מה מדביק עוגות במקום הביצים?

מה מדביק עוגות במקום הביצים?

אז ככה אני בדיאטה נטולת גלוטן

עשיתי ניסיונות שכמעט הצליחו
לעוגת כוסמת-בננות.

כוסמת טחונה ובננות מעוכות וסוכר
הבעיה
העוגה יצאה פירותית (כמו קוסקוס)

זה יצא טוב כי זה
א. גילוי מדהים לקוסקוס כוסמת
ב.אני אוהבת עוגה פירורית

אבל..
עדיין אני רוצה עוגה לאפות שתהיה דביקה
כמו רגילה (ואז לתת לחברות שלי לטעום אותה
)

אז מה יש לי בבית
זה עמילן כלשהו
וזרעי צ'יאה שקניתי לא מזמן ולא יודעת איך להשתמש בהם.

מה אתם אומרים/אומרות?

האם לשים זרעי ציאה? טחונים
אם כן מה הכמות
והאם זה ידביק את העוגה שלי?

וגם למומחיות שאלה
מה היחס הנכון בין הבננות לקמח (קמח הכוסמת שלי)
 
לחברות שלך

תכיני עוגה שיש בה שני שליש קמח נושא-סורגום(בעדיפות ראשונה)/ אורז מלא(בעדיפות שניה)/ תירס לא קורנפלור/ מאש... ושליש עמילן- ת"א/ קורנפלור/ טפיוקה...
תוסיפי חצי כפית קסנטן גאם והכל יסתדר
אני כמעט לא משתמש בקמח כוסמת אז אין לי מענה. בעיקרון בעוגת בננות יש ארבע בננות בינוניות על שתי כוסות קמח אז אין שום סיבה לשנות את זה. אם תשימי חמש לא יקרה אסון היא תהיה מעט יותר לחה.


בעיקרון אם במתכון המקורי היו ביצים תוסיפים כף לא בהריון של רסק תפוחים על כל ביצה אבל בעוגות בננה לא צריך
 

RSPA

New member
ורק להוסיף, שמקובל הוא שביצה אחת = 60 גר' רסק תפוחים.

 

Aussie Girl

New member
אני משתמשת במתכון הזה

http://www.vegrecipesofindia.com/banana-bread-eggless-vegan-recipe/

מתכון לעוגת בננות בלי ביצים. זה אומנם עם קמח חיטה מלא לעומת כוסמת אבל אני חושבת שאם תחליפי את הקמח הרגיל בקמח כוסמת זה גם כן יעבוד. אם אני לא טועה שמה שמחבר את כל העניין במתכון הזה זה השמן והבננות שעברו מעיכה במיקסר לעומת מעיכה ידנית שלא נותנת את אותו האפקט. הכי חשוב לקפל את הקמח לתמיסה הנוזלית שזה יצא טוב.
 
למעלה