מה מותר בהריון

סיגל טט

New member
מה מותר בהריון

אשמח להתייעץ לגבי התרגול המותר בתחילת הריון. אני נוהגת לעשות נאולי כל בוקר, ברכות שמש גדולות וקטנות (אשטנגה) ועמידת ראש. מעבר לזה, בתרגולים מלאים, האם מותר לעשות גשר? או בקיצור: מה לא מומלץ?

Sambodh Rana

New member
משהו שיעזור לך

כאן ניתן למצוא מספר אסאנות המתאימות לנשים בהיריון

סטיוויה

New member
הכל תלוי בכמה את מיומנת

אם את מתרגלת כבר תקופה ארוכה והגוף שלך רגיל,את יכולה להמשיך עם ברכות השמש וכ'ו.אבל דבר אחד אסור-אסנות שמפעילות לחץ על הבטן(קוברה,גלגל ושות').ההמלצה היא לקחת את זה יותר בקלות בהריון ולהיות קשובה לגוף.אם את ירודה,סובלת מעייפות,אז אל תכריחי את הגוף להתאמץ.תרגלי אסנות עדינות יותר.לגבי נשימות,מומלץ להמנע מעצירות נשימה ממושכות,זה אומר להפסיק עם קפלבהטי ואנלומה וילומה. את האחרונה ניתן לתרגל עם עצירת נשימה קצרה למשך שלוש שניות. כל מה שהסברתי מתייחס למתרגלות מנוסות. מתרגלות יותר "צעירות" צריכות להתייעץ עם מורה מוסמך לתקופת ההריון.

יוגי בר

New member
הגיון והריון

היי סיגל אז ככה: 1. רגע חושבים בהריון כמו בהריון צריך לחשוב בשביל שניים. יענו פעמיים. זה שאת מיומנת/או לא תורם לך- אז מה? ומה עם העובר איך זה תורם לו? זה מה שחשוב שישאֵל 2. הריון האם זה הריון ראשון? אם כן הזהירות חשובה שבעתיים. בקיצור: באיזי איזי. הרעיון הבסיסי הוא קודם כל לשמור על הקלטות העובר. לעשות פאוזה ולאחר מכן לעבור פאזה בתרגול. 3. קישור ראיתי פה את התגובה ההמלצה והקישור לאתר של אירנה פוייט. ובכן, אירנה היא מתרגלת מיומנת ביותר. ואין דין גופה כדין גופך. כי לכל אחד מבנה גוף אחר. זה בערך כמו להראות את אנדרי סידרסקי מבצע יוגה ולאחר מכן לדרוש ממישהו לנסות להגיע לאותן תנוחות. לצורך העניין. אנדרי יעשה זאת בצ'יק- ואחר, הוא עלול- חס וחלילה- לשבור את הגב בקליק. 4. ההמלצה שלי לתת לעובר להיקלט. לא לתרגל לבד. להתחבר למורה מיומנת ליוגה בהריון בצירוף קבוצה. 5. סיכום יוגה כמדע החיים נולדה להריון אבל לכל אחת ואחת בזמן ובמינון הנכון. לידה קלה ומוצלחת. בברכה ואהבה יוגי בר

Sambodh Rana

New member
תודה על התיקון

בהחלט לא הבאתי בחשבון את הנסיון, כי היא אמרה שמדובר במישהי מנוסה

ממש לא כדאי לעשות נאולי

זה תרגיל שמפעיל לחץ על הבטן ומיועד לנקות אותה- ממש לא מתאים להריון (את הרי רוצה לשמור על מה שבבטן). עוד דברים שכדאי לשים אליהם לב" לא לקפוץ (בויניאסה למשל) לא לעשות תנוחות שמסכנות אותך בנפילה- קחי בחשבון שעמידת ראש למשל, גם אם את מיומנת בה, יכולה להיות בעייתית עקב חלוקת המשקל המשתנה בהריון וכן שינויים בלחץ הדם ונפחו לא לעצור נשימה (עוד סיבה לא לעשות נאולי לא להגיע למצב שהגוף מאד מתחמם בו- קחי בחשבון שהעובר נמצא בטמפרטורה יותר גבוהה משלך, והתחממות יתר של גופך עלולה לסכן אותו. הכוונה היא לא להתחיל לעבוד עם מדחום בפה, אלא לא להגיע למצב בו את אדומה, מזיעה ומתנשפת לא להפעיל שרירי בטן- הדבר יוצר מצב של לחץ תוך בטני שמסכן את ההריון. אני מצטרפת לדעתו של יוגי שהכי כדאי להצטרף לקבוצה של הריוניות ולעבוד עם מורה מוסמכת כדי לא לקחת סיכונים שיהיה לך הריון משעמם, עגול ומרגש ענת

סיגל טט

New member
תודה על ההתיחסות. זהו הריון

ראשון, ואני בתחילתו. אינטואיטיבית הפסקתי עם הנאולי אבל לא הייתי בטוחה... לגבי עמידות ראש בינתיים אין בעיה של שיווי משקל , למרות שהתחלתי לעשות אל מול קיר... ליתר ביטחון... ולגבי עצירות נשימה - ממש לא ידעתי שלא מומלץ... אז זהו, תודה ואני בדרך לקבוצה לנשים הריוניות...

0 אור 0

New member
אני רואה שלא כתבו כמה דברים חשובים

אז ככה: קודם כל איך אני יודעת. כי בהריון הראשון שלי, האדם הראשון שידע ש(אולי) אני בהריון (אחרי בן זוגי) היתה מורת היוגה שלי. עוד לפני שהלכתי למרפאה לבצע את הבדיקה כדי לודא שאני בהריון - יידעתי אותה, ואז המשכתי להתאמן בקבוצה, כשהיא מנחה אותי מה כן ומה לא. מה ששכחו להזכיר קודמי: בהריון לא מומלצת התנוחות ההפוכות - בעיקר בגלל החשש לגב (נדמה לי שיש איזה חודש שעד אליו עוד מותר, אבל העברתי את הספר של יוגה בהריון למישהי לפני שנים - לא יכולה לבדוק) מאותה סיבה אסורות גם סירה וגשר - עלולים לדפוק את הגב שנתון במעמסה קשה. כדי להקל על הרגלים אפשר חצי נר - אבל עם תמיכה לגב התחתון. תנוחות של ריקון הבטן - רק בעדינות. כפיפות קדימה אפשריות, פשוט לא ללחוץ חזק קפיצות - כדאי להקשיב לגוף, לראות מתי לא בא לו יותר לקפוץ, בכל מקרה אחרי שביעי בטוח שלא. מה שמאד מאד מאד מומלץ בהריון זה נשימות : נשימת בטן, נשימה מלאה, נשימת נחיר חלופי - נשימת הבטן במיוחד, בחודשים המתקדמים של ההריון זה ממש תרפיה לך ולתינוק, ומאפשר להקשיב לו ו"לשוחח" אתו תנוחות של שיווי משקל (חוץ מהרקדנית שמותחת את הגב) - בעקרון הן בסדר, אבל את צריכה לשים לב לכך שבחודשים הראשונים תחושת שיווי המשקל של הגוף מאד משתנה, ולכן את עלולה ליפול. לכן צריך לעבוד יותר לאט ובזהירות, וליד מקור תמיכה (קיר או חבר)

סטיוויה

New member
זה לא חד משמעי ותלוי בנסיון של ההרה

דווקא תנוחות הפוכות הן נהדרות לזמן ההריון(משפרות זרימת דם,משחררות לחץ מהרגליים/וורידים) ובמיוחד אם יש מצג עכוז שמתמשך אל תוך השבועות האחרונים של ההריון.כמובן שזה לא נכון לגבי אישה שהתחילה לתרגל יוגה להריון,בזמן ההריון,ואין לה נסיון קודם.אבל מישהי שיודעת לעמוד על הראש ומרגישה בטוחה שעצמה בהחלט יכולה להמשיך ולתרגל ליד קיר.אני באופן אישי הפסקתי עם ההפוכות כשהרגשתי שראש העוברית מתחיל להתברג באגן שלי. הגוף שלי לא הרגיש שזה נכון לו. אבל עד שבוע 34 בהחלט נהניתי לתרגל עמידת כתפיים וראש.שוב,ליד קיר או ליד המורה. אישה שמתרגלת שנים יכולה להמשיך עם הגשר גם בשליש השני להריון,דווקא יש לאסנה הזו השפעה נהדרת על הצ'קרות כולן. מה שכולנו שכחנו להזכיר זה הנושא של רילקסין. בהריון הגוף משחרר את ההורמון הזה ויש תחושה של יותר גמישות,מעין הרגשה שאפשר המון ומעבר לגבול היכולת בדר'כ. צריך מאד לשים לב לנושא הזה ולא להגזים.

בעיה בהתייחסות להריון

בד"כ מדברים על איסורים בהריון במובנים של "עד שבוע כך וכך מותר לעשות את זה וזה", או "משבוע כך וכך אסור". חשוב לדעת שיש דברים שדווקא בתחילת ההריון, אפילו כשעוד לא רואים, הכי חשוב להיזהר איתם- במיוחד נושא הקפיצות. חשוב לא לחשוב שרק כשישי בטן גדולה צריך להזהר ובהתחלה הכל מותר- הרבה פעמים זה דווקא הפוך.

0 אור 0

New member
אני רואה שלא כתבו כמה דברים חשובים

אז ככה: קודם כל איך אני יודעת. כי בהריון הראשון שלי, האדם הראשון שידע ש(אולי) אני בהריון (אחרי בן זוגי) היתה מורת היוגה שלי. עוד לפני שהלכתי למרפאה לבצע את הבדיקה כדי לודא שאני בהריון - יידעתי אותה, ואז המשכתי להתאמן בקבוצה, כשהיא מנחה אותי מה כן ומה לא. מה ששכחו להזכיר קודמי: בהריון לא מומלצת התנוחות ההפוכות - בעיקר בגלל החשש לגב (נדמה לי שיש איזה חודש שעד אליו עוד מותר, אבל העברתי את הספר של יוגה בהריון למישהי לפני שנים - לא יכולה לבדוק) מאותה סיבה אסורות גם סירה וגשר - עלולים לדפוק את הגב שנתון במעמסה קשה. כדי להקל על הרגלים אפשר חצי נר - אבל עם תמיכה לגב התחתון. תנוחות של ריקון הבטן - רק בעדינות. כפיפות קדימה אפשריות, פשוט לא ללחוץ חזק קפיצות - כדאי להקשיב לגוף, לראות מתי לא בא לו יותר לקפוץ, בכל מקרה אחרי שביעי בטוח שלא. מה שמאד מאד מאד מומלץ בהריון זה נשימות : נשימת בטן, נשימה מלאה, נשימת נחיר חלופי - נשימת הבטן במיוחד, בחודשים המתקדמים של ההריון זה ממש תרפיה לך ולתינוק, ומאפשר להקשיב לו ו"לשוחח" אתו תנוחות של שיווי משקל (חוץ מהרקדנית שמותחת את הגב) - בעקרון הן בסדר, אבל את צריכה לשים לב לכך שבחודשים הראשונים תחושת שיווי המשקל של הגוף מאד משתנה, ולכן את עלולה ליפול. לכן צריך לעבוד יותר לאט ובזהירות, וליד מקור תמיכה (קיר או חבר)

למעלה