מה מתבשל אצלכם לקראת השבת?

יוכי68

New member
מה מתבשל אצלכם לקראת השבת?../images/Emo183.gif../images/Emo182.gif

אני מתכננת בל"נ להכין עוגיות פשוטות לתה, רולדות שמרים, עוד עוגה חלבית שטרם החלטתי........ פילה מושט ברוטב חריף וטעים פלפלים כתומים ממולאים בבורגול וירקות מגוררים (בסגנון שהביאה חני די מזמן - את רואה חני - לא שוכחים!) חמין - עוף ממולא סלטים כרגיל לחם בית ......ננסה את הלחם שהביאה חני עם העלים.......והשאר נראה......
 

יוכי68

New member
רונית, אני הכנתי לזניה חלבית ולא ניסיתי בשרית

אבל כעיקרון בשר טחון מתובל היטב ברוטב עגבניות יעשה את העבודה מצוין.
 

שחמטית

New member
כשאני שומעת לזניה עולה לי לראש חלבי

איך עושים לזניה בשרית? זה טעים?
 

שחמטית

New member
השבת אני מתארחת בעז"ה אז הכנתי..

עוגת רולדה עם קצפת וסלט תפו"א- מיונז הבצק של העוגיות שמאיוש נתנה אתמול במקרר עד הערב, ומרק התירס של גולדה מאיר היה מאוד טעים! תודה לכולכן על המתכונים הנפלאים
 

cial 1

New member
הערב הגיע והוא מתוק אמן לכולם../images/Emo24.gif../images/Emo183.gif

מה שלומכם היום מה אני יכן לשבת בעז"ה דג סול חצי חצי ואז הוא יהיה שלם כמו בטיגון עדים מלה כוסברה ועם כמה עלי בצק עלים יהיה אפוי ממש כמה דקות כך וכנה ככה. וחמין בגגל הקור אני את הביצה אוכלתוקצת חומוס ותפוח אדמה השבר מחולק למי שאובה ומשהוא שלא הכנתי הרבה זמן ותודה לגולדה מאיר על העצה שלה וזה מוסקה ענקית בתנור כמו בדיזנגוף של פעם אבל כשר גם שם היה כשר ורק כשר כי הם חלבים הדוקים הכול עסיסי בתנור אחרי הטיגון קל של החצלים כמובן לא סופגים שמן אלצי בחיים הלווי תמיד כך ותןספת שעעוית ירוקה בצד קפואי וסלטה קטנה וסלט כרוב במיונז אדום ועוגויות כמו המפן בטעם שוקולד ונראה אם יהיה כוח נמשיך ומה דעתם על כול הדברים היםים שהבתי... אתן לכם מתכון לבצק שמרים מתוק כמו של גולדה מאיר1 למשל אתן לחם מתכון לחם עוגה חגיגי אתן לחם עוגות אנגליות כי יש גם עסיסי וגם רגיל אתן לכם מתכון לטרט אתן לכם גם על הפיצה מה ניתן להוסיף מתכון של הבצפק למתה מטה וכמובן התוספות לכול מתכון אם רוצים אתם הכול תקבלו ושבת שלום הערב אני אתעדקן עוד ואהבת אתכן חני
 

pirge

New member
לזניה בולונז בשלל טעמים../images/Emo3.gif

.לזניה בולוניז. pirge ו 22:25 | 28/04/06 מקור:פירגה. בולונז בלזניה. לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים ב-3 כפות שמן זית ולהזהיב. להוסיף 3 שיני שום פרוסות ולטגן עם הבצל דקה. להוסיף חצי קילו בשר טחון ולפורר בעזרת מזלג תוך כדי טיגון כשהבשר משנה את צבעו והופך פירורים-- להוסיף לסיר: כוס עלי סלרי קצוץ דק 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה טריה קצוצה כוס גזר קצוץ קוביות קטנות אפשר להוסיף מקלות של פלפלים צבעוניים טריים לטגן ביחד כמה דקות תוך בחישה. ולהוסיף: קילו עגבניות טריות מגוררות ללא הקליפה----- או קופסה גדולה –שימורי עגבניות מרוסקות קופסה קטנה רסק עגבניות 3 כפות צ'ילי חריף - לשים לב לחריפות 2 כפות קטשופ כפית סוכר או יותר לטעם עדין יותר פלפל שחור כף גדושה מאד מרק עוף ---מלח להוסיף רק אחרי טעימה. כוס מים רותחים או יותר לפי סמיכות הרוטב. לערבב ולבשל ביחד כרבע שעה. לטעום ולשפר טעמים. להגיש על ספגטי\אורז מסדרת שכבות של דפי לזניה ללא בישול מוקדם. מציפה כל שורה בהרבה רוטב. בעיקר את השכבה העליונה. מכסים היטב בניר כסף אופים בחום 175 מעלות כ-30 דקות או עד שהדפים רכים. תהנו הכין וצילם: אטמל הלו שהוסיף גם פטריות לרוטב
 
למעלה