מה מאכל הניחומים שלכם בחורף?

מה מאכל הניחומים שלכם בחורף?

בתור מי שלא אוהבת לחם וגם לא אוכלת הרבה ממנו
מאכל החורף שלי מפתיע, אני אוכלת את זה רק בחורף.

בעבר זה היה כריך מלחם כהה טרי עם חמאה וחלבה. עדיף חלבה אמיתית לא כזותי של עלית עם כל מני מייצבים מיותרים.

היום אין חמאה בתפריט ואני תוהה מה ימלא את מקומה.
אולי שומן קוקוס מצונן? המממ לא סגורה על עצמי...

מה אצלכם
 

gs1234

New member
אולי אבוקדו?

יש עוד כמה אפשרויות... כולן לא ממש בריאות, אבל גם חמאה מלכתחילה לא הייתה ממש מזון בריאות... מכיוון שמדובר במריחה של שכבה דקה על לחם, וגם זה לעתים רחוקות, אז אפשר להניח את נושא הבריאות בצד.

אז האפשרויות שעולות במוחי כתחליף לחמאה על לחם הן:
- ממרח טופוטי "בנוסח גבינה" (זה המקום הראשון מבחינתי)
- חלבה ממותקת, כמו שמוכרים בדוכנים בשוק - חלבה שכבר מערובבת עם סילאן, או עם מייפל, או דברים דומים. לי יש בבית "בטעם נוגט" וזה מאד טעים.
- מדי פעם יש "חמאת קוקוס" בבתי טבע, אולי זה יעשה את העבודה.
- אפשר להכין חמאה טבעונית לבד, מאמולסיה של חמאת קקאו עם כל מיני חומרים אחרים. יש מתכונים באינטרנט, לא ניסיתי עדיין.

שמן קוקוס טהור הוא לא טעים לדעתי.
 

RSPA

New member
במקום חמאה - ממרח קשיו טחון עם מעט מים

שאפשר גם ל"הנחים" אותו עוד יותר עם תוספת סילאן.
במקום, אפשר גם חמאת בוטנים ללא מלח (או עם...לפי הטעם האישי) או שוקולד למריחה.
חוצמי, הנה מתכון שדורש יותר הכנות אבל הוא נראה מבטיח.
[URL]http://tinyurl.com/qj6tba4[/URL]

זו נחמה פורתא....
 

ladybug6

New member
אני רק לאחרונה הכרתי את השקדיה

כן כן, בושה טבעונית שכמותי, רק לאחרונה טעמתי את זה. והתאהבתי! זה מרגיש נורא חמאתי בתחושה שזה משאיר בפה, והטעם די ניטרלי. לא יודעת אם זה ילך עם חלבה, אבל אפשר לנסות, זה נשמע לי מעניין..
&nbsp
אוכל הניחומים שלי בחורף זה מרק ירקות (רצוי עם קניידלך! אבל לא חובה) ואטריות דקיקות. בפן המתוק, אני מאוד אוהבת סחלב, מסתפקת באבקה הקנויה המוכנה שרק מבשלים עם חלב סויה..
 

Dr T noki

New member
מאכל הניחומים שלי בחורף הוא בוודאות מרק

מכל סוג, רצוי הסמיכים האלו
 

Dr T noki

New member
וגם חמין טבעוני

למרות שלא סבלתי חמין בשרי, חמין טבעוני אני מאד אוהבת, בעיקר בחורף.


ולגבי הלחם עם הממרח המנחם - אולי סילאן עם טחינה יעשה את העבודה?
 
חמין טבעוני

זה מצויין
לפני כמה ימים הכנתי כזה סתם באמצע השבוע ולהפתעתי הוא פשוט נגמר

סילן עם טחינה זה סוג של רמאות- אני רוצה חלבה, אמיתית, ומלווה שגם הוא שומן, אוי לי ,איתה. אבל אני אמצא
 
אממ

רצועות דקות של תמרים עם תבלינים כמו ג'ינג'ר טרי מגורר, אגוז מוסקט על זסטר קנמון כמון זרעי הל...פרוסות בצל ומקטעי גזר,מעליהם קטניות מושרות, אני שמה שני צבעים, הפעם אזוקי ולוביה, שוב תיבול, מעל אורז עגול מלא וקינואה אדומה, לא מעורבבים. מעל תפוחי אדמה חצויים אחרי שהוקפצו בשמן מתובל. כיסיתי במים הוספתי מלח פלפל שחור ולפי הריח החלטתח מה עוד. הבאתי לרתיחה על הגז ואז הכנסתי לתנור.

הפעם לא שמתי "קישקע" אבל לרוב אני מערבבת קמח נ"ג-טף/סורגום עם תפוח אדמה ובצל טחונים עד דק, מתבלת מוסיפה מעט שמן ומים ויוצרת בצק ומגלגלת אותו בניר אפיה , מניחה מעל. לפעמים מכניסה לזה בצל מטוגן.
 
בעיקרון

אני שמה מה שיש לי בבית.
קולרבי חתוך, דלעת בחתיכות גדולות, אגוזי ברזיל, שקדים שלמים...
 


עד כדי כך שבחודשי הקיץ אני מחכה לחורף רק כדי להינות ממרקים שונים.
וגם משקאות הניחומים הרגילים כמו שוקו על בסיס חלב סויה ולאחרונה גם גיליתי את קסמו של תה תפוח בתוספת מקל קינמון. (מניחה שלאחרים זה לא גילוי כל כך מרעיש אבל אני כאמור התנסיתי בזה רק לאחרונה
)
 

Dr T noki

New member
אני אוכלת מרקים גם בקיץ לפעמים

ולגבי תה - נסי מים רותחים/ תה תפוח עם פרוסת ג׳ינג׳ר, פרוסת תפוז עם הקליפה, מקל קינמון. אני לא אוהבת תה או קפה אבל זה טעים מנחם ומחמם.
 
תודה על כל ההצעות!

שקדיה אני מכירה היטב ולא מתאים לי לזה. אני אבדוק את מתכוני הממרחים המוצעים.

לגבי מרקים אני לא אוהבת מרקים סמיכים כמו דייסה. אבל אני מאד אוהבת מרקים עשירים מלאים בהפתעות לכן אני משתדלת להכין מרקים עם הרבה הרבה רכיבים בחתיכות קטנטנות אבל שלא נמסות - מרק ירקות, מרק קטניות עם מגוון קטניות מושרות, מרק עגבניות עם סלרי קצוץ פנימה , שורש וגבעולים, ועוד ירוקים, מרק פטריות מהרבה פטריות חתוכות קטן קטן ונוזל רק עד לכיסוי שלהן.

לעיתים נדירות אני מכינה מרק כתום מכתומים טחונים אבל מדללת
או מרק תפוחי אדמה שאני מגישה עם הרבה ירוקים טריים קצוצים ושום שגורר פנימה ממש לפני ההגשה. מרק רותח.
 
מרק של חורף, ירקות עם גריסים ועדשים

זה המאכל האהוב עלי מילדות, לגמרי. מרקים יש אצלי כל השנה, אבל המרק הזה הוא מרק החורף, ונקרא ״המרק של סבתא״ על שם אמי.
חמין ובעיקר תפוחי האדמה שבו
עוגות שמרים עם קקאו או קינמון (ג״כ טעם ילדות, אמא שלי היתה מכינה בסיר פלא על הגז)
אני מאד אוהבת את פירות ההדר בחורף, וסלטים מירקות שורש וכו וכו, אבל אוכל מנחם זה הפחממות הנ״ל!
 
למעלה