מה מקור המספר בטירונות?

נריה_ה

New member
מה מקור המספר בטירונות?

בצה``ל לפי הידוע לי יש כמה סוגים של טירונות. 1. 02 - ג`ובניקים, חיל הים, ועוד... 2. 03 - שיריון. 3. 05 - חי``ר. השאלה שלי היא מה מקור המספר (02,03,05) ליד הטירונות? אבא שלי אומר שזה מעיד על מספר הנשקים שיש לך הכשרה בהם. זה נכון? על מה עוד מעיד המספר? מה הם ההבדלים המהותיים בין סוגי הטירונות?

מה הקשר?

אין שום קשר בין הנשקים למספר. אני עשיתי טירונות 05 ואני מוסמך רק על M-16. חוץ מזה אני מוסמך על מטול רימונים, אבל זה במקרה כי זה היה הפק``ל שלי. כך שאין קשר. אבל אל תשאל אותי למה המספרים.

אורלי17

New member
הבדלים בין טירונויות

אני לא יודעת מה מקור המספרים שמסמלים את סוג הטירונות, אבל ככל שהמספר עולה - כך עולה רמת הקרביות של הטירונים. טירונות 02 היא טירונות לג`ובניקים, לכלל צה``ליים ולכל הבנות הלא קרביות (פרט למכ``יות בנים). משך טירונות 02 משתנה בהתאם לתפקיד המיועד. בעקרון הטירונות אמורה להימשך שבועיים, אבל בתפקידים מסוימים הטירונות יכולה להסתיים אחרי חמישה ימים (ע``ע מש``קיות ת``ש). טירונות 03 היא טירונות של חודשיים וחצי (במספר תפקידים בנות עושות טירונות 03 מקוצרת של שלושה שבועות), ובה נכללות יחידות כמו נ``מ, שיריון, הדרכות יח``ש למיניהן ובקיצור - חי``ר קל ונספחים נוספים. טירונות 05 היא טירונות מתקדמת יותר, וטירונות 07 היא טירונות של סיירות ויחידות עילית. בכל אופן, ההבדל המהותי בין סוגי הטירונות הוא הקושי שלהן ורמת ההכשרה שאתה מקבל בהן. בנוגע לשאלה על הכומתה - אני חושבת שג`בניקים מקבלים כומתה מיד בסיום הטירונות או בסיום קורס, ומעבר מיחידה ליחידה לא מהווה בעיה רצינית בנושא. כומתות אפשר לקנות בשק``ם, ואם לא צריך לעבור מסע כומתה בשביל להשיג את הכומתה הנכספת, לא צריך להיות קושי להחליף אותה.

אורלי17

New member
עוד הערה בנוגע לטירונות 03 ומעלה...

כל מי שמגיע לטירונות 03 ומעלה (פרט למ``כיות בנים), ממשיך מהטירונות לקורסים קרביים נוספים, ומכאן שכלי הנשק שעליהם הוא מוכשר לא נגמרים בנשקים שהכיר בטירונות. אל דאגה! אם אתה בדרך לטירונות קרבית, לא ייבשו אותך רק עם כלי נשק אחד, אלא יתנו לך עוד כמה הזדמנויות להוכיח קישורי צליפה :cool: שיהיה בהצלחה!

ZC18

New member
מה אומרים המספרים....

המספרים מסמלים את רמת התמקצעות של כל חייל בנושאים שונים ככל שמספר התמקצעות עולה כך עולה גם רמת הרובאי דוגמאות שונות להתמקצויעות שונות : צניחה צלילה סנפלינג ......

snorch

New member
חשבתי שיריון זה קרבי

אז בטוח ששיריון עושים 03? כי אני הולך לשיריון נראה לי וחשבתי שהם עושים 05

barakas

New member
07

07 זה לא טירונות לסיירות...זה בכלל לא טירונות סיירות עושות רובאי 05 (לפחות הסיירות החטיבתיות) 07 זה כבר הכשרה מקצועית וזה אחרי הטירונות

Swoosh

New member
אין טירונות 012?

ואם יש, איזה יחידות עושות אותה? רפאל

KummAIR

New member
טעות

אין דבר כזה טירונות 07.הטירונות ``הכי גבוהה`` היא 05 ואותה עושים כל יחידות הח``יר ויחידות העלית.

snorch

New member
אני חושב שאתה טועה

אם תסתכל באתר בסוגי טירנויות אז תראה שכתוב שם שיש מעל ל-05 ושזה מגיע גם עד 012

למעלה