אני משתמשת בשוטים סינטטים../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif
אבל החומר הוא לא החשוב. מה שחשוב זה איך שאתה משתמש בשוט. זה גם תלוי בשביל מה השימוש שלך בשוט? האם לכל מעבר אתה נותן לו שוט? הסוס בסופו של דבר יתעלם! השוט אינו תחליף של הרגל! מרביצים לסוס בשוט אם הוא לא מגיב לרגל וכהענשה כגון אחרי סירוב או התפרעות.
אולי זה איך שאתה משתמש בשוט ולא השוט עצמו?! אם למשל אתה רוצה שהסוס יילך יותר מהר/אקטיבי והוא לא זז אז תתן שוט אבל תמשיך לדרבן עם הרגל, כי אחרת הוא לא יבין למה נתת לו שוט, וזה לא יעזור. לדעתי השוט הוא לא הבעיה פה, עם כל שוט (כמעט) אפשר להסתדר...
בשוטים לא משתמשים רק להצלפות! למשל, אם סוס לא מגיב לרגל אז נעזרים בשוט, נותנים סימנים קטנים ועדינים עם השוט איפה שהרגל. בנוסף לכך אם סוס מפחד מקטע מסויים של המנג ומנסה לגרור לצד אחר אז שמים את השוט בכיוון שהוא רוצה לגרור ומאותתים בעדינות (מנסיון זה עוזר)
לי יש סינטטי ואני לא משתמשת בו..../images/Emo8.gif
אני נגד שוטים. רוכב שלא יכול לרכב בלי שוט, פשוט לא יכול לרכב! אני לא מאמינה בדברים האלה. אבל אולי אתה נותן לסוס שלך שוט במקום שהוא לא צריך? למשל על הטוסיק במקום על הרגל או ההפך? יש סוסים שמכבדים את השוט מאוד אבל רק במקום שבו הם מבינים אותו. כמובן אם אתה אדם שאוהב חיים קלים בלי מאמץ... קח דורבנות...
אומנם כל רוכב צריך לדעת להשתמש ברגליו כמו שצריך אבל למה לסבך את החיים? במקום שהסוס עמד על 2 ויקח לי שנה להעניש אותו עם הרגלים והסוס לא יבין ובזמן הזה הוא יוכל כבר להרוג אותי או שאני אפוצץ לו את האמא עם השוט... אם מדובר באימון, סבבה.. נרכב בלי שוט. אבל בתחרות למשל? NO WAY סוס סירב לי פעם אחת. כי הוא פחד מהמכשול ולא בגלל רכיבה לא מדויקת שלי אני אבוא פעם הבאה עם 2 המושכות ביד אחת וצעד לפני אני אתן לו כזה שוט שהוא לא יחשוב על לסרב. שוט הוא עזר לרכיבה. אם משתמשים בו נכון הוא רק מועיל..
לפי דעתי מה שאת אומרת לא נכון...! אם הרוכב הספיציפי הזה לא יציב עם רגליים למה את ממליצה לו להשתמש בדורבנות..? הוא רק יציק לסוס בבטנו! בשוט לא משתמשים רק כדי שהסוס ילך קדימה מהרגל. משתמשים בשוט גם כדי לעשות כיפוף בגופו של הסוס... אם יש לך סוס שכבר למד לכבד את השוט אפשר גם ללמד אותו שהשוט גם מבקש כיפוף...
צ'יקו למשל ביום רביעי לא זז לי בחימום ורכבתי בלי שוט וכמה רגליים שנתתי הוא לא הגיב, הוא כבר לא מגיב לרגליים אם אין מה שיעורר אותו לפני אז הביאו לי שוט ואיזה יופי אחרי שוט אחד כבר הוא הגיב טוב מאוד לרגל. חוץ מזה שיש סוסים שצריכים שוט ויש סוסים שלא, גם אני רוכבת בלי דורבנות... חוץ מזה תמיד כדאי ששוט יהיה לך ביד.....