מה מכונת זמן אמת ?

beitar

New member
הסבר שפעם קיבלתי על הנושא בהרצאה

כל שהיא, לא יודע עד כמה מדוייקת אבל אני מקווה. זמן אמת (ריל טיים) הם מערכות שיש להן מטרה מאוד מסויימת: לתת מענה מירבי לבעיה. לדוגמא, אף אחד לא יבנה את מערכת טילי החץ על מערכת הפעלה חלונאית כלשהי. למה ? נדרשים לזמן תגובה מירבי ביותר, כל חלקיק שניה חשוב וקריטי. במערכות כאלה משתמשים במערכות הפעלה ובשפות תכנות המהירות ביותר שהיכולות שלהן מכוונות לדבר אחד: לעשות את העבודה כמה שיותר מהר, למעשה לענות על הצרכים של לתפקד "בזמן אמת". אין שום טעם שמערכת החץ תתעכב בגלל סיבה כלשהי (מישהו עושה בדיקה / תיקון ושיפורים למשל) ואז במקרה אמיתי החץ יחמיץ ת יעדו. דרושים לתגובה מהירה, ושכח המיחשוב ינוצל אך ורק לנושא שלשמו עובדים ! אלו דברים שדורשים מערכות זמן אמת, ולכן ייבחרו בשפה שמתאימה כמו C, ובד"כ יכתבו גם חלקי באסמבלי... אני מקווה שלא קישקשתי כאן לא לעניין, אבל זה מה שידוע לי בנושא, ככה לפחות פעם למדתי, ולא נכנסתי לעומק הנושא האמת.

lizard

New member
למעשה שום יוניקס הוא רילטיים

א ב ל, בSCO ובסיליקון גראפיקס אתה יכול לתת PRIORITY גבוה מPRIORITY של הSYSTEM CALL לתוכניות שלך. דבר שאומר שאם משהו נדפק אז אתה חייב לעשות ריסט, אבל זה ממש מאיץ את התוכנית שלך. זה למיטב ידיעתי הכי קרוב לREAL TIME ביוניקס. זו גם אחת הסיבות שמשתמשים בSCO במקום לינוקס. מיכה

למעלה