מה מדרבן את הסוס הכי טוב?

asghj

New member
מה מדרבן את הסוס הכי טוב?

יש לי שוט עור אמיתי, אבל הסוס לא מגיב מספיק מהר, כדי לעבור לחומר סינטטי? שמעתי ששוט עשוי קש עובד במה אתם משתמשים?

שוט קש?! אני לא שמעתי על זה.. לי...

יש שוט עור.. כנראה שהשוט שלך לא טוב.. וזה תלוי מה הגודל של החתיכת עור... לי יש שוט מעור פצצה... שהוא ממש חזק וכל מכה קטנה שומעים חזק..

טוי בוי

New member
לי יש מקל....../images/Emo60.gif

יש לי שוט סינטטי שמחזיק כבר 5 שנים...והוא מצוין .....

TauraMan

New member
אני משתמשת בשוטים סינטטים../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אבל החומר הוא לא החשוב. מה שחשוב זה איך שאתה משתמש בשוט. זה גם תלוי בשביל מה השימוש שלך בשוט? האם לכל מעבר אתה נותן לו שוט? הסוס בסופו של דבר יתעלם! השוט אינו תחליף של הרגל! מרביצים לסוס בשוט אם הוא לא מגיב לרגל וכהענשה כגון אחרי סירוב או התפרעות.

Shai Felton

New member
../images/Emo63.gif

אולי זה איך שאתה משתמש בשוט ולא השוט עצמו?! אם למשל אתה רוצה שהסוס יילך יותר מהר/אקטיבי והוא לא זז אז תתן שוט אבל תמשיך לדרבן עם הרגל, כי אחרת הוא לא יבין למה נתת לו שוט, וזה לא יעזור. לדעתי השוט הוא לא הבעיה פה, עם כל שוט (כמעט) אפשר להסתדר...

ניצול ../images/Emo80.gif

כולם לפתוח את העמוד ה-3 שמתי שתי תמונות של גמלא בגלל שורד ירדה עלי!!! תגידו לי מה דעתכם באותו שירשור ולא בזה!!! סליחה מראש אלה

1VeReD

New member
אלה...

אני רק אמרתי שהתמונה הזאת של גמלא לא כל כך יפה...

puremelody

New member
שוטים

בשוטים לא משתמשים רק להצלפות! למשל, אם סוס לא מגיב לרגל אז נעזרים בשוט, נותנים סימנים קטנים ועדינים עם השוט איפה שהרגל. בנוסף לכך אם סוס מפחד מקטע מסויים של המנג ומנסה לגרור לצד אחר אז שמים את השוט בכיוון שהוא רוצה לגרור ומאותתים בעדינות (מנסיון זה עוזר)

GrEeNwOmAn

New member
גם לי יש שוטי עור אמיתי, והסוס מגיב

לי מצויין! יכול להיות שהשימוש שלך בשוט לא טוב, והשוט בסדר, אבל לא יודעת ת'אמת, עכשיו הולכים לשים לי כרטיס זיכרון במחשב, יייייייאייייייי

לי יש סינטטי ואני לא משתמשת בו..../images/Emo8.gif

אני נגד שוטים. רוכב שלא יכול לרכב בלי שוט, פשוט לא יכול לרכב! אני לא מאמינה בדברים האלה. אבל אולי אתה נותן לסוס שלך שוט במקום שהוא לא צריך? למשל על הטוסיק במקום על הרגל או ההפך? יש סוסים שמכבדים את השוט מאוד אבל רק במקום שבו הם מבינים אותו. כמובן אם אתה אדם שאוהב חיים קלים בלי מאמץ... קח דורבנות...

GrEeNwOmAn

New member
../images/Emo45.gif

רוכב טוב באמת צריך לדעת לעבוד קצת בלי השוט, אבל יש מקרים שצריך לעבוד עם שוט. אני למשל תמיד יש לי שוט ביד, לא תמיד משתמשת בו...

TauraMan

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אומנם כל רוכב צריך לדעת להשתמש ברגליו כמו שצריך אבל למה לסבך את החיים? במקום שהסוס עמד על 2 ויקח לי שנה להעניש אותו עם הרגלים והסוס לא יבין ובזמן הזה הוא יוכל כבר להרוג אותי או שאני אפוצץ לו את האמא עם השוט... אם מדובר באימון, סבבה.. נרכב בלי שוט. אבל בתחרות למשל? NO WAY סוס סירב לי פעם אחת. כי הוא פחד מהמכשול ולא בגלל רכיבה לא מדויקת שלי אני אבוא פעם הבאה עם 2 המושכות ביד אחת וצעד לפני אני אתן לו כזה שוט שהוא לא יחשוב על לסרב. שוט הוא עזר לרכיבה. אם משתמשים בו נכון הוא רק מועיל..

פיצי...

לפי דעתי מה שאת אומרת לא נכון...! אם הרוכב הספיציפי הזה לא יציב עם רגליים למה את ממליצה לו להשתמש בדורבנות..? הוא רק יציק לסוס בבטנו! בשוט לא משתמשים רק כדי שהסוס ילך קדימה מהרגל. משתמשים בשוט גם כדי לעשות כיפוף בגופו של הסוס... אם יש לך סוס שכבר למד לכבד את השוט אפשר גם ללמד אותו שהשוט גם מבקש כיפוף...

Sweet SuGaR

New member
בשוט גם משתמשים כדי לתת עונש

וזה טוב לתת לסוס אחרי סירוב שוט 1 שיבין שהוא לא עושה משהו נכון והוא משלם על זה ביוקר. ובדרך כלל זה עוזר...

Sweet SuGaR

New member
ממש לא נכון../images/Emo4.gif

צ'יקו למשל ביום רביעי לא זז לי בחימום ורכבתי בלי שוט וכמה רגליים שנתתי הוא לא הגיב, הוא כבר לא מגיב לרגליים אם אין מה שיעורר אותו לפני אז הביאו לי שוט ואיזה יופי אחרי שוט אחד כבר הוא הגיב טוב מאוד לרגל. חוץ מזה שיש סוסים שצריכים שוט ויש סוסים שלא, גם אני רוכבת בלי דורבנות... חוץ מזה תמיד כדאי ששוט יהיה לך ביד.....

למעלה