מה מושך נחשים שהם באים למקום מסוים?

ruhadad

New member
מה מושך נחשים שהם באים למקום מסוים?

אני משכירה דירה ומשום מה בחצי האחרונה הגיעו לשם כבר שלושה נחשים. בכל פעם נחש אחר. אנחנו גרים באזור מדברי. האם יש משהו בגנון החיים של הדיירים שמושך לשם נחשים? האם משהו בצמחיה מסביב. והכי חשוב האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שהנחשים לא ישובו לבקר שם? בסוף לא יהיו לי דיירים (על ארבע זאת אומרת) תודה רבה

Nevo Schwartz

New member
תנאים מתאימים.

שלום לך, בעיקרון הגורמים שיכולים למשוך נחשים לאזור מגוריך הם סיפוק התנאים אותם הם מחפשים: מזון (מכרסמים וזוחלים מסויימים) ומים, סביבה מלאת מקומות מחבוא ותנאי טמרטורה המתאימים להם בכניסתו של החורף. גינה מבולגנת מלאת גרוטאות וזבל יכולה למשוך מכרסמים וזוחלים קטנים, ובסופו של דבר נחשים. ההמלצה היא להיפטר מכל מחסני מזון או כל מקור אחר של חומר שיכול לשמש מזון למכרסמים. בנוסף שמירה על חצר מטופחת ומסודרת יכול לעזור ב"לא למשוך נחשים" אך לא לגרשם. שמירה על סדר גם יקל על זיהוי ומציאתם של נחשים בחצר, ויקטין מאוד את הסיכון בהימצאותם. אני מקווה שאסף (Naja), יוכל להרחיב עקב ניסיונו הרב בנושא. קחי בקלות, נבו.

naja

New member
אין מה להרחיב.

נחשים יש כמעט בכל מקום. אין דרך למנוע אותם לחלוטין. פשוט צריך לגרום להם להרגיש כמה שפחות נוח בסביבת הבית.

אהלן רותי

הנה תמונה של הנחשון שביקר אצלכם אתמול
זהו זעמן דק צעיר (לא ארסי). אין סיבה מיוחדת לזה שהם באים דווקא אלייך. אנחנו גרים בישוב קטן בלב המדבר. חיות בר רבות נכנסות לישוב. חרקים, עכבישים, ציפורים, שועלים וגם נחשים... הגדיל לעשות צבי זכר שנכנס באופן קבוע לכפר ומסמן טריטוריה בדיוק מתחת לבית שלך. אני לא יודע אם זה מרגיע או מלחיץ אבל את לא היחידה שזוכה לביקורי נחשים. אני מצרף כמה תמונות מהשבועות האחרונים ורק מהשכונה שלך (היו עוד נחשים רבים לאורך הקיץ גם בשכונה שלך, גם בשכונות אחרות בישוב וגם בישובים הסמוכים). אגב, אם הם ימשיכו להגיע בכמויות, אל תדאגי בעניין השכרת הבית. אנחנו נשכור! (ביחוד לאור העובדה שהגינה של שהמי איכזבה השנה)

bendj123

New member
אחלה תמונות

מר אילן נרינסקי אהבתי את העין חתול אדמדם חיוור הזה

omerzi

New member
לפי המקום בו מצאת את הנחש ../images/Emo3.gif

וברצינות, אין לי מושג.

Itamar Levy12

New member
המיקום כמו שאמרו ../images/Emo3.gif

וכמו כן, הממבה השחורה היא נחש גדול מאוד(כמה מטרים) לעומת הפתן שהוא נחש קטן וצנוע. ויש עוד הבדלים עם את מתעמקת בנחש(קשקשים צורת ראש וכו' וכו' וכו').

Nevo Schwartz

New member
תמונות מרשימות כרגיל אילן,

הזעמן הדק פשוט יפיפה. תודה על התמונות. נבו

למעלה