מה מקור המילה "חנון"?

זואיzoe

New member
כי היה לנו ויכוח בפורום אחר

וזה מה שמצאתי בויקיפדיה: בוויקיפדיה,בערך "חנון", כותב בעל הערך כי מקור המילה הוא כנראה "מחונן", ומציין כי במילון הסלנג המקיף נכתב שהמקור הוא מרוקני: חנונה, נזלת. המקור הוא ללא ספק מרוקני, וההוראה הזו של הילד הלא גברי, בעל הנזלת, מקורה כבר ממרוקו. בעברית הישראלית שודרגה המילה לאדם חסר ביטחון וצייתן,ובכל מקרה אין קשר משמעות ישיר בין חנון למחונן. הנקודה המעניינת יותר היא שהנזלת נקשרה לעלובי הנפש בשפות שונות. וכך מצאנו ביידיש את סמארקאץ', הילד הפרחח עם הסמארק; מלדינו קיבלנו את מוקו ככינוי לאדם עלוב. מוקו בלדינו היא הפרשת האף (קרובה ל"מוקוס" האנגלית), " מוקוזו" בלדינו הוא ילד שאפו זב.בעברית נולד הביטוי "זב חוטם" ככינוי לאדם עלוב נפש, פיתוח של הפסוק המקראי "כל צרוע וכל זב". זב במקרא הוא מי שלקה בזיבה

limilu

New member
זב חוטם זה לא כינוי לילד קטן? ../images/Emo12.gif

שנים של חינוך נמחקו מראשי ברגע זה.

זואיzoe

New member
זב חוטם זה כינוי למנוזל....

בדרך כלל ילדים הם זבי החוטם.. מכירים את הילדים האלה שכל הזמן מנוזלים ללא קשר לעונות השנה? זה העניין. בקשר למי שביקש קישור לפורום בו דיברנו על זה.. זה היה שרשור מפלצתי על נושא אחר, וכמה הודעות בלבד על עניין מקור המילה חנון. לדעתי זה יעייף אתכם לקרא אותו, אם בכל זאת תהיה התעניינות, אז להלן...

מה עניין זב ומצורע לחנון?

"זב" במקרא זה לא אחד שיש לו מחלת מין המתבטאת בהפרשות לא מהאף?

מתן4ל

New member
מציל את כבודה של ויקי!

א) את צודקת. ב) המשך בתגובה אחרת בה אני מוכיח שהוא עשה "גניבה ספרותית" או איך שקוראים לזה (הוא אומר בשם ויקפדיה דברים שהוא המציא). יפה שעלית על זה שזה לא מתאים לויקי.

מתן4ל

New member
לפני התגובה של חתולופובית לא רציתי לנטפק

אבל נראה לי שאני אנטפק בכל זאת: אין איזכור של המילה "מצורע" בערך חנון בויקי. וזה הערך בויקי לדעתי (כדי להוכיח שאני צודק ואתה טועה הקורא יאלץ ללכת לערך עצמו:) http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9F חְנון (ביטויים נרדפים: חננה, חנאג', לפלף, גיק ובעבר גם: יורם, שרגא או זיגי) הוא שם תואר סטריאוטיפי או ארכיטיפי, המתייחס בדרך כלל לבני אדם הניחנים באינטליגנציה גבוהה מהממוצע, ושתחומי העניין שלהם (לרוב מדע, מתמטיקה, מדע בדיוני, פנטזיה וכיו"ב) אינם מנת חלקם של בני החברה הסובבת. הארכיטיפ החנוני סובל ממשקל עודף, קוצר ראייה או רוחק ראייה, אקנה, כשלים ביחסי אנוש (לרבות בקשרים עם המין האחר), הפרעות עיכול, הפרעות דיבור, הפרעות נשימה, הפרעות יציבה, ביישנות, פחדנות, שלומיאליות, פדנטיות, חולשה פיזית או מראה חיצוני בלתי מושך - המבדילים אותו מהחברה. במובן זה, "חנון" הוא כינוי גנאי לכל דבר ועניין. עם זאת, חנונים רבים מתגאים בהיותם כאלה, כאות לכישרון הטבוע בהם לכאורה, חרף בדידותם. בנוסף, אדם המסרב לבצע מעשה שיש בו סיכון, כגון ביצוע עבירה על החוק או השתתפות בספורט אתגרי, אף הוא עשוי להיות מתויג כחנון, כאמצעי של לחץ חברתי. החנון עלול ליפול קורבן למעשי בריונות, אך מנגד להתגאות בעליונותו המוסרית על החברה הסובבת אותו. אף שהמונח מתייחס בדרך כלל לגברים ולילדים, המקבילה הנשית (חנונית או חננה) קיימת אף היא בסלנג העברי. כמו מקביליהן הזכרים, חנוניות נוטות לשקוד ולהצטיין בלימודיהן, לסבול מבדידות חברתית יחסית (אם כי, על פי הסטריאוטיפ, פחות מחנונים גברים), וכן לקיים אורח חיים שמרני יותר. ישנן נשים העוסקות במקצועות "גבריים" באופן מסורתי, בתחומים כגון מדע, טכנולוגיה ומתמטיקה, המגדירות עצמן "חנוניות" כאות להישגן המרשים, או כדרך לציין את בדידותן החברתית. החנונית נחשבת לפחות "נשית" ומזכירה בכך את החנון הנחשב לפחות "גברי". ועוד המון המשך...

מתן4ל

New member
וכדי ליהיות הוגן יש הרבה מחלוקות על הערך:

ובגללן הורידו ממנו את התווית ערך מומלץ, הנה דוגמא: שמי גבי מנדלסון, עשיתי עבודת מא בפסיכולוגיה על חנוניות וברצוני לומר כמה דברים על שאלת המדעיות של החנוניות. אפשר להתייחס לחנוניות בשני אופנים: א. בגיל ההתבגרות מתבגרים מתחלקים לכמה סוגי קבוצות שקבוצה אחת קבועה מעבר למדינות ותרבויות (בעולם המערבי) היא החנונים ומי שרוצה רפרנס לזה יש לי הרבה. 2. הזוית היותר מעניינת היא הנוכחות הרבה של הדימוי החנוני בעיקר כסוג של גבריות לא טיפוסית, והעובדה שאפשר למצוא הסכמה מקיר לקיר לגביי מהו אותו דימוי ומהם מרכיביו. אמנם הערך 'חנון' בויקי מתייחס בעיקר לזוית השנייה שציינתי אך הוא עושה זאת בצורה חיננית, עשירה ומלאת הומור וחוכמה. אני חושב שמדובר באחד הטקסטים הממצים ביותר שקראתי על חנוניות (ותאמינו לי חיפשתי מתחת לכל אבן). עלי להסכים שקשה מאוד להגדיר את גבולות החנוניות: ישנם מי שמתארים את החנונים כקבוצה קטנה קריקטורית ומובהקת (נגיד 2-3%) (אלה בדרך כלל האנשים שפוחדים נורא להיחשב כחנונים ולכן הם מצמצמים את ההגדרה) אבל בפועל, אם תסתובבו בכל מוסד להשכלה גבוהה (לא רק בחוג למחשבים) ותדברו עם אנשים תגלו שלפחות חמישים אחוז מהגברים הרגישו מתישהו חנונים ואז אפשר להגיע בקלות ל10-15% מהאוכלוסיה. ולכן כל מיני אמירות סמכותיות בנוסח מה קורה עם החנונים כשהם מתבגרים ראויות לספק וחשד (אף אחד לא חקר את זה ברצינות כי נורא קשה כאמור לתחום את האוכלוסיה). יחד עם זאת בעבודה שלי, מיפיתי זהויות גבריות שהתפתחו אצל מי שהיו חנונים בגל ההתבגרות: 1)גבריות מקצועית (היי טק עורכי דין רופאים) 2) טרנספורמציה: חנונים שהפכו נועזים וקשוחים (עשו סמים זיינו נסעו לחול עשוי אלימות) 3) גבריות של יציבות ואחריות - בחיי משפחה בקריירה, אלה החנונים שמדגישים את יכולתם לשאת את התפקיד הגברי במשפחה. 4) גיקים - די אנד די, טכנולוגיה מד"ב ופנטזיה - זהות המבוססת על השתייכות לקהילה גיקית לעומת עולם עויין ומנוכר. 5)גבר חדש: רגיש קשוב וכו' 6)חנונים שנתקעו חנונים עד גיל מבוגר ובהיבטים של קושי עם נשים, קושי באסרטיביות, קושי חברתי.

זואיzoe

New member
כך או כך

אני לפחות, מאד אוהבת חנונים. ואם הייתי צריכה לבחור לי גבר להתחתן איתו, סביר להניח שזה היה חנון חמוד אינטיליגנטי ואינטלקטואל, ולא איזה ז'וז'ו חלסטרה גבר-גבר.. יאקקק...

זואיzoe

New member
באמת?

לא ידעתי... דווקא חשבתי שהרווקה הסטרייטית הצעירה הממוצעת, מעדיפה את הגבר-גבר הזה... אם אפשר שיהיה איש צבע קבע ויסחוף אותה בקשיחותו, מרותו וחוסר רגישותו.. והיא תאהב אותו אהבה מזוכיסטית אובססיבית.. לא? טוב.. אבל אני ממש לא זו, לא זו, לא זו ולא זו...

RichardSmith

New member
תלוי בגיל בערך

טוב, זה יותר מורכב מזה. בערך לאחר גיל 25 החנונים של גיל הנעורים הופכים להיות נחשקים יותר, בעיקר עקב עבודה בהיי-טק עם שכר בהתאם...

זואיzoe

New member
ואז, כשהם מרוויחים מעולה

גם מסגרת המשקפים שלהם כבר עולה 5000 שקל.. אז בכלל הם נראים חתיכים...ונחשקים... מי שנשארים שלומפרים (ואוו, זו מילה של פעםםםם) הם בד"כ הפרופסורים שעובדים בעיקר באקדמיה ומחקר. אותם ניתן לראות תמיד במכנס קצר וסנדלים משנות ה-70

RichardSmith

New member
5K על משקפיים?

אני מקווה שיש בהן מחשב נייד מובנה.

sagima

New member
התכוננתי

שכולן אומרות את זה, אבל הרוב לא עומדות בזה ברגע הקריטי.

pieceofmadness

New member
חוסר רגישותו?

לא חסרים גם חנונים לא רגישים, אני שונאת את החלוקה הקשיחה והדבילית הזאת בשחור לבן.

למעלה