מה מחשיבים כפאגן

מה מחשיבים כפאגן

אני לא מתחבחרת לאף אחד מהאלים.. האם אני יכולה להחשב לפאגנית בכל מקרה למרות שאין ישויות שאני מאמינה בהם? הכוונה שלי היא שאם אני עוסקת במאגיה ומיסטיקה.. אבל אני לא נמצאת בתחו של דת כלשהי? קראתי את המאמרים שלה אתר אבל בכל זאת הייתי תשובה יותר ברורה תושה רבה מראש

ItayAmdurski

New member
מה זה משנה?

מדוע את רוצה להגדיר את עצמך? למה זה חשוב לך? מאיפה באה הכמיהה\רצון הזה להיקרא פאגאנית? מה זה משנה? אני לא מגדיר את עצמי כפאגאני אלא כאקלקטי*. שאבתי המון מדתות פאגאניות, למעשה את רוב אמונותיי שאבתי עם הדתות הפאגאניות אך לקרוא לעצמי פאגאני סתם יצמצם אותי (זאת הרגשה אישית, לא כל אחד צריך להרגיש ככה). כל עוד תהיי כנה עם אמונותייך והן ישמשו לך כאוויר לנשימה והן יהיו האש בעצמותייך והדלק שמניע אותך, לא יהיה חשוב לך איך היא תיקרא. את לא צריכה לחפש בכוח איזה אלים את מתחברת אליהם כדי שתוכלי לקרוא לעצמך פאגאנית. האל יבחר אותך בכל צורה שהוא יבחר. אם הוא יתגלה בצורה של אלים ספציפים שישמשו לך לפטרונים ואם הוא יתגלה כדמות חסרת צורה ותפיסה שמשגיחה עלייך, אוהבת אותך ואת אוהבת אותה זה לא ישנה. לסיכום, אם תבחרי לחיות לפי אמונה רוחנית, את כבר תמצאי לבד את הנישה הרוחנית שלך (או שהיא תמצא אותך). את לא צריכה לחפש דת להשתייך אליה אלא ללמוד על כל הדתות מתוך צמא לידע ודרך הלמידה הזאת להתחבר עם מה שהכי מדבר אלייך. *אקלקטיות=אמונה שמבוססת על שאיבה מהרבה אמונות שונות ומגוונות. כל מה שמובא כן הוא דעתי האישית.

Tatu4Taty

New member
כמה דקויות

אני חושב שפאגאניזם כבר מזמן לא מצומצם לכמה דתות ולכן גם לאקלקטיות אפשר לקרוא פאגאניזם כלשהו, האקלקטי הוא לא חלק מ3 הדתות המונותאיסטיות ועובד לפי אמונות שמגיעות מהדתות הפאגאניות האלו. גם הדתות הניאו-פאגאניות (ואני דווקא מרוצה מההפרדה בין פאגאני לניאו-פאגאני) שאבו רבות מהדתות הפאגאניות המקוריות ועדיין הן בתחום ההגדרה הזו.

מורגיין

New member
כן את בהחלט יכולה...

אחת הוויקאניות הוותיקות והאהובות עלי ביותר בקהילה לא האמינה באלים הרבה מאוד (מאוד!) זמן, והחשיבה את עצמה וויקאנית לחלוטין. ככה שאם חיפשת אישור, הנה אחד
תהני...

אבל מה משנה השם?

וויקה היא אמונה, דת, דרך חיים, שלפחות בקטע הזה היא ברורה - בה כן יש אמונה באלים (אלה ואל, ליתר דיוק. איך מתבטאת האמונה הזו או מה טבעם של האלים זה כבר נושא לדיון אחר, אם בכלל אפשר להתדיין על זה). אז מה השוס בלהקרא וויקני? מה כל כך מיוחד בזה, אם אדם לא מאמין בדברים שהם עקרוניים לוויקה? האם האמונה ב"ולא תפגע בדבר, תעשה את שתרצה" היא זה שעושה אדם וויקני או לא? לדעתי, אם אדם לא מאמין בדברים שהם עקרוניים לוויקה, אין לו טעם להקרא וויקני. זה לא עושה אותו פחות טוב או יותר טוב, אם קוראים או לא קוראים לו וויקני. מה רע ב"פגני"? האם הרצון להשתייך לאיזשהי קבוצה הוא כל כך חזק עד שאדם חייב לקרוא לעצמו בכינוי מסויים. סתם לדוגמה - האם היית מכנה אדם שלא מאמין בישו - נוצרי? או אדם שלא מאמין בקוראן - מוסלמי? אני יודע, הדוגמאות הן די בקצה של הסקלה, אבל זו כן נקודה ראויה למחשבה, לדעתי.

מה מחשיבים כפגן?

תשאלי 30 איש, תקבלי לא פחות מ-60 תשובות. זה אחד הדיונים היותר מסובכים של הפגניות המודרנית - "מהו פגן?". זו אפילו שאלה קשה יותר מ"מיהו וויקאן". וויקה היא לפחות דרך מסויימת, דת, שיש לה כמה עקרונות בסיס שאפשר להתייחס אליהם. לפי מה שאני מבין משאלתך, את שואלת האם עיסוק במאגיה או במיסטיקה, כזו או אחרת, קושר אותך לתחום הפגניות. באופן עקרוני, הייתי אומר שלא (אבל אל תשאלי את הרב הראשי לישראל או את האפיפיור לגבי זה, אני חושב שהם כן היו מסווגים זאת כפגניות...
). אפשר בהחלט לעסוק במאגיה ולהיות - מאג, מכשפ/ה או איך שלא יבחרו לקרוא לזה, גם מבלי להיות פגנים. זה פשוט קל יותר, לדעתי, לבעלי תפיסת עולם פגנית. אני אישית לא כל כך חושב שיש "מאגיה אתיאיסטית" במלוא מובן המילה - מאחר שמעולם לא השתמשתי במאגיה בזמן היותי אתיאיסט, אבל אני מניח שיש אנשים שכן עושים שימוש במאגיה מתוך תפיסה שלא מאמינה באל/ים.

TheBlueOne

New member
אני מסכים

אכן זו בעיה להגדיר מיהו פאגאן. בנוסף למה שאילן אמר, אני חושב שההגדרה היא קודם כל הגדרה אישית. אין סטנדרטים קבועים ומוגדרים מראש להדרת "מיהו פאגאן" אבל כל דרך מתחילה היכנשהו. בהתחלה מדובר בהתעניינות (בד"כ) וחקירה, קריאה, התנסות ובשלב מסויים- כבר יודעים. כבר יש את הרגשת הזהות הפנימית. אני יודע , שלי לקח הרבה זמן עד שבשלב מסויים הרגשתי בתוכי שזה באמת מה שאני. שזה הדבר הכי נכון עבורי ושזאת דרך חיי בה אני בוחר וחי. וכשכן הרגשתי את זה זה היה אמיתי ונכון וזה היה בצורה שלמה. מאוד.

נראה לי חלקכם לא הבינו

השאלה שלי לא באה מתוך כמיהה להקרא "פאגאנית" אלה השאלה שלי היתה בעצם האם אני יכולה להחשב פאגנית למרות שאיני מאמינה בשום אל, ואין לי תפיסות דתיות מסוימות. במילים אחרות האם אני יכולה לעסוק במאגיה ולא להיות פאגנית, או שייכת לקבוצה פאגאנית מסויימת?

ToryMaster

New member
ובכן

כמו שהבנתי את זה עד עכשיו, פאגאניזם בהגדרתו הרחבה, הוא בעצם דת (הרבה דתות, אבל לא חשוב). בהנחה שאין לך תפיסות דתיות ואת לא מאמינה באף אל ובכלליות, את אתאיסטית מוחלטת, איך את יכולה לשייך עצמך לדת? את לא חייבת להיות פאגאנית בכדי לעסוק במאגיה.

TheBlueOne

New member
ובכן

מאגיה היא לא דת. היא "כלי". כדי לעסוק במאגיה אינך חייבת להיות "פאגאנית". ישנם יהודים רבים העוסקים בצורה זו או אחרת במאגיה...

למעלה