מה מחזיק את בני הזוג במשפחה דתית

בנימין54

New member
מה מחזיק את בני הזוג במשפחה דתית

שלום רב,
ברצוני לשאול שתי שאלות:
שאלה ראשונה, מהו הגורם שמחזיק את בני הזוג במשפחה דתית ברמה כה גבוהה של זוגיות. האם זו משיכה פיזית? הערכה הדדית? כבוד הדדי? תחושה שעובדים את השם? הקפדה על תפקידי גבר/אישה? הכל ביחד או דבר מה שלא ציינתי?
שאלה שניה, מהן הפעולות שצריך לעשות כדי לשמור ולתחזק את אותו הגורם.
תודה.

golan heights

New member
ישנם הרבה דברים.

בהחלט הדברים שציינת תורמים מאד, ובראשם: הערכה וכבוד הדדי שנובע משני הצדדים, ביחד עם עבודה עצמית גבוהה לתיקון המידות ושיפור עצמי בכל יום ויום (לא כל מי שדתי עושה זאת, ולכן לא כולם מקיימים רמה גבוהה של זוגיות). בנוסף אפשר להכניס את נושא טהרת המשפחה ששומר את הזוגיות בצורה טובה מאד שהוכיחה את עצמה לאורך שנים רבות. עד כדי כך שרופאים גויים ממליצים לזוגות גויים לשמור על כללי טהרת המשפחה היהודית כדי לשמר את חיי הנישואין המאושרים שלהם.

ליתר הרחבה כדאי לקרוא את הספר "בגן השלום" (לגברים) ו"חכמת נשים" (לנשים) שהם ספרים מקבילים שכתב הרב שלום ארוש שליט"א לגבר ולאישה, ואף אחד מבין בני הזוג לא רשאי לקרוא את הספר של בן זוגו בגלל העיקרון החשוב המלווה גם את חיי הנישואים: אותי לא מעניין מה החובות שלו כלפיי והאם הוא מקיים אותן, אני אעשה את שלי באמונה שלמה ובאהבה גדולה, ואת החשבון שלי אעשה מול הקב"ה. כלומר, אם בעלי, למרות שביקשתי 20 אלף פעם (ועשיתי את ההשתדלות שלי. כלומר, ידעתי אותו שמפריע לי) לא זרק את הזבל (לדוגמא), אני לא אצעק ואשתגע ואכעס ואפילו לא אעיר (!) אלא אעשה את החשבון נפש שלי מול הקב"ה. אדבר איתו ואבקש ממנו את הכח להתעלם ולהתעלות ואתפלל שבעלי יהיה יותר רגיש לכך שזה מפריע לי שהוא לא זרק את הזבל (דוגמא קצת קיצונית ביחס לשקית זבל אבל כל אחד והשריטות שלו).
זאת שיטה בדוקה שמובאת בספרים בהרחבה יתירה ביחד עם עוד עניינים רבים. מומלץ מאד.
ניתן לרכוש אפילו בחנויות כמו סטימצקי והכי טוב בחנות של אתר ברסלב ישראל (חיפוש קצר בגוגל ומגיעים).

הרבה הצלחה.

בנימין54

New member
ראשית, תודה רבה על התשובה המלאה

ובכל זאת, לפני שאני רץ לקנות את הספרים, האם תוכל לתאר בקיצור וברמיזה על מה מבוסס מבחינה מעשית המושג "טהרת המשפחה". נראה שיש לו חלק חשוב בשמירה על הזוגיות.
תודה.

golan heights

New member
ישנה חוברת נפלאה 'הטהרה בהלכה ובאגדה'

כייף מאד לקרוא אותה כחוברת עם תמונות והכל (היא גם עולה 3 ₪) אבל מצאתי אותה באינטרנט והיא מספיק טובה להבנת העניין,
הנה היא:
http://www.ateret4u.com/online/f_01826.html

אתה מוזמן לחזור אח"כ אם יש עוד שאלות בכייף.

קליטו

New member
יש הרבה ספרים בנושא

לפני שאתה רץ לקנות ספר מסוים עם גישה מסוימת.. החברה כאן לא ציינו את ההדרכה הפרטנית שמקבלים הזוגות הדתיים והחרדים, ויש שיעורים בנושא, יש.תוכנית מרתקת ברדיו קול ברמה בכל יום רביעי בערב, מעשר עד חצות, מאת הרב קאווס. נדמה שמה שמייחד את הזוגיות החרדית, שהאישה היא היחידה שהגבר מכיר, לפניה לא היתה קשר משמעותי, ולעולם היא תשאר האחת והיחידה שהועיד לי בורא עולם

אופירA

New member
מנהל
בגרות, רצינות, אחריות

עבודת המידות (התגברות על תאוות היצר - כעס, עצלות, אנוכיות, דחפים ועוד).
הבנת תכלית הנישואין. הבנת תפקיד האדם בבריאה.

חגית כץ

New member
תגובה

שאלה מאוד מורכבת
ישנם כמה דברים כמו שציינת
כולם ביחד מרכבים את הזוגיות
1. קשר קבוע ויציב
2. אידיאל משותף (עובדים את השם)
3. כבוד הדדי - מצוות בין אדם לחברו+ ושימח את אשתו

למעלה