מה משפיע עלינו בתור צופים ומה משפיע על הסדרה?

timetraveler900

New member
מה משפיע עלינו בתור צופים ומה משפיע על הסדרה?

בעקבות כמה הודעות כאן הגעתי למסקנה שיש הרבה גורמים שמשפיעים על חווית הצפייה שלנו ואנחנו לא תמיד יודעים להפריד ולפלג אותם.
לפחות בראש שלי הכל מתערבב לי ביחד ואני לא מצליחה להבין מה מפריע לי, מה משך אותי עד שאני באמת יושבת וחושבת על זה.

אז מה היה לנו? דמויות, עלילות, שחקנים, קומפניונים, דוקטורים, תסריטאים, הלכי רוח, הציפיות שלנו? שילובים של כמה דברים?

העונה השביעית קצת שנויה פה במחלוקת ומסתבר שגם העונה החמישית ורציתי לדעת מה אתם חושבים. מה לדעתכם באמת גרם לשינוי הזה. אולי בעצם הכיוון שמופאט לקח אליו את הסדרה לגמרי טבעי ומתבקש? או שלא?

זאת הזדמנות באמת לשפוך פה הכל. מה אתם חושבים על כל התהליך שהסדרה עברה?

MonicaF

New member
עלי קודם כל משפיעה העלילה

כמובן שהעלילה לא תמיד מספקת אותי או גורמת לי הנאה, אבל אני עושה ממוצע של כל הפרקים/עונות, ומסתכלת על זה בגדול.
אחרי העלילה חשוב לי הסגנון הבריטי המקסים הזה. ההומור המיוחד שלהם. קשה לי לדמיין דוקטור הו אמריקאי מוצלח, אם כי לא קשה לי לדמיין דוקטור הו הודי בריטי
שיהיה לא פחות מוצלח.

שאלת מה משפיע על הסדרה, ואני לא בטוחה שהבנתי את השאלה. האם הכוונה, מה לדעתי עושה את הסדרה לאיכותית, בלי קשר להעדפות האישיות שלי?

timetraveler900

New member
מה בעצם עושה את הסדרה למה שהיא

למה אנחנו אוהבים אותה, למה אנחנו מתעצבנים מדברים קטנים ולמה זה כל כך חשוב לנו? זו ההשפעה של כל ז'אנר המד"ב שמתמקד הרבה פעמים בדברים הקטנים או שזה הטבע של הסדרה ואנחנו מפתחים רגישות לדברים שלא מסתדרים?

הסדרה הזאת מאוד מיוחדת בגישה שלה לדברים ובן אדם שלא צופה בסדרה יגיד "למה זה כל כך משנה לך?" או "איך זה בדיוק משפיע?". בעוד שלנו זה כל כך ברור מאליו.
אני חושבת שהקהל של הסדרה המציא שפה ונוגע בדברים שלא התעסקו איתם בטלויזיה.
אולי זה נהיה סוג של פרה קדושה - סדרה חלוצית שסללה את הדרך לבאות ואנחנו מרגישים שיש אחריות מסוימת. כי הסדרה הגיעה לשיאים מדהימים ואם אנחנו רק חושבים שמשהו לא בסדר, מתפתחים חששות וכעסים וקצת ברוגז עם הכותבים \ שחקנים וכ'ו...

Yanay138

New member
אי אפשר ממש לשים על זה את האצבע

באופן כללי, זה שילוב של הכול, כי משהו אחד משפיע לחלוטין על השני.
גם אם היו משאירים את כל העלילה של העונה החמישית אותו הדבר, עם אותם הדיאלוגים ואותן העלילות, אבל במקום מאט', דייוויד היה מגלם את הדוקטור, זה משפיע על כל הדינמיקה, על איכות המשחק של כל מי שנמצא בפרק ומנהל סוג של אינטראקציה עם הדוקטור המסויים הזה.

למרות שאני מוכרח להודות שלפעמים עצם הנוכחות של דמויות מסויימות(ריבר, ואסטרה וג'ני, לדוגמה), גורמות לפרק להיראות קצת יותר טוב בעיניי, גם אם הוא לא משהו.כמו the crimson horror לדוגמה, שעלילתית, לדעתי, היה די נורא.

Outplay

New member
איזו הפתעה!

אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל הוט שיחקו אותה!

למעלה