מה מומלץ מבחינת טאבלט?

sivan120

New member
מה מומלץ מבחינת טאבלט?

אוקיי, החלטתי לקנות טאבלט...אבל אני לא יודעת מה לקנות. השימושים שלי במחשב הם: אינטרנט, כתיבה בוורד, אימילים, סרטים, לפעמים מוסיקה. התקציב: אין לי בעיה ללכת עם טאבלטים גם מעל 2,500 , 3,000 שקלים. ההתלבטות : 1) ראשית כל על הגודל- האם 7 אינץ או 10 אינץ? האם 7 אינץ' נכנס לכיס? (הולך להיות לי פלאפון של סמסונג גלקסי 2, אז אולי לא כדאי לקנות קטן) האם זה גורם לכאבים בעיניים? פחות נוח? 2) תחנת עגינה- ראיתי שיש תחנת עגינה רק לאזוס 101, הבעיה שהעיצוב שלו זעוותי והוא גם צר לטעמי. העיצוב של סמסונג גלקסי מצוין וגם המוטורולה, אבל אין להם תחנות עגינה. למה אני צריכה תחנת עגינה- כי חשוב לי להקליד בקלות יחסית מסמכי וורד ולהעביר אותם למחשב (אם בכלל אפשר), נניח בהרצאות בלימודים. האמת שאין לי בכלל ניסיון בהקלדה על מסך מגע, אבל זה נראה לי פחות נוח להקלדה ולעריכה. 3) כרטיס G3 אני לא צריכה- יש לי רשתות סביבי ואין לי צורך ב-usb (אם אפשר להוריד בבולטוס ודרך כרטיס זיכרון. מה אתם ממליצים???תודה

AYELET1

New member
ראשית, חלק גדול מהטאבלטים הזולים לא שווים

אגורה יותר ממחירם... לכן הייתי שוקלת בזהירות. האסוס עליו את מדברת, יש לו אופיס תומך עברית (לא לכל הטאבלטים יש!), הוא כמו מסך רחב של מחשב. המקלדת נוחה למי שמחפש להקליד הרבה (הבן שלי סטודנט ונהנה מאד מהאסוס עם המקלדת המתפרקת שלו). 7 אינטש נכנס לכיס עם יש לך כיסים גדולים מאד (אני מכירה מישהושהיה הולך עם מיני לאפטופ בכיס הדגמ"ח הצבאי שלו...). יתכן וכדאי לך לשקול מיני לאפטופ (יש זולים וטובים כיום ) ואת הצפיה בסרטים להשאיר לסמסונג גלקסי 2 בעל המסך המצויין (יש לי מכשיר כזה ואכן הצפיה בסרטים נעשית לא פעם דרכו).מצד שני בדקי איך זה לטעמך סרטים ב-4.3 אינטש.

BravoMan

Active member
הדיון הזה מתאים כנראה יותר לפורום Android

כאן בתפוז. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=2142 אין לי הרבה ניסיון עם טאבלטים (אישית, מעדיף מיני-נייד), אבל אחלוק את מה שידועה לי: 1) יש לקחת בחשבון שטאבלט אינו מחשב, ולא יריץ תוכנות של מחשב. בטאבלטים של Asus יש תוכנה די טובה לעריכה של מסמכי Word, אבל עדיין מדובר בעריכה בסיסית יחסית, שרחוקה מאוד ממלוא היכולות של תוכנה MS Word המקורית. תוכנה זו אינה נמכרת כרגע ללקוחות קצה אלא רק ליצרניות, ולא ידועה לי אם היא משולבת גם בטאבלטים של Motorola או Samsung כי לא יצא לי לראות אותם. יש הרבה תוכנות אחרות, אבל לרובן יש בעיות עם עברית. 2) טאבלט זה לא משהו שסוחבים בכיס. אומנם כבר יצא לי לראות אנשים מכניסים הרבה דברים לכיס של מכנס צבאי, אבל זה לא משהו שעושים ביום יום. כמובן, שגודל מסך הוא לשיקולך, אבל היות וזה נועד לעבודה, אני ממליץ לך על מסך כמה שיותר גדול, (במיוחד בהתחשב בכך שאת כבר קונה טלפון עם מסך גדול יחסית שיכנס לכיס) מניסיון עבודה עם מסכי 7 אינטש' מדובר במשהו גבולי שעדיף להימנע ממנו אם אפשר. 3) דווקא ה-Transformer של Asus הוא לדעתי מכשיר מצוין, עם מסך "רחב" ולא "מרובע" שמצוין לצפייה בווידאו (זה הפורמט המקובל היום במסכים). אבל גם לשימושים אחרים, לדעתי הגודל שלו בהחלט טוב, ולא הייתי מגדיר אותו כ-"צר". באשר לעיצוב, זה כמובן עניין של טעם וריח... 4) לא ידוע לי על תחנות עגינה, אבל לרוב הטאבלטים ניתן לחבר מקלדת חומרה בצורה כזו או אחרת. יש לא מעט מקלדות Bluetooth למשל. הקלדה אינטנסיבית וערוכה על מסך מגע אכן אינה נוחה במיוחד, אבל גם זה עניין של טעם אישי. 5) כל טאבלט Android מתחבר למחשב בתור כונן, ומאפשר להעביר קבצים פנימה והחוצה גם בעוד מספר דרכים. בהצלחה!

למעלה