מה מונע מאנשים לפעול?

dory30

Well-known member
גם בפוליטיקה וגם בכלל, בחיים עצמם. הרוב יותר מדברים מעושים, ישראלים אלופים בזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אופי האדם. אני לא חושב שזה ייחודי לישראל דווקא. יותר קל לדבר ועוד יותר קל (וכיף) לבקר מאשר להיות אנשי עשייה. דרכו של עולם.

dory30

Well-known member
אופי האדם. אני לא חושב שזה ייחודי לישראל דווקא. יותר קל לדבר ועוד יותר קל (וכיף) לבקר מאשר להיות אנשי עשייה. דרכו של עולם.
תראה את ההבדלים בין העבריינים או המפגינים . בחו"ל הם הולכים לכיוון של חתירה למגע, הצתת מבני שלטון וכדומה. פה זה יותר תחזיקו אותי. אני לא בעד אלימות אבל יש מקומות שאין ברירה אלא לנקוט בה להשגת מטרות. כמו להדיח ר"מ כושל.

Harrington

Well-known member
מנהל
תראה את ההבדלים בין העבריינים או המפגינים . בחו"ל הם הולכים לכיוון של חתירה למגע, הצתת מבני שלטון וכדומה. פה זה יותר תחזיקו אותי. אני לא בעד אלימות אבל יש מקומות שאין ברירה אלא לנקוט בה להשגת מטרות. כמו להדיח ר"מ כושל.
קודם כל רוב ההפגנות בחו"ל גם הן בלתי אלימות. פה ושם אתה שומע על "הצתת מבני שלטון", אבל זה לא שכל המחאות שם נראות כך (וטוב שכך). אשרינו שזכינו שבישראל זה (עדיין?) לא קיים. אמנם מחאת הרל"ב והשמאל בשנה האחרונה אלימה מבחינות רבות, אבל ברוך ה' עדיין לא התדרדרנו להיכן שהתדרדרו בחלק ממדינות העולם.
"להדיח ר"מ כושל" זה משהו לא כל כך אפשרי בדמוקרטיה. כלומר זה כמובן לגמרי אפשרי, אבל דרך המלך לעשות זאת היא באמצעות שכנוע ציבור הבוחרים להצביע נגדו ביום הבחירות. כמובן שזה יכול להצליח וזה יכול להיכשל. כך למשל יתכן שהציבור לא מסכים איתך שמדובר ב"ר"מ כושל", או שהוא סבור שעל אף כשלונותיו טוב למדינה שהוא ימשיך להנהיג אותה, ועוד כהנה וכהנה אפשרויות.

אם מישהו באמת חושב שלהצית מבני שלטון ישנה משהו מהנ"ל, הוא פשוט חי בלה-לה-לנד. זה יותר בקטע של להגביר עוד יותר את פיזור הרעל ונסיונות הפילוג ולהחמיר את הכאוס שהמוחים שעצבניים על כך שדעתם לא מתקבלת בציבור הרחב כל כך מבקשים להציג כדי להאיר באור שלילי (לשיטתם) את הממשלה (כאילו שהציבור לגמרי מפגר B-)). שום טובה לא תצמח מזה ושום "ר"מ כושל" לא ייפול בגלל זה מכסאו.

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member

מה מונע מאנשים לפעול?​

העלית נושא חשוב.

אז מה מונע מאנשים לפעול?

דרכי החיים שלהם. אנשים צריכים לשנות את דרכי החיים שלהם.

וגם לעשות את הדברים בסדר ההיררכי והנכון לעשותם. לא מתחילים לבנות בניין מקומה רביעית.

dory30

Well-known member
דרכי החיים שלהם. אנשים צריכים לשנות את דרכי החיים שלהם.
נכון, אבל בסופו של דבר מדובר בחינוך למעורבות חברתית מבית ובהמשך גם במסגרות חינוכיות. אנשים שחושבים שהקול שלהם לא ישנה, או הנוכחות בהפגנה. אני זוכר שבכיתה י' המחנכת שלי בכתה למורה אחרת בעת "יום תעשייה" (ביקרנו בבית הטקסטיל והמחנכת גם לימדה כלכלה). היא אמרה לה משהו, תוך כדי שהיא מצביעה עליי ועל עוד כמה חברים: "אני מנסה להסביר להם שצריך לנקוט עמדה ולהיות מעורבים, אבל הם קודם כל קוראים את עיתון הספורט". אני במקרה, מעורה באקטואליה מגיל 11 בערך. החברים שלי פחות.

למעלה