מה מכיל אנטיביוטיקה טבעית חוץ משום?

מה מכיל אנטיביוטיקה טבעית חוץ משום?

שלום רב. יש לי דלקת בחניכיים. ואינני רוצה לקחת אנטיביוטיקה, אלא מעדיף לנסות לבד באמצעים טבעיים. ידוע לי שבשום יש מרכיבים אנטי דלקתיים ואנטיביוטים. האם ידוע לכם על פירות / ירקות נוספים המכילים חיסון טבעי לדלקות ?

מי מלח.עם טיפת שמן.

וגם אתר הצמחים של אמנון http://www.gamnon.net/ אבל רופאי שיניים ממליצים על שטיפות רבות במי מלח לחניכיים דלוקים. וגם , מעט מלח על מברשת רטובה,לצחצח בפינות . תוך מספר ימים תהיה הקלה.ואז תלך לרופא שיניים להמשך טיפול. באותה הזדמנות גם תגרגר את זה, וזה ימנע גם דלקת בגרון.

TheFinalCut

New member
בדיוק מדברים על זה בגלילאו 98

מתוך המאמר "על תבלינים, חיידקים וגאוגרפיה" מאת ד"ר דרור בן-ניר, שפורסם בגלילאו 98, עמ' 66-69: השום, מכיל את החומר אליאין (Alliin, נגזר משמה הלטיני של המשפחה אליה משתייך השום, Allium) ואת האנזים אליאינאז, שיחד יוצרים פעילות מחמצנת חזקה נגד מיקרואורגניזמים, כולל חיידקים, פטריות וטפילים אחרים. מלבד השום, שמן ציפורן וקינמון מכילים את החומר אאוגנול (Eugenol), שהינו בעל פעילות אנטי-חיידקית ואנטי-פטרייתית. באורגנו ניתן למצוא שמן המכיל קרבקרול (Carvacrol) ותימול (thymol), ששניהם בעלי פעילות אנטי-חיידקית ואנטי-פטרייתית. ובמרווה רפואית מצויים ספונינים בעלי פעילות אנטי-חיידקית. לפי הכותב, תבלינים נוספים מכילים חלק חלק מחומרים אלו, אולם הוא לא מפרט.

ציינתי עובש בגלל האנטיביוטיקה

זה המקור הכי טבעי שיש

TheFinalCut

New member
טבעי, אבל לא בהכרח בטוח ../images/Emo5.gif

את וודאי מתכוונת לפנצילין, המיוצר ע"י פטריות מהסוג Penicillium. פטריות מסוג זה אכן מפרישות חומרים אנטיביוטיים, אך גם חומרים נוספים שיש להם פוטנציאל להיות מזיקים עד רעילים ממש, כמו גם לגרום לאלרגיה. פנצילין בטוח לאחר טיהור, ולכן, למיטב ידיעתי לא באמת כדאי לאכול לחם (או משהו אחר) מעופש בפנציליום, אלא אם סובלים מזיהום חריף הרחק מכל מקור תרופתי לאנטיביוטיקה. וגם אז, כדאי מאוד לוודא שאכן מדובר בפטריה הרצויה (Penicillium chrysogenum למשל, שמש לבידוד האנטיביוטיקה הראשונה), שכן ישנן פטריות נפוצות מסוכנות מאוד. פטריות מהסוג Asperigillus, למשל, מפרישות אלפא-טוקסינים - רעלנים חזקים שהורסים ממברנות ויוצרים חורים בתאים... אלו היו 30 שניות על פטריות (סליחה אם שעממתי מישהו, פטריות הם הנושא למאסטר שלי
).

אלי ו.

New member
אתה אומר שטבעי יכול להיות מסוכן?../images/Emo3.gif

הרגע הרסת את הפרנסה למאות מטפלים אלטרנטיביים.

TheFinalCut

New member
מישהו שם טוען שטבעי תמיד = בטוח?../images/Emo12.gif

אין לי ניסיון אישי עם מטפלים אלטרנטיביים, למרות שבאחת העבודות האחרונות שלי (ועוד דווקא בתחום המחשבים-אינטרנט) הייתי בקשר עם די הרבה, ושמעתי מלא מעט מטופלים שטופלו בהצלחה. מכמה מהם קיבלתי רושם אותנטי, ומכמה אחרים השאירו רושם של קשקשנים \ שרלנטים. אבל מישהו שטוען שכל דבר טבעי הוא תמיד חיובי או בריא, יימצא אצלי מייד בצד של השרלטנים \ קשקשנים.

אלי ו.

New member
הגישה שאני נתקל בה לעתים קרובות

היא "תרופות/כימיקלים רע, טבעי טוב".

diday

Member
גישה ש, נו, איך לומר, לא רצינית.

מזכירה לי את בית המרקחת (הישראלי) שאליו התקשרתי בחיפוש נואש אחר תרופה הומאופתית. לשאלתי האם יש להם תרופות הומאופתיות ענו: ודאי. כששאלתי על תרופות ספציפיות נענתי תמיד: אין. כשתהיתי מה כן קיים במלאי נענתי: הרבה תרופות על בסיס צמחי
ברור (לפחות לי) שטבעי עדיף על כימיקלים, אבל טבעי אינו ערובה לבריאות ויש כימיקלים נחוצים ששום דבר טבעי אינו יכול להחליף אותם.

ודאי שטבעי יכול להיות מסוכן

ואת זה אני אומרת לך כסטודנטית לנטורופתיה. בדיוק כמו שתרופות קונבנציונליות יכולות להיות מסוכנות. העניין בטיפולים של הרפואה המשלימה הוא להתאים לכל אחד את הטיפול שהוא צריך שיטפל בבעיה ולא בסימפטום, ועדיף שהטיפול יתבסס על תזונה\תוספי תזונה\צמחי מרפא\דיקור\פרחי באך\כל טיפול אחר שבנוי ממרכיבים טבעיים בלבד, מאשר על כימיקלים. אבל ברגע שהטיפול לא מתאים, ואתה נותן לאדם צמח שהוא מאוד טבעי אבל עושה לגוף שלו בדיוק את מה שהוא לא צריך, מן הסתם זה יזיק.

אלי ו.

New member
אם יש לך דלקת בחניכיים

רצוי שתראה רופא שיניים. סיכוי טוב שהוא לא ירשום לך אנטיביוטיקה לדלקת. דבר עם הרופא, אם הוא יציע תרופות שאל אותו על תופעות לוואי אפשריות ועל חלופות טבעיות. מה שאתה עושה כאן זה דבר מוזר. אבחנת את עצמך עם דלקת חניכיים, רשמת לעצמך אנטיביוטיקה, סירבת למרשם וביקשת חלופות.

../images/Emo192.gif חניכיים בריאות

דרך אגב - סתם בשביל העניין - נתקלתי פעמיים בזמן האחרון בהשפעה של דלקות חניכיים על הלב - פעם אחת כשאבא של ידידה היה צריך להתקין קוצב לב ודחו את הניתוח כי היתה לו דלקת חניכיים באותו הזמן פעם שנייה קראתי שחשוב לשמור על בריאות החניכיים כל חיידקים מדלקות אלה יכולים לעבור למערכת הלב ולעשות שם חגיגה. מישהו יכול להרחיב ?

למעלה