אני רואה שלא כתבו כמה דברים חשובים
אז ככה: קודם כל איך אני יודעת. כי בהריון הראשון שלי, האדם הראשון שידע ש(אולי) אני בהריון (אחרי בן זוגי) היתה מורת היוגה שלי. עוד לפני שהלכתי למרפאה לבצע את הבדיקה כדי לודא שאני בהריון - יידעתי אותה, ואז המשכתי להתאמן בקבוצה, כשהיא מנחה אותי מה כן ומה לא. מה ששכחו להזכיר קודמי: בהריון לא מומלצת התנוחות ההפוכות - בעיקר בגלל החשש לגב (נדמה לי שיש איזה חודש שעד אליו עוד מותר, אבל העברתי את הספר של יוגה בהריון למישהי לפני שנים - לא יכולה לבדוק) מאותה סיבה אסורות גם סירה וגשר - עלולים לדפוק את הגב שנתון במעמסה קשה. כדי להקל על הרגלים אפשר חצי נר - אבל עם תמיכה לגב התחתון. תנוחות של ריקון הבטן - רק בעדינות. כפיפות קדימה אפשריות, פשוט לא ללחוץ חזק קפיצות - כדאי להקשיב לגוף, לראות מתי לא בא לו יותר לקפוץ, בכל מקרה אחרי שביעי בטוח שלא. מה שמאד מאד מאד מומלץ בהריון זה נשימות : נשימת בטן, נשימה מלאה, נשימת נחיר חלופי - נשימת הבטן במיוחד, בחודשים המתקדמים של ההריון זה ממש תרפיה לך ולתינוק, ומאפשר להקשיב לו ו"לשוחח" אתו תנוחות של שיווי משקל (חוץ מהרקדנית שמותחת את הגב) - בעקרון הן בסדר, אבל את צריכה לשים לב לכך שבחודשים הראשונים תחושת שיווי המשקל של הגוף מאד משתנה, ולכן את עלולה ליפול. לכן צריך לעבוד יותר לאט ובזהירות, וליד מקור תמיכה (קיר או חבר)