבים לשים היטב אם רטוב מוסיפים סורגום או חיטה כלשהו או טף בהיר, אם יבש מים בזהירות וטיפ טיפה שמן . מתפיחים. לשים שוב וקורמים לחמניות מקסימות עגלגלות

 
בבקשה

את זה 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות) אתה ממיר בשתי כוסות קוואקר שחלקו טחון דק חלקו גס ואני הייתי מוסיפה לשתי הכוסות הללו שלא הייתי מחסרת מהן שלוש כפות גם ככה , שליש -רבע כוס קמח כלשהו כי אני אפעם לא עושה לחם בדיוק למתכון...ואם תצאנה לך יותר מחמש לחמניות אז תקפיא חלק...
 
וכמו שכתבתי

בבצק ללחם התחושה היא שחשובה אז אולי יהיו חסרים מעט מים- תוסיף עם רבעי כוס או אפילו פחות עד שיהיה לך נח לעבוד עם זה
 
כשמתנתקים - בכוונה או בטעות

מתפוז... יש אפשרות להיכנס כאורח/ת
הכוכבית ליד השם מציינת אורח/ת בתפוז (לא משתמש/ת רשומ/ה)
גם לי זה קרה לפני שבוע. כתבתי הודעה ארוכה ופתאום שמתי לב שאני לא מחוברת (ולכן למטה יש הודעה ממני בתור תמר האחרת*)
 

RSPA

New member
לא קרה כלום. נכנסתי כאורח מטעמי נוחות באותו רגע.

 
מה לשבת?

אצלנו מרק עדשים, צהובים וכתומים עם גזר ופטריות ,ושלל עלים בעיקר חובזה קצוצים פנימה.

כרגע על הכיריים ירקות למקלובה-חציל,זוקיני,גזר, בצל, כרובית, בליתפוחי אדמה. הרבה תבלינים-פפריקה חריפה, כמון, כורכום בנדיבות זרעי כוסברה, קינמון. בצד מתרכך אורז אדום להשלמת התבשיל.

במקרר עוגת פרורים מתייצבת.

עגבניות בשלושה צבעים יהפכו לסלט עם כוסברה ופלפל חריף מגידולך עצמי.

כרוב יקצץ עם בצל ופטרוזיליה מיונז ביתי ומעט חומץ אורז. אולי זרעים כלשהם אולי אגוזים או שקדים וקוביות אפרסמון? אגס? תפוח? לפי מצב הרוח באותה עת.

עגבניות רכות יהפכו למטבוחה

למי שרוצה פשוט- פסטה עם רוטב פשוט של בזיליקום שמן זית ועגבניות שרי בשני צבעים.

טחינה תמיד יש ותיכף בצק ללחמניות.

מה אצלכם?
 
נשמע מעולה!

אנחנו נאכל מרק כרובית וכרישה, פלפלים ממולאים באורז ואיזשהו סלט.
עדיין לא החלטתי מה תהיה הקטנייה הערב, אולי הסלט יהיה סלט עדשים שחורות עם הרבה ירוקים ועגבניות.
 
קטניות

מבקשות קציצות
וגם הסלט שתארת זה טעים טעים, אני מכינה אותו עם חומוס מבושל מאד וגם בצל סגול או ירוק.

קטניות טובות גם כממרח לצד סלט ירוק או עגבניות נניח ממרח עדשים (כמו ממרח חומוס) ועליו מונח סלט צבעוני כזה נהדר...

אני סתם רצה עם האסוציאציות שלילמה שכתבת
 
הוספתי גם חומוס

תוצרת בית
גם ממרח טופו אגוזים ובצל מטוגן עם הרבה שמרי בירה
גם סלט חסה
ולצד הלחמניות מבצק קוואקר הוספתי לחם כוסמת עם שקדים ,ללא גלוטן
 

ימימה

New member
שני דברים מוצלחים יצאו כאן לאחרונה

האחד - רולדת בצק, שאני עושה לפי מתכון בצק המעמול של גלעד מ"בעיקר מתוק" של גלעד אילון, רק מחליפה חצי מהקמח בקמח כוסמין, את המרגרינה בשמן קוקוס, ומוסיפה כפית מלח - יוצא בצק טעים להפליא - ושמילאתי בהמון כרשה תרד ומנגולד מוקפצים לריכוך, בתוספת כוס אגוזי מלך טחונים. יצא חבל"ז.
השני תבשיל עדשים ירוקות ועגבניות בסגנון הודי, על מצע פולנטה מקמח תירס (כמובן...) שהכנתי על בסיס חלב קוקוס ושמן קוקוס. יצא מאמםםםם, כמו שאומר הנוער...
חוץ מזה מרק עשבים חמצמץ ולימון פרסי, תמיד טוב
 
היום נקטפו

בגן הירק שלנו חצילים אחרונים
עגבניות מגי מקסימות
זוקיני כהים שניים ודלורית אחת
את כולם פלוס בצל קצצתי לקוביות בגדלים שונים את החצילים גם קילפתי, אידיתי עם מעט שמן זית מלח פילפל ותערובת תבלינים צהובה חריפה מעט.
הוספתי שורש סלרי בקוביות קטנות וצרור אחד של כוסברה שני של פטרוזיליה מקוצצים דקדק.

יצא נפלא. במהלך הבישול הוספתי מעט מים כי הירקות לא היו מימיים כלל.
הגשתי בערב לצד אורז בסמטי בלי כלום.

על יד היה סלט גדול של חסה ברצועות דקות, עוד מעגבניות הפלא כמה מלפפונים סוף הבצל הירוק מהארגז האורגני קלרבי אחד מתקתק ואבוקדו שלם בקוביות. פלפל אחרון גם הוא מגינה. חופן זרעי חמניה ודלעת ללא קליה והיה לנו נעים וטעים.
 
למעלה