מה מומלץ לטחינת חיטה מונבטת/טרום נבוטה ?

shaldag3

New member
מה מומלץ לטחינת חיטה מונבטת/טרום נבוטה ?

(לצורך הכנת לחם איסיי) מטחנת בשר או מעבד מזון כלשהו ?
מניסיון שיש לי עם מטחנת תבלינים אני נוטה לכיוון מטחנת הבשר מכיוון שסביר להניח שבמעבד מזון כמו במטחנת תבלינים יש צורך לחזור על פעולת הטחינה לאחר הסרת גרגרים לא טחונים מדפנות המיכל . עם זאת אני לא יודע מהי רמת טחינת החיטה המונבטת/טרום נבוטה שאפשר להגיע אליה במטחנת בשר .

בתודה מראש
 

Dr T noki

New member
הכוונה לייצר קמח מהטחינה הזו?

אם כן, לא נראה לי שמטחנת בשר תעזור, הטחינה לא מספיק דקה. לגבי מטחנת תבלינים - היה כאן בעבר דיון בנושא זה ויש לא מעט דיעות שטוענות שמטחנת התבלינים תהרס ואינה מיועדת לכך, עדיף להשתמש במטחנה יעודית לקמח. אני מניחה שזה דבר שאין לכל אחד בבית.
 

shaldag3

New member
תודה אבל חיטה מונבטת/טרום נבוטה לא נטחנת לקמח

אלא לעיסה ממנה מכינים לחם אייסי .
השאלה היא האם מישהו התנסה בטחינה עם מעבד מזון וגם עם מטחנת בשר ויכול להעיד מה עדיף ,כלומר עם איזה מכשיר אפשר לבצע את הטחינה למרקם אחיד נטול גרגרים מהר יותר
 
בעקבות שאלתך גלשתי קצת

ואני רואה שבאתרים באנגלית שמדברים על "לחם איסי" (מאיפה הגיעו האיסיים ממדבר יהודה ללחם הזה, מעניין) ממליצים על מטחנת קמח או מטחנת בשר או מעבד מזון.
דווקא נראה לי שמג'ימיקס יכול בקלי קלות לטחון חיטה נבוטה. השאלה אם יש לך.
אני משתמשת בו למשל לטחון עדשים מושרות ומתקבלת עיסה נהדרת.

לדעתי מיקי מהי התעניינה בעבר במטחנות לקמח, אולי יהיה לה מידע נוסף
 

shaldag3

New member
תמר האחרת , תודה אבל מטחנת חיטה לא מיועדת לדגנים רטובים

מעבד מזון בסיסי 800 וואט שקניתי בנתיים ימסר הלאה מכיוון שהוא טוחן בצורה גרועה - כרבע -שליש מהגרגרים לא ניטחנים גם אחרי הפעלה ממושכת.

חוות דעת לשימוש הספציפי עם מג'ימיקס יש כאן:
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=437746
(חוות דעת שניה של JANE )
גם האופציה הזאת יורדת מעל הפרק .

נשארתי רק אם האופציה של מטחנת בשר רק שאני צריך המלצה לכזו שלא תגביל רישמית(על פי העלון שימוש) טחינה של חיטה נבוטה/טרום נבוטה ותתן תוצאה טובה כלומר עיסה חלקה.
 
למעלה