קרדיט לתמונה FREEPIK
כולנו יודעים עד כמה הריון יכול להיות מבלבל, אך אין ספק כי לאחר 9 חודשים מאתגרים משתנים חייה של האם מהקצה אל הקצה. אולם, לפני כן עלינו קודם לכן להבין כיצד לעבור את ההריון בשלום, ולשם כך עלינו להבין מה אסור ומה מותר לאכול בהריון אחת ולתמיד, ועל כך ועוד החלטנו להסביר לכן לאורך הכתבה הבאה שאתן עומדות לקרוא.
מזונות שכדאי להימנע מהם לאורך תקופת הריון
כולנו יודעים כי קיימים כמה מזונות מהם עדיף להימנע לכל אורך תקופת ההריון. יש לציין כי הסיבה לכך נובעת מאחר והגוף רגיש יותר להרעלות מזון וזיהומים, שבדרך כלל נגרמים בעקבות חיידקים כמו סלמונלה, ליסטריה וכדומה. לכן חשוב מאוד להימנע ממאכלים מסוימים, הנה כמה דוגמאות:בשר ודגים - חשוב מאוד להימנע ככל הניתן מצריכת בשר ודגים שאינם בושלו מספיק. זה כולל נתחי בשר שנצלו במידת עשייה מדיום או מדיום רר, דגים נאים כמו קרפצ'יו, סביצ'ה, הרינג, סושי וכדומה. חשוב להדגיש כי עליכן להימנע גם מפטה כבד, לצד נקניקים ופסטרמות. גם ממרחי דגים ודגים מעושנים נחשבים בעייתיים במהלך תקופת הריון.
ביצים - קציפת ביצים לא מבושלת, קינוחים שעשויים מקציפה כזו כמו עוגות מוס או טירמיסו וביצים רכות - כל אלו אסורים בתכלית האסור לאורך תקופת ההריון. מעבר לכך, חשוב להימנע מרטבים שעלולים להכיל ביצים כמו רוטב הולנדייז, איולי, מיונז וכדומה. עם זאת, כדאי לדעת כי ניתן לאכול מיונז מפוסטר ללא שום בעיה.
מוצרי חלב לא מפוסטרים - מוצרי חלב לא מפוסטרים נחשבים גם הם מסוכנים במהלך תקופת הריון. מעבר לכך, חשוב להימנע מגבינות המכילות עובש כמו גבינת רוקפור, ברי וקממבר.