מה מבשלים לסופשבוע?

מה מבשלים לסופשבוע?

רעיונות כרגע אין בכלל בכלל
יהיה קר אך בהיר
המממ בארגז היה גזר למכביר
ברוקולי
כרובית
קולרבי
חסה יפיפיה
מלפפונים
פלפלים
אין לי שום כלום בראש

רעיונות חורפיים לימים צחים בלי קשר לרשימה להלן, יתקבלו בברכה
המצאות חדשות, מאפים, תבשילים, סלטים...
לכו על זה
בבקשה
 

RSPA

New member
להקפיץ על פלנצ'ה או בגריל בתנור

לחתוך את הירקות (חוץ מחסה ומלפפונים שלא ישתתפו בחגיגה) להוסיף רבעים מכמה בצלים ואיזה ראש שום מופרד לשיניו - עם שמן זית מלח גס+פלפל שחור+פפריקה.
בנפרד להכין אטריות אורז.
להגיש את אטריות האורז ועליהם הירקות.
יאמיאם
 

RSPA

New member
זה פחות או יותר מה שאני הולך להכין

אני אוסיף גם זוקיני חתוכים וגם כמה תפו"א שיחתכו לאורכם לרבעים או שמיניות לאחר בישול של 20 דקות במיקרו וגם עגבניות שרי חתוכות.
 

ladybug6

New member
האמת היא שלי יש חשק לפיצה ביתית

שוקלת את העניין בכובד ראש.
מעבר לזה אני די נטולת השראה, נראה מה ילחשו לי הירקות בקניות של מחר בבוקר...
 
נראה לי שאני אלך

על מאפה בשר מהצומח
בצק נ"ג על בסיס סורגום וטף, אולי עם מעט שמרים לרכך
הרבה בצל מטוגן ושום, עבניות צלויות,עשבי תיבול ופטריות צלויות ברצועות דקיקות....מלמעלה אני שוקלת לצפות בקרם קשיו מתובל
 
בינתיים

טחנתי את הקטניות המושרות- מאש וחומוס, עם בצל כוסברה ופטרוזיליה , טיגנתי מהן קציצות וכרגע הקציצות בתנור מכוסות בפרחי כרובית ורוטב מגזר, חלב סויה, פלפל חריף, רוטב סויה ומעט שמן שומשום שפוך על הכל.
נראה
 

smaak

New member
ירקות בתנור

היום הכנתי ויצא נפלא,

אני מרחתי שמן זית בתבנית, וחתכתי אחד על השני עגבניות, בצלים, קישואים ודלורית.
תיבלתי כל שכבה במלח, פלפל, קצת שמן זית, חומץ תפוחים, ורוטב סוייה.
הכנסתי לתנור לשעה בערך. מעדן. אפשר על אותו בסיס גם את הירקות שאת ציינת.

קניתי אצות ווקאמה ואני מתכננת לנסות מתכון שראיתי ברשת עם מלפפונים ושומשום.
אפשר גם נניח אם יש לך אצות נורי להכין סושי צמחוני..

הכנתי גם מרק עדשים כתומות עם ירקות כתומים, בצל, סלרי, טחנתי הכל לאחר שהתבשל והוספתי תיבול.

קולורבי אני או מוסיפה למרקים, או חותכת ואוכלת ככה, הכי טעים.
 

ladybug6

New member
הירקות נשמעים נפלא

אני מאוד אוהבת חומץ תפוחים, במיוחד בשילוב עם סילאן וקצת שמן, ומשתמשת בזה כתיבול למקלוני סלקים וגזרים בתנור, אפויים עם כיסוי עד לריכוך, ואז בלי כיסוי עד שהכל נצרב קלות מלמעלה. יוצא מעולה, אני מתה על זה.

ועשית לי חשק לסושי
 

merav999

New member
נשמע טוב, אולי אנסה את זה לארוחת ערב

שמן זית (?), סילאן וחומץ תפוחים וזהו?
 

ladybug6

New member
שמן רגיל

וגם קצת מלח, רק טיפה לאיזון.
לפעמים אחרי האפייה צריך להוסיף עוד קצת חומץ וסילאן להדגשת טעמים
 
למעלה