מה מותר הטוש על העיפרון הצבעוני

Navva

New member
מה מותר הטוש על העיפרון הצבעוני../images/Emo35.gif

אני "רק אמא", אבל זה הפורום היחיד שאני מכירה לשאול בו שאלות הקשורות בריפוי בעיסוק. אז ככה: בני בן 5 וחמישה חודשים גיל טרום חובה, הוא נמצא בגן חנ"מ, כאשר שאר הילדים בגן חובה. בגן "קבוצת למידה", מאין הכנה לכיתה א'. התבקשנו להכין קלמר עם טושים, מספרים, עפרנות רגילים, מחק ומחדד. קלסר ותיקיה בגודל A3 (שיותר גדולה ממנו
). בשבועות האחרונים הילד הביא ביתה את הקלסר להכין שעורי בית. לצבוע (לפי קטן/גדול, מעל/מתחת). הצביעה התבצעה בטושים. בבית לא פעם הדף נקרע בגלל שחזר על נק' מסוימות יותר מפעם אחת, אז נתתי לו לצבוע בצבעים או עפרונות צבעוניים עבים. רק לאחרונה אחיזת העיפרון שלו נהיתה תקינה. והעבודה עם העפרונות הצבעונים, זורמת ואיכותית (יחסית למה שהיה לפני 3-4 חודשים). לפני שבוע הגננת בקשה שנשלח טושים עבים, כדי שיצבע מהר יותר ויעמוד בקצב של שאר הילדים (שחלקם גדולים ממנו בשנה קלנדרית). את שעורי הבית האחרונים הבן שלי עשה עם העפרונות העבים, בצורה טובה מאוד. לכן שלחתי איתו את העפרונות הצבעוניים העבים. היום כשבאתי לאסוף אותו מהגן, מיד שניגש אלי הוציא את הקלסר מהתקיה, והראה בגאוה מה שצבע ומה צריך להכין בבית. זו פעם ראשונה שהוא גאה בעבודת צביעה שביצע. הגננת אמרה להביא בשבוע הבא טושים עבים, כי זה מה שבקשה המרב"ע שמפעילה עם הגננת את הקבוצה (זו לא המרב"ע שעובדת עם בני ורוב ילדי הגן בטיפולים 1X1). מה מותר הטוש על העיפרון? באופן אישי לא היתי בוחרת בטושים לצביעת שטחים על ניר רגיל (אולי על בריסטול). כמו כן שברור שלילד קל לאחוז עיפרון עבה (באופן אישי אני מאוד אוהבת את העפרונות הללו, ואני עושה בהם שימוש מידי פעם), התוצאות יפות וגם מחזקות את הדימוי שלו, אז למה להתעקש על טוש? עוד עיניין, יש לו עוד שנה עד כיתה א', אז למה להלחיץ אותו, וגם לנסות להלחיץ אותי. בעינין הזה אני לא נלחצת, אני מאילו שבכיתה א' המשיכו להעתיק מלוח בהפסקת האוכל. לא שזה היה כיף, אבל למדתי להתגבר.

צודקת

לפי מה שאת מתארת- עבור בנך אין "מותר הטוש על העפרון". באופן כללי, אכן טושים מכסים שטח עבודה גדול יותר והתוצאה- מבחינת הצבע העז על הנייר, שובת עין. אבל, כשחוזרים על אותו מקום כפי שציינת- הנייר לא עמיד במיוחד. אז- אם הוא צעיר, נהנה מהעפרונות, והתוצר משביע רצון- למה לא לדבר עם המרפאה בעיסוק ועם הגננת ו"לסגור דיל" על העפרונות הצבעוניים בשבילו? אני מאד מכבדת את התחושה של "רק אמא"- כי בדרך כלל אמהות פשוט חוות את הילדים מהבטן ויודעות מה נכון עבור ילדיהם. הנימוקים שהעלית כאן היו בהחלט שכנעים אותי כמרפאה בעיסוק- במיוחד אם הילד נהנה, ואם יש סימני התקשמות בכל מקרה. אם לא מפריע לו שלכולם יש משהו אחר משלו, ויש תוצאות טובות- לכי על זה. שרון מור

Mנטה

New member
בעיני דוקא מותר העיפרון על הטוש

בגלל שעם עיפרון צריך להפעיל יותר לחץ ועם טוש כמעט אין מאמץ. אבל אני לא מצליחה למצוא עפרונות צבעוניים באיכות סבירה. מישהו מכיר?

lior2805

New member
אולי בחנויות לאומנות?

לנו יש עפרונות משולשים עבים, בצבעים זוהרים ומטאליים וזה דווקא נחמד, משדרג את הצביעה... ולגבי הדיון- תלוי מה צובעים..לשטחים גדולים הייתי נותנת עפרונות עבים, שזה גם בסדר במקום טושים, צביעה עם עפרונות דקים לוקחת הרבה זמן, לא תמיד יש (באמצע שיעור, פעילות..)

נעה ו

New member
בסופרמרקט מגה

דווקא שם מצאתי עפרונות עבים לציור של חברת ג'וקי.הם זולים ונעים לעבוד איתם. חוצמזה מוצר יקר ואיכותי מאד הם עפרונות של חברת stockmar מעץ ,משולשים, והצבע עצמו משעווה - מתשמשים בהם בחינוך האנתרופוסופי (אין שימוש בטושים בכלל ובגילאי גן רק בצבעי שעווה בצורת בלוקים ואחר כך מעבר לצבעי אצבע ובסוף לעפרונות צבעוניים)

לדעתי מותר העפרון על הטוש

בעיפרון יש משמעות לוויסות לחץ בתוצאה, לאיכות הקו ועידון התנועה. אכן העבודה בטוש יותר מהירה וכפי שציינת כנראה ביקשו טוש בגלל ההספק. השאלה אם מתמקדים בכמות על חשבון האיכות בגן. מותצר להעביר את השאלה למרפאה בעיסוק.

Navva

New member
תודה על התגובות

ראשית הסיבה שהעלתי את השאלה כאן, היא שהפורום בעיניי הוא מאוד מקצועי. כאמא, שהיא לא אשת מקצוע בתחום הטיפולי, אני לומדת דברים חדשים ושואבת רעיונות. דיברתי היום עם המרב"ע שעובדת איתו 1X1 והיא אמרה,ש מיצידה יעבוד עם עפרונות. וגם צינה שכבר קיבלתי תשובה בפורום
(אי אפשר לשמור על אנונימיות בארץ הקטנה הזו). ושהיא תדבר עם המרב"ע שאחראית על הקבוצה שהיא גם ותיקה ובכירה ממנה (ככה שגן נמצא באשכול גנים טיפולים). בכלל הילד מגלה בשבועיים האחרונים חדוות עיפרון, "אמא אני צריך לעשות חוברות". לגבי צבעי העיפרון, קניתי אותם לפני כ-3.5-4 שנים בחנות צעשצויים ע"י הבית, בתקווה שישמשו את בני כבר אז. עדיף מאוחר, מאשר בכלל לא (מה שחשבתי עד לא מזמן שיקרה). אני זו שעשתה בהם שימוש, מאוד כפיים. זה סט של 10 עפרונות, של pan-art (עפרונות ירושליים?) שנקראים JAMBO WILLIE. והם אפילו תוצרת ארץ. מעניין אם ממשיכים ליצרם בארץ. לגבי עיפרון רחב עם חתך משולש, קניתי לפני כמה שבועות בסניף של ארטא ע"י הבית. הוא מאוד איכותי נקרא LYRA, הוא מתוצרת גרמניה, עלה 2.5 ש"ח. לא בדקתי אם יש עפרונות צבעוניים כאילו. למודן (חברת התיקים) יש עפרונות רגילים וצבעוניים עבים עם חתך משולש.

למעלה