אופי האדם. אני לא חושב שזה ייחודי לישראל דווקא. יותר קל לדבר ועוד יותר קל (וכיף) לבקר מאשר להיות אנשי עשייה. דרכו של עולם.גם בפוליטיקה וגם בכלל, בחיים עצמם. הרוב יותר מדברים מעושים, ישראלים אלופים בזה.
תראה את ההבדלים בין העבריינים או המפגינים . בחו"ל הם הולכים לכיוון של חתירה למגע, הצתת מבני שלטון וכדומה. פה זה יותר תחזיקו אותי. אני לא בעד אלימות אבל יש מקומות שאין ברירה אלא לנקוט בה להשגת מטרות. כמו להדיח ר"מ כושל.אופי האדם. אני לא חושב שזה ייחודי לישראל דווקא. יותר קל לדבר ועוד יותר קל (וכיף) לבקר מאשר להיות אנשי עשייה. דרכו של עולם.
קודם כל רוב ההפגנות בחו"ל גם הן בלתי אלימות. פה ושם אתה שומע על "הצתת מבני שלטון", אבל זה לא שכל המחאות שם נראות כך (וטוב שכך). אשרינו שזכינו שבישראל זה (עדיין?) לא קיים. אמנם מחאת הרל"ב והשמאל בשנה האחרונה אלימה מבחינות רבות, אבל ברוך ה' עדיין לא התדרדרנו להיכן שהתדרדרו בחלק ממדינות העולם.תראה את ההבדלים בין העבריינים או המפגינים . בחו"ל הם הולכים לכיוון של חתירה למגע, הצתת מבני שלטון וכדומה. פה זה יותר תחזיקו אותי. אני לא בעד אלימות אבל יש מקומות שאין ברירה אלא לנקוט בה להשגת מטרות. כמו להדיח ר"מ כושל.
העלית נושא חשוב.מה מונע מאנשים לפעול?
גם בפוליטיקה וגם בכלל, בחיים עצמם. הרוב יותר מדברים מעושים, ישראלים אלופים בזה.
נכון, אבל בסופו של דבר מדובר בחינוך למעורבות חברתית מבית ובהמשך גם במסגרות חינוכיות. אנשים שחושבים שהקול שלהם לא ישנה, או הנוכחות בהפגנה. אני זוכר שבכיתה י' המחנכת שלי בכתה למורה אחרת בעת "יום תעשייה" (ביקרנו בבית הטקסטיל והמחנכת גם לימדה כלכלה). היא אמרה לה משהו, תוך כדי שהיא מצביעה עליי ועל עוד כמה חברים: "אני מנסה להסביר להם שצריך לנקוט עמדה ולהיות מעורבים, אבל הם קודם כל קוראים את עיתון הספורט". אני במקרה, מעורה באקטואליה מגיל 11 בערך. החברים שלי פחות.דרכי החיים שלהם. אנשים צריכים לשנות את דרכי החיים שלהם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.