מה מספר העדשות שכדאי לקחת?

מה מספר העדשות שכדאי לקחת?

המספרים שלי הם כאלה: ימין - מינוס 3 עם צילינדר 0.75 שמאל - מינוס 4.5 עם צילינדר 1.5 אני קונה את העדשות בשביל ללכת איתם לארועים מיוחדים ולמקומות שבהם אי אפשר להיות עם משקפיים למשל הים. מדובר בעדשות יומיות חד פעמיות, זה הדבר היחיד שאני יכולה לסבול כי יש לי עיניים יבשות וחוץ מזה שאני לא רואה את עצמי מתעסקת עם עדשות על בסיס יום יומי. מכיוון שאני לא מעוניינת בבדיקה באחת מרשתות האופטיקה שסתם יקחו ממני כסף כדי להגיד לי את מה שאני כבר יודעת (עשיתי בדיקה לפני מספר שנים אך לטענתם זה כבר לא בתוקף וצריך לעשות שוב כי הרי ברור שהם רוצים עוד קצת כסף). המספרים בעיניים הם המספרים הכי מעודכנים שידוע לי עליהם וזה המספר שיש לי במשקפיים שאני מרכיבה היום בכל עדשה. אם כך, השאלה היא בעצם מה המספר שצריך להיות על העדשות בהתחשב בכך שידוע לי כי ניתן לחפות על צילינדר (עד גובה מסוים) באמצעות העלאת המספר. ברור לי שלא אראה מושלם בעין שמל בה יש לי צילינדר 1.5 אך זה בסדא כי כאמור מדובר בשימוש של כמה שעות פעם ב... האם צריך לעלות בחצי מספר בכל עין לחיפוי מקסימלי של הצילינדר? כלומר, במקום מינוס 3 בעין ימין, לרכוש עדשות שהם מינוס 3.5 (מחפה על צילינדר 0.75) ובמקום מינוס 4.5 בעין שמאל לרכוש עדשות שהם מינוס 5 (מסייע לצילינדר 1.5 אך לא באופן מושלם) ? האם העלאה זו נכונה או שצריך לרכוש עדשות בעלות מספר יותר גבוה/נמוך? תודה
 
מה מספר העדשות שכדאי לקחת?

אי אפשר לקבוע את המספר הרצוי לעדשות מגע, על סמך המרשם למשקפיים. אין מנוס מלגשת לאופטומטריסט לבדיקת התאמה של עדשות מגע.בדיקה להתאמת עדשות מגע,שונה מבדיקה למשקפיים. לנתאמת המרשם לעדשות מגע,יש להשתמש בעדשה דיאגנוסטית.לאחר הזמנת העדשות הראשונות, פעמים רבות מוצאים שיש לבצע שינויים בהזמנת העדשות הבאות. כמו כן,וזה העיקר,יש לוודא שהעדשות מותאמות נכון על גבי הקרנית,תנועתן תקינה ומירכוזן.עדשות מגע הן גוף זר בעין ולכן יש להתאימן נכון,להגיע לביקורות ולוודא שאין תופעות בלתי רצויות ולשמור על בריאות העין.
 
תודה על התגובה

אך עשיתי בעבר בדיקות התאמה ועל סמך זה קניתי עדשות. כאשר עשו את בדיקת ההתאמה נתנו לי כ-5 עדשות מגע יומיות עבור כל עין כדי שאוכל להשתמש בהן כמה ימים ואדע איך זה מרגיש לי. הכל היה בסדר גמור. מאז אני רוכשת עדשות באמצעות האינטרנט, והעדשות שיש לי כבר לא מעודכנות במספרן. כל שאני רוצה לדעת הוא האם פיצוי של חצי מספר לכל עין יסייע לצילינדר, או שמה יש צורך בפיצוי של רבע מספר במקום חצי. אני משתמשת בעדשות אחת למספר חודשים לשעות בודדות בלבד ולכן אין זה קריטי עבורי לא לראות 100% כמו שהייתי רואה עם משקפיים עבור אותם פעמים. ברור לי שלעין ימין ניתן לקבל כיסוי מלא של הצילינדר אך לא בעין שמאל, וכן הייתי שמה לדעת מהו הפיצוי המיטבי שניתן להשיג ובכמה צריך להעלות את המספר בשביל זה.
 
למעלה