מה מיוחד בחלב המיוחד

מה מיוחד בחלב המיוחד

שיצא לילדים . ראיתי בסופר "חלב מיוחד לילדים" , דל לקטוז (אבל עם תוספת סוכר) בטעם כלשהו שילדים אוהבים. למה שילדים יצטרכו חלב דל לקטוז , אם כבר להם יש סיכוי טוב יותר להתמודד איתו האם מישהו מכם חברי הפורום עלה על איזשהו יתרון שפיספסתי?
 

MyKindOfMonster

New member
לקטוז

אם אני לא טועה לקטוז הוא החלק שהגוף שלנו לא מצליח לעכל, ועל כן עדיף לצרוך כמה שפחות לקטוז..........
 
לקטוז

הוא סוכר החלב וכדי לעכל אותו צריך את האנזים לאקטאז שקיים באופן טבעי בגיל הינקות בו צריכתנו מבוססת על חלב אם . בגיל מאוחר יותר אנחנו מסתגלים לעיכול לקטוז והגוף מייצר את האנזים בהתאם לצריכה שלנו. לכן זו נשמעת לי כמו הטעיה של הציבור שזורמת עם אופנה כזו לחשוב שכולם רגישים ללקטוז. ושוב , מישהו מצא ערך מוסף כלשהו במוצר הזה שאכן הופך אותו לראוי?
 

tommythecat

New member
מן הסתם כי ישנם ילדים

שבכל זאת סובלים מדרגות שונות של רגישות ללקטוז (1) ((2) גם נראה רלוונטי אבל המחקר המלא אינו נגיש והנושא לא מספיק לעניין אותי כדי להשיג את הגירסה המלאה). מה עוד, שתחליפי חלב מבוססי סויה, הם בחירה גרועה הרבה יותר (3). יוסי
1: J Am Osteopath Assoc. 2001 Apr;101(4 Suppl Pt 1):S10-2. Lactose intolerance. Rusynyk RA, Still CD. PMID: 11392211 2: Nurs Times. 2006 Apr 25-May 1;102(17):43-4. Lactose intolerance in infants. Taylor C. University of Wales, Swansea. PMID: 16700234 3: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=23&a=15085&c=0&sc=0&ssc=0
 
מן הסתם , ישנם גם מבוגרים עם דרגות

שונות של רגישות ללקטוז. זה עדיין נראה לי שיווקי בלבד.
 
גם לי זה נראה קצת כמו גימיק

אבל אם זה יגרום לאימהות להעדיף את זה לילד על פני סויה, אז זה בהחלט יועיל.
 
למעלה