חן חן. מאחר והכל זה בסופו של דבר מעשה ידי אשתי
להתפאר אני אבקש ממנה את הכמויות המדויקות. ד"א , הלביבות הן מעדן שכולם אכלו ממנו, כולל הנכדים ונעלם מייד מהשולחן.
אני מזהיר מראש שאשתי פולניה ...וכולי תקווה שלא יחסר דבר במתכון....
.
או קיי, אחרי בדיקה, מתברר שאשתי לא עובדת עם כמויות מדודות אלא לפי העין....
לדבריה בערך :
מבשלים במי מלח חצי כרובית גדולה ו ראש גדול של ברוקולי .לא לבשל יותר מדי.
אחרי הבישול מסננים, מועכים או קוצצים לחתיכות בינוניות לא קטנות מידי.
מגרדים שני קישואים מאורכים עם פומפפיה גסה וסוחטים אותם.
קוצצים את הבצל הגדול עם 3 שיני שום , ניתן להשתמש במעבד מזון עם הלהב.
חותכים 3 ענפי בצל ירוק כולו וקוצצים חופן פטרוזיליה. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים 3 ביצים, שליש כוס פירורי לחם וכ 120 גרם קמח תופח. מערבבים בידיים לקבלת עיסה יציבה וסמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף גם כורכום.
מכניסים למקרר לפחות לשעה למנוחה.
מטגנים בגודל רצוי עם שמן קנולה בכמות קטנה. אין צורך להציף את הלביבה בשמן.
מוציאים לנייר סופג ואוכלים מהר פן לא ישאר.....