מה מכינים לצהריים?

יוכי68

New member
מה מכינים לצהריים?

אני עדיין לא יודעת....יש רעיונות מהירים, זמינים וטעימים???????
 

יוכי68

New member
הכנתי אורז פרסי עם תפו"א יאמייייייי

לצד סלט ושניצל תירס. אורז פרסי - למדתי מאחותי ה"מרוקאית" שנשואה לפרסי/יוכי בסיר : 7 כוסות מים 2 כוסות אורז לבשל יחד על להבה בינונית כ- 10 דקות....חצי בישול. לסנן היטבבבבבבבבבבב - חשוב. באותו סיר: 6 כפות שמן - לחמם להוסיף תפו"א אחד גדול פרוס לפרוסות דקות להוסיף את האורז שסונן היטב ליישר. בכוס: כחצי כף א. מרק, כורכום, פלפל שחור/לבן, חצי כפית מלח + חצי כוס מים לערבב ולצקת על האורז בעזרת כף.....אין צורך לערבב...... ליצור חור במרכז האורז ליציאת האדים.....לסגור במכסה אטום ולבשל על להבה קטנה ונמוכה כ 20 דקות (אין צורך לפתוח את המכסה). לאחר 20 דקות לכבות את האש ולהמתין כמה דקות........למזוג לצלחת כשתפוח האדמה מעל...קריספי וטעיםםםםםםם. בפעם קודמת שהכנתי לא סיננתי את האורז כראוי ולכן לא קיבלתי תפוחי אדמה קריספיים - שימו לב.
 

יוכי68

New member
ורד, לאחר 10 דקות בישול..האורז כמעט מוכן

מסננים היטב ומוסיפים חצי כוס מים (מדדתי) בתוספת התבלינים ומפזרים בעזרת כף על כל האורז מכסים היטב והאדים עושים את העבודה.....נסי ותהני.
 

ורד70

New member
עוד שאלה קטנה-מתכנננת להכין היום-מכסים היטב-ה

הכוונה לשים מגבת על סיר המכסה?
 

יוכי68

New member
ורד, מצטערת על התשובה באיחור

מה שחשוב שיהיה מכסה שאוטם ואם האדים בורחים להם כדאי לשים מגבת.
 

יוכי68

New member
הכנתי אורז פרסי עם תפו"א יאמייייייי

לצד סלט ושניצל תירס. אורז פרסי - למדתי מאחותי ה"מרוקאית" שנשואה לפרסי/יוכי בסיר : 7 כוסות מים 2 כוסות אורז לבשל יחד על להבה בינונית כ- 10 דקות....חצי בישול. לסנן היטבבבבבבבבבבב - חשוב. באותו סיר: 6 כפות שמן - לחמם להוסיף תפו"א אחד גדול פרוס לפרוסות דקות להוסיף את האורז שסונן היטב ליישר. בכוס: כחצי כף א. מרק, כורכום, פלפל שחור/לבן, חצי כפית מלח + חצי כוס מים לערבב ולצקת על האורז בעזרת כף.....אין צורך לערבב...... ליצור חור במרכז האורז ליציאת האדים.....לסגור במכסה אטום ולבשל על להבה קטנה ונמוכה כ 20 דקות (אין צורך לפתוח את המכסה). לאחר 20 דקות לכבות את האש ולהמתין כמה דקות........למזוג לצלחת כשתפוח האדמה מעל...קריספי וטעיםםםםםםם. בפעם קודמת שהכנתי לא סיננתי את האורז כראוי ולכן לא קיבלתי תפוחי אדמה קריספיים - שימו לב.
 

חנהפ

Active member
אני תמיד בבעיה בעניין הזה

כי הקטנה שחוזרת מאוחר לא רוצה להיות בשרית, אז אני מכינה ירק מבושל, דג סול מטוגן אבל כמה אפשר? לא רוצה להכין לה אוכל עתיר קלוריות, מצד אחד, אבל רוצה שיהיה לה מעניין וטעים, כי לעיתים היא פשוט מוותרת על הארוחה כי היא עדיין שבעה מהכריכים שלקחה לביה"ס ואז בערב רעבה כמו זאב...
 

יוכי68

New member
חנה, אנחנו לא אוכלים בשרי כמעט כל השבוע

וזה ממשום שהילדים לא רוצים להיות בשריים.......מעדיפים חלבי ולא להיות מוגבלים........קציצות אני מכניסה להם ב"כוח"...שניצל הולך טוב...עוף ממש לא....הם קוראים לו תרנגול וזה גורם להם לדחייה.......ולבשר "פרה".......אז אני מכינה הרבה פרווה וחלבי במהלך השבוע ובסוף שבוע בשרי.
 

חנהפ

Active member
קציצות, יופי של תזכורת

אולי אכין להם היום קציצות טונה, בפעם הקודמת הלך יופי, גם שונאת הקציצות נהנתה אני מכינה מטונה משומרת בתוספת ירקות מגוררים על מגררת גסה ביצים, תבלינים ופרורי לחם יוצא יופי
 

יוכי68

New member
חנה, תראי את קציצות הטונה שהכנתי

הילדים התלהבו..צריך להכין הרבה כי זה נגמר מהר....אפשר להוסיף להן רוטב או כך כמו פלאפל בתוספת פירה וקטשופ וסלט ירקות טרי.......מנה שילדים ממש אוהבים. המתכון של פירגה אם תרצי תני קריאה.
 

יוכי68

New member
חנה, אני לא מפסיקה לחשוב על עוגת השחמט

עם הגבינה....הפחד היחידי שלי זה השימוש בג'לטין......אני לא כל כך אוהבת אותו...יחד עם זה אני יודעת שעוגות רבות וקינוחים רבים משלבים בתוכם ג'לטין וזה טעים.......האם את משתמשת בג'לטין? מה חשוב לדעת לגבי השימוש בו?
 

חנהפ

Active member
אני משתמשת בג'לטין

לדעתי הדבר הכי חשוב זה לא להוסיף אותו חם לתערובת כי אז ישקע, אז אני מקררת עד שטיפה מסמיך ואז מוסיפה
 
חנה מה עם מרקים? מרק שעועית עתיר

בחלבונים בדיוק כמו בשר ועדיין נשארים פרווה. מרקי קרם למינהם עם קניידלעך. מרק עגבניות עם אורז. כל המרקים הסמיכים משביעים וחורפיים.
 

חנהפ

Active member
שעועית אמנם לא בתפריט, אבל מרק בהחלט

לעיתים לארוחת ערב מתוגברת
 
למעלה