מה מודדים כחלק שטח הבית הבנוי?

yog11

New member
מה מודדים כחלק שטח הבית הבנוי?

מה ניתן לבנות ואינו נכנס לחישוב השטח הבנוי ? אני יודע ששטח בעליית גג מתחת ל-2 מ' גובה לא נחשב. כך גם מרתף נמוך . כנ"ל חניה ומחסן . האם אני צודק והאם יש תנאים נוספים?

mol3

New member
שאל בפורום אדריכלות

השאלה גם לאיזו מטרה זה לא נכלל בשטח. הרחב את השאלה בפורום אדריכלות.

בינא

Member
גם בפורום הזה ניתן לקבל תשובות

ולהלן הן לפניך: קיימים סוגי שטחים שונים בתכנון: * שטח עיקרי למגורים * שטחי איכסון * שטחי שירות * חללים * שטחים פתוחים לכל שטח יש תקנות שלו העונות להגדרה. שטח עיקרי למגורים בעליית הגג לא ירד מ-1.80 מ' (לא 2 מ' כפי שכתבת). גובה מחסן לא יעלה על 2.20 מ' ויהיה ללא חלונות. גובה מרתף לא יעלה על 2.40 מ' ותקרתו לא תעלה על 70 ס"מ מגובה פני הקרקע. (כולל עובי תקרה).

yog11

New member
תודה . שאלה נוספת

אם אני אמור לבנות 160 מ' לפי המינהל, האם הכוונה היא לשטח עיקרי למגורים ומה ניתן לבנות מעבר לכך שלא ניכלל ? האם שטח בעליית גג נספר ? האם מחסן ומרתף ניכללים והאם ניתן לבנות שטחי אחסון וכו ללא הגבלה ועד לשטח הכולל שניתן לבנות במגרש ? תודה

בינא

Member
אין קשר בין מנהל למה מותר לבנות...

נכון להיום אתם בעלי קרקע עם היוון לבניה של 160 מ"ר מבחינת המנהל. זה אומר שכאשר רכשתם את הקרקע, שולם גם המיסוי בגין בניה של עד 160 מ"ר. אם תרצו ואתם יכולים (הסבר בהמשך) לבנות יותר, תאלצו לשלם למנהל עוד כסף. ההגדרה של מה מותר לבנות על השטח, מעוגנת בתקנון הגוש והחלקה בה קניתם את המגרש. התקנון הזה נמצא בכל משרד של מהנדס ועדת בנין ערים אליה אתם שייכים. במידה וברצונכם להתחיל בתכנון להגשה של מבנה, עליכם "לפתוח תיק" ולשלם סכום מסויים לועדת בנין ערים ובתיק תמצאו גם את התקנון הנוגע לגוש ולחלקה שלכם. בתקנון יהיו מוגדרים שיטחי הבניה המותרים לכל תחום בניה - עיקרי, שרות, מחסן וכיו"ב. רצוי שתקראו את התקנון עם אדם שבמסגרת מקצועו משתמש במסמכים כאלה, כמו מלוה בניה מקצועי, מפקח בניה, אדריכל, מהנדס, הנדסאי שמתכנן וכיו"ב, כי לבד לא תצליחו להבין מה מותר לכם לתכנן ולבנות. עקרונית - מה שתבקשו במסגרת ההיתר, יאושר אוטומאטית ע"י המנהל, אם זה במסגרת המותר לכל סוגי השטחים ובמידה וזה יהיה יותר מ-160 מ"ר, תשלמו תוספת היוון. עם המנהל יש לנהל "מסחר סוסים", כי כל אחד משיג משהו אחר, תלוי ביכולת המו"מ שלו ובכמה הוא "נודניק". יכול בהחלט להיות שבמקרה שלכם ההגדרה היא שטח עיקרי של 160 מ"ר, אבל ייתכן שלא מוגדר בכלל וכך יצא, אם לא תעמדו על-כך שלא, שתשלמו אפילו על שטח הממ"ד, אותו מחייבת המדינה לבנות על-חשבונכם ועל-חשבון השטח של המבנה... יכול להיות שבמסגרת תכנון ההיתר, אדריכל מתוחכם יוכל להראות שטחים שלא עולים על 160 מ"ר הדורשים היתר ואז לא תשלמו תוספת למנהל. זה כבר "מומחיות" לשמה וצריך לקחת מתכנן שמכיר את הנושא.

אני לא יודע מה לך הרשו לבנות

בדרך כלל יש אחוזי בניה שזה היתר לבנות שטח עיקרי זה לא כולל שטחי שירות ומרתף שזה מוגדר בניפרד . למשל : לי יש מגרש של 500 מ"ר , ההיתר הוא לבניה של 40% , כלומר 200 מ"ר ,שטח עיקרי ( ברוטו = כולל קירות ) בנוסף יש היתר למחסן וחניה מקורה של 50 מ"ר ו ל מרתף של 50 מ"ר . יש עוד כללים לבניה ואתה צריך לקבל חוברת עם כל הכללים של הבניה, למשל אצלי יש כלל שאומר שהמחסן צריך להיות מחובר לבית ולא בקצה המגרש כמו שהיה מקובל פעם .

למעלה