מה מה מה , מה אוכלים היום? שאריות

מה מה מה , מה אוכלים היום? שאריות

ליקטו את כל הטופו מהאפונה והגזר, נשארו אפונה וגזר שהצטרפו בשמחה לכל צלחת
לקציצות האפויות הכנו רוטב עגבניות וחיממנו אותן בתוכו כדי שלא תתיבשנה בחימום

 
והיום?

כרובית ושעועית ירוקה מוקפצות בשמן זית מתובל היטב
חצאי חציל על מצע פרוסות קולרבי ושומר עם מעטה עגבניות, עלי סלרי ושמיר ובצל ירוק. שמן זית, מלח פלפל
מאפה בצל פטריות וטופו עם שמנת טופו ומעט קמח תפוחי אדמה
מרק פרות קיץ עם פניני טפיוקה

 

ladybug6

New member
היום הכנתי

אורז עגול עם גזר מגורר ופרוסות דקיקות של סלרי, מתובל בפפריקה מתוקה ומלח פלפל.
יש תבשיל חורשט סבזי באדיבות אמא של הבנזוג, וגם סלקים ובצלים ממולאים ברוטב מתקתק.
הכנתי היום גם פרוסות חצילים ועגבניות בתחמיץ עם הרבה שום ולימון, וממרח חומוס חדשני - בלי חומוס
עשוי עדשים כתומות, כרובית, טחינה, לימון, שום ומלח. יצא פיצוץ! ויותר קליל מחומוס שעשוי מחומוס...
כשאמצא את הזמן אכין גם שווארמת פטריות ובצל, ומשהו מזוקיני ירוק מהמם
 
שאריות זה שם המשחק!

היום עורבבו שאריות של סלק ודלורית צלויים בתנור+ מקלות גזר ואפונה+ פרחי כרובית ומעט שעועית ירוקה- הכל במעבד מזון חוץ מהסלק שעל פומפיה גסה.
קצת קמח חומוס,
קצת עמילן טפיוקה.
לביבות למחבת לטיגון מהיר,
בסיר ענק - ראש חסה ברצועות, צרור סלרי קצוץ דק, חבילה של בצלים ירוקים חתוכים גדול, ערמה מכובדת של עלי מנגולד שהוסרו משידרתם, צרור פטרוזיליה מקוצץ היטב, 5 עגבניות עייפות מעט אך בעלות ארומה נפלאה חתוכות ל-6, מעט מלח, מעט שמן זית. הקציצות המטוגנות הונחו על הכבודה הזו תוך כדי בישול העלים. מכסה. נפח הירוקים ירד יפה.
תפוחי אדמה קטנים חצויים, מעט שמן זית ומלח, בתנור.

דור ההמשך ליקק את האצבעות
ולי?
רווח שלא זרקתי כלום, גם טעים
ויש מקום לארגז שבדרכו היום!
 

Gidi Shemer

New member
אין עלייך

אבל אני כבר שעתיים מנסה לחתוך אפונה למקלות ולא הולך לי. איך את לעזאזל עושה את זה?
 
למעלה