מה מקבלים?

evilplate

New member
מה מקבלים?

רציתי לדעת פה מהמתנדבים למיניהם מה אמורים לקבל כתוצאה ממהיתנדבות..האם זה ייחשב שעשיתי שירות צבאי לכל דבר? האם חובה להתנדב לשנתיים מינימום? האם מקבלים את אותן הטבות שחיילים בשירות סדיר מקבלים? האם השירות "קשוח" כמו שירות צבאי רגיל? זאת אומרת האם המפקד יצעק עליך וכו' וייתיחסו אליך כאל כל חייל ביחידיה? הא ואיזה תפקידים מעניינים יש? למשל לאחד כמוני שיצא על דלקת במעיים לאחר חצי שנת שירות סדיר. בתודה

evilplate

New member
רציתי לציין ש..

אני לא על שום דיאטה מיוחדת ובניגוד לתקופת שירותי בצבא (שבה ירדתי למשקל של 48 קילו) עכשיו אני בעל משקל רגיל של 63-64 קילו מתאמן בחדר כושר וכו '

LordNor

New member
תשובה בשבילך ../images/Emo26.gif

התנדבות לצבא נחשבת שירות צבאי לכל דבר ובתום ההתנדבות מקבלים תעודת שחרור כמו כל חייל רגיל שמשתחרר. תאורטית, מתנדבים יכולים לצאת מהצבא בכל עת, כדי לקבל את ההטבות שלהן זכאי חייל משוחרר, צריך להיות בצבא מינמום שנה. מתנדבים מקבלים את אותן ההטבות שחייל רגיל מקבל. לדעתי השירות של המתנדבים לא כזה "קשוח" כפי שאתה מציין, לרוב הם זוכים להקלות מצד המפקדים, אך יש מצבים שלמתנדבים מתייחסים כמו לכל חייל רגיל. כל תפקיד שדורש פרופיל עורפי (64 ומטה) יכול להתאים למתנדבים (תפקידים מעניינים - כל אחד והטעם שלו)

evilplate

New member
הם זוכים להקלות אז?

לי אמרו שאם אני רוצה את כל ההטבות אני צריך לשרת שנתיים,וזה או שנתיים או כלום..אבל בגלל שיש לי פז"ם של חצי שנה מהשירות הצבאי אז ניתנת לי שנה וחצי לשרת,האם זה נכון? או שאתה טוען שאני יכול להתנדב חצי שנה ולהשלים כך שנה ואז אני יקבל את כל ההטבות ותעודת שחרור כמו כל חייל?

LordNor

New member
קצת סדר בהודעה שלך.

קודם כל זה מה שכתבת זה הנפצה ידועה שאומרת שחייבים לעשות שנתיים כדי לקבל את כל ההטבות, למעשה זה לא נכון. מבחינת הצבא, כדי לקבל את ההטבות יש לעשות מינמום שנת שירות (12 חודש) - אך בסופו של דבר המענק יהיה קטן יותר וכמוהו הפיקדון. אני לא יודע אם הדרך שאתה מציע אפשרית מבחינת הצבא, את זה תברר מול מדור פרט בלשכ"ג.

evilplate

New member
הנפצה?

הקטע הוא שאמרו לי את זה במפורש בוועדה,אבל בגלל ששמעתי כל כך הרבה גירסאות החלטתי לשאול פה.. אפשר בבקשה טלפון לפרטים בנושא הזה? תודה

המרחפת

New member
להתנדב לשנה וחצי

במקרה הזה זה אפשרי- חצי שנת השירות שכבר שירת אותו אדם תחשב לו בפז"ם. על סמך ניסיון של ידיד שלי שבאמצע השירות ירד לו הפרופיל, שוחרר, והתנדב לשבעה חודשים נוספים עד שישלים שנתיים שירות. כנ"ל ידיד אחר שבעקבות החרפה במחלה, התנדב כדי לסיים את ארבעת חודשי השירות שנותרו, עד שיגיע המחליף ליחידה.

evilplate

New member
so...

i can do half a year+pazam=year and than get a full service status and go out? but with less hatavot? sorry no hebrew...

TRANSFER

New member
אוף קורס../images/Emo13.gif

אם כשקיבלת פרופיל 21 היה לך פז"ם של חצי שנה, אז תשרת עוד שנה וחצי בכדי לקבל את כל הזכויות שמגיעות לחיילים משוחררים. שירות של חיילים הוא שירות מצטבר. כל עוד עשית שנתיים צבא ולא משנה באיזו דרך מגיעות לך את כל הזכויות של חיילים משוחררים. בהצלחה

LordNor

New member
תיקון קל - שוב ושוב

הוא יכול לשרת עוד חצי שנה כדי לקבל את כל הזכויות וההטבות. מינמום של שנת שירות אחת נחשבת לצבא ומקבלים את כל הזכויות וההטבות! יעל ומעיין - תוסיפו את זה לשאלות נפוצות או לטאגליינס משהו כזה.

TRANSFER

New member
אתה בטוח?

טוב לדעת... חשבתי שבנות זה שנה ובנים שנתיים.

LordNor

New member
רוצה לקבל תשובה ממקור מוסמך?

תתקשר לתא מתנדבים ותקבל תשובה ממקור אמין. חוצמזה, אני מכיר עוד 3-4 מתנדבים שהשתחררו לאחר שנת שירות אחת וקיבלו את כל הזכויות וההטבות.

ftb1

New member
אני לא מבין על איזה זכויות מדברים

יש חוק שאומר שחייל שיצא מהצבא מסיבה בריאותית זכאי לכל "ההטבות" וזה לא משנה כמה זמן הוא היה בצבא בניגוד למי שיצא על אי התאמה שבמקרה הזה חייבים שנה

המרחפת

New member
הבהרות

אם הוא התגייס ושוחרר בשל פציעה/ אשפוז וכאלה, יכול להיות שהוא זכאי, על זה אני לא יכולה להגיד 100% בביטחון אבל אדם שבוחר להתנדב מתוך ידיעה שמצבו הרפואי יציב, או כמו שהראית, אדם שיצא על חוסר התאמה, צריך להשלים שנה בשירות על מנת להיות זכאי למענק, לפיקדון וכל ההטבות של חיילים משוחררים.

כן אפשר להתגייס ל-12 חודשים אבל

רק במקרים מיוחדים. בעיקרון צריכים לעשות שנתיים. אבל אם יש בעיות והמתנדב רוצה לשרת שנה, זה אפשרי. פשוט אתה צריך לבקש את זה, אתה מבין שלא ייתנו לך תפקיד טוב כי אתה תשרת רק שנה. יש גפ תפקידים מסוימים למשל שדורשים 3 שנים מלאות.

evilplate

New member
לא משנה לי כ"כ

כמו שאמרתי לא יצאתי על פציעה יצאתי על משהו שהיה לי לפני הצבא אבל החמיר..דלקת במעיים. בכל מקרה אני רוצה להשלים לשנה(יש לי חצי שנה כבר מהשירות הסדיר)ככה שזאת תהיה התנדבות לחצי שנה, ולא משנה לי כל כך שזה לא יהיה תפקיד מורכב. אז מה אני צריך לעשות? לבקש לשלים לשנה (שזה אומר שינדבו אותי חצי שנה) סתם ככה? או שאני צריך להגיד משהו ספציפי שיתן לי את זה. אה ואם אפשר בבקשה מן טלפון כללי לבירורים? תודה

tbaruch

New member
תשובה לזכיות שלך

שלום לך תקשיב אתה עשית כבר חצי שנה שרשומה אם תעשה עוד חצי אז יהיה לך שנה ואת כל הזכיות של חייל רגיל ברגע שיחרורו. אבל אני חושב תעשה מחדש את השנתיים וזנו(או תגמור עוד שנה וחצי זה רק יוסיף לך)

evilplate

New member
דרך אגב עוד שאלה..

אממ התחלתי טירונות קרבית (הייתי בה איזה חודשיים וחצי שלוש) וקיבלתי הכשרה של 02 כשיצאתי באמצע האם זה אומר שאני יעשה שוב טירונות 02 כמתנדב? או בכלל איך זה הולך מתנדבים עושים בכלל טירונות?

למעלה