מה מצאתי? (אולי לא הכי קשור לפורום)

• פותח הנושא YXY1
  • פורסם בתאריך

YXY1

New member
מה מצאתי? (אולי לא הכי קשור לפורום)

שלום לכולם.
יתכן וזה לא הפורום המתאים ביותר (אשמח לדעת אם יש פורום מתאים יותר).

בכל אופן טיילתי באזור רמות מנשה עם האופניים.
ובחלקים שונים שלו מצאתי מה שנראה כמו האבנים האלה.
לא מצאתי את כולם באותה נקודה ואותו יום אלא בכמה נקודות שונות בחודשים האחרונים שטיילתי שם.
יש לציין שמצאתי אותם באזורים שכלי רכב ואנשים בדרך כלל לא יסתובבו שם (מקומות יחסית נדחים מי שרוכב על אופניים יבין).

האם יש למישהו מושג אם זה משהו עתיק? לי נראה קצת לא טבעי.
אשמח לכל עזרה.

תודה רבה.

חן L1

New member
מה שמצאת הם

לדעתי חלקיקי נפץ (בצורה כדורית) של הפגז הידוע שרפנל או לחילופין כדורים של רובה מוסקט.

YXY1

New member
תודה על התגובה

אבל אלה בוודאות לא כדורי מוסקט (גדולים מידי להיכנס לכנה).
והם לא עשויים מתכת אלא ממש כמו אבנים.

אספן 3

New member
האם יש שרידי ישוב או ישובים עתיקים בסביבה?

האבנים האלה מזכירות בצורתן אבני קלע, כאלה ששימשו בעת הטלת מצור על ישוב בעולם העתיק.

YXY1

New member
האמת שאין לי מושג

מניח שהיתה פעילות באזור של הזה בעולם העתיק.
אזור רמות מנשה.
אחד מצאתי בשדות שבאזור עין השופט.
ואחר מצאתי בחורשות ליד משמר העמק.
&nbsp
&nbsp

גלעד133

New member
אבנים עגולות

מזכירות בצורתן משקולות עתיקות ששימשו למאזניים. הן גם מזכירות משקולות של רשת דייגים או חכות אבל זה לא מתאים לאזור [אין ים] והן קטנות מידי. ניחוש - משקולות

YXY1

New member
תודה על התגובה

לאחר בדיקה בגוגל נראה מאוד דומה לאבני קלע

כ חיים

New member
מצטער לאכזב

אין אלו אבני קלע, לא משקולות ולא שום חפץ אחר מעשה ידי אדם. כל חפץ שנעשה בידי אדם יש לו סימטריה כלשהי ואילו לכדורים האלה אין. גם אני מצאתי לא מעט כדורים כאלה בשטח וכולם באזורים שאין להם כל קרבה לאתרים היסטוריים.
אין לי הסבר חכם להתהוות האבנים הללו אני לא מתמצא בגיאולוגיה אבל ברור לי שאינם מעשה ידי אדם.

כ חיים

New member
אכן יש דמיון רב

אבל כאשר אבנים כאלה נמצאות פזורות בשטח שאין לו כל קירבה ממשית לאתר ארכיאולוגי הסיכוי שהם שימשו כאבני קלע הןא נמוך במיוחד כאשר האתרים הארכיאולוגיים הפזורים בהרי מנשה היו די קטנים ולא כ"כ חשובים כדי לנהל מלחמות שיצריכו את הצבא (הרומי) לסחוב איתו לשם מכונות מלחמה שלא כמו בירושלים ואתרים חשובים אחרים. ז"א, אם היית מוצא אותם בירושלים, ציפורי, גמלא ואתרים אחרים שידוע שהתנהלו בהם קרבות בין הרומאים ובין תושבי הארץ היהודים הסיכוי שהשתמשו בהם כאבני קלע הוא גדול. במקרה זה ישנו ספק רב.

rachelea

New member
ייתכן ומדובר באבני בולבוס

הם מפוזרים ברחבי הארץ.
בכפרי הגליל (במיוחד בישוב דרוזי בצפון שאינני זוכרת את שמו)
הם מוצגים לראווה וליופי בחזית בתים.
על אבני הבולבוס ניתן לקרוא במרשתת.

למעלה