מה מלבישים לתינוק בפברואר?

הייבי

New member
מה מלבישים לתינוק בפברואר?

קופצת מהפורום השכן לשאלה לאימהות מנוסות יותר. אני עתידה ללדת באמצע/סוף פברואר ומתלבטת אם יש צורך לקנות אוברולים מפליז/פוטר או שמספיק להלביש שתי שכבות של טריקו ארוך ושמיכה? בסיבוב הקודם ילדתי באוגוסט ככה שיש לי המון בייסיקים טריקו ארוכים ואני לא רוצה סתם להשקיע מלא כסף ומקטם אחסון בשביל משהו שבסוף אני לא אשתמש.

חיפאית88

New member
אוברולים חמים

ההמלצה היום היא להלביש חם יותר ולכסות קל יותר (פחות סכנה לחנק במקרה שהסמיכה עולה מעל הראש).
&nbsp
אני חושבת שלתינוק קטן אוברולים מפוטר מתאימים למועד אבל שיהיו גם אוברולים מטריקו כי בארץ גם בפברואר יכול להיות חם פתאום.

הייבי

New member
תודה

טריקו יש לו מהאח הגדול בכמויות. אני אצטייד גם בפוטרים.

liri251

New member
לישון רק עם כותנה נושמת

שתי שכבות. שמיכה. ורדיאטור. בחוץ השיכבה מעל פוטר או פליז. בשינה תמיד עדיף בד נושם. הבן שלי חטף פריחה בגלל שהלבשתי אותו בפליז ופוטר בלילה

הייבי

New member
אני לא חושבת שזה נכון

הגדול שלי ישן עם פוטר ופליז מגיל 4 חודשים בערך (כבר בן 3) ולא נרשמו תקריות פריחה. אני תמיד מלבישה שכבת טריקו מתחת שלא יהיה מגע ישיר עם העור שיכול לגרום לגירוי וכמובן צריך להימנע מחימום יתר שגורם להזעה שהיא בפני עצמה גורם לפריחה.

אני הלבשתי שתי שכבות טריקו ארוך

פוטר נראה לי סיוט להלביש לניו בורן...
הבית היה מחומם ושתי שכבות טריקו הספיקו בהחלט, במיוחד שהבגדים עוטפים את כל הגוף (בגד גוף+ רגליות ומעל אוברול עם רגליות) כך שבהחלט שמר על חום הגוף. אפשר לקנות אולי שני אוברולים מפליז להלביש כשיוצאים מהבית.

מסכימה - בבית טריקו מספיק בהחלט
כשיצאנו החוצה הלבשתי בפליז וזה היה מספיק לגמרי.
אם יש לך בגדים מהבן הגדול לא הייתי משקיעה הרבה בביגוד חדש. באמת 2-3 סטים של פליז ליציאה מהבית וזהו.

זלופית

New member
לדעתי גם רק כותנה

הגדול שלי נולד בינואר, הקטנה בסוף נובמבר - את שניהם הלבשתי רק בבגדים מכותנה, כמו שכתבו כאן, שכבה ראשונה גופייה ורגלית שכבה שניייה אוברול כותנה. גם כשיצאתי איתם אותו דבר. הייתי שמה להם גם גרביים, ככה שברגליים היו להם 3 שכבות.
בזמן שינה הייתי גם עוטפת אותם (בחודשיים-שלושה הראשונים) וזה אומנם חיתול טטרה דק, אבל בכל זאת עוד שכבה ושומר על הידיים שלהם צמודות לגוף וזה גם שומר על חום הגוף שלהם. ומכסה בשמיכה דקה (כותנה או פליז - לא שמיכת פוך), ככה שגם את השמיכה יכולתי לדחוף קצת מתחתם וזה מרגיש יותר נוח ונעים. וכמובן לחמם את החדר עם רדיאטור על חום נמוך.
אל תפחדי מהקור, בארץ בפברואר יכול להיות כבר די אביבי לפעמים וגם כשקר אז זה יחסית בקטנה. לדעתי לפחות.

הייבי

New member
תודה

בעיקר החשש שלי זה ביציאה החוצה. בבית ברור שזה יותר קל לשלוט עם שמיכה וחימום קל. מכיוון שיש כבר גדול בבית אז יציאה בבוקר להביא לגן ובצהריים להביא מהגן הן בלתי נמנעות בכל מזג האוויר והגן אצלנו לא נגיש עם עגלה כך שזה בידיים/מנשא אז שמיכה לא תעזור לי (לצערי).

starrynight1

New member
הייתי קונה אוברולים חמים

נשמע שתצאי איתו/איתה תכופות בשעות הבוקר שהן יחסית קרות. הייתי חושבת באופן פרקטי על בגדים שקל יחסית להלביש אותם, עם ריצ'רצ' וכו'. אצלי שתי ילידות פברואר והצטיידתי לפני הבכורה בכמה אוברולים שווים מפליז משילב שבסופו של דבר לא התאימו למידותיה הפיציות. הם שימשו אותי עם הקטנה די הרבה. עם שתיהן הסתבכתי קשות עם הלבשת החרמונית שסירבלה אותן ואותי. אוברולים מפליז הם פשרה מוצלחת לויתור על מעיל (או חרמונית). נראה לי שהייתי קונה 3-4 כאלה. תחשבי על זה שבכל מקרה יוצאים עם הקטנטנים די הרבה בהתחלה לטיפת חלב וכו' ואת תצטרכי עוד להביא ילד לגן... בכל מקרה לא הייתי מתכננת לעשות את זה סמוך ללידה. בשעה טובה!

למעלה