מה מתבשל במטבח-יום ב'

מה מתבשל במטבח-יום ב'


מתנצלת שלא פתחתי ביום ראשון-היה לי יום עמוס אחרי יום שכלל אירוח.
מוזמנים לכתוב גם מה התבשל במטבח ביום ראשון
 

ady18

Well-known member
אצלי

קציצות טונה עם פירה....
ערב שקשוקה טחינה ביתית וסלט....
 

Maldini Girl

New member
אתמול נכנעתי לשפעת.

תפס אותי וירוס חזק ובקושי זזתי מהמיטה במשך 24 שעות, בטח שגם לא ממש אכלתי. אכלתי קצת מרק עוף עם קוסקוס בערב.
&nbsp
היום כבר לא מסוגלת לחשוב על מרק עוף, ניסיתי לחשוב על אופציה דומה אך שונה.
פתחתי את המקרר וחייכו אליי בדיוק המצרכים שהייתי צריכה, כי נזכרתי שמצאתי פעם מתכון באמת מצוין לתבשיל של עוף עם גמבה ופטריות, שמתבשל עם מים והרבה טעמים.
אמנם קצת הוספתי דברים למתכון המקורי, למשל בצל (שמבחינתי הוא התחלה כמעט של כל מתכון טוב, אולי אפילו של עוגת שוקולד) ועוד קצת תבלינים, אבל הבסיס היה ונשאר פטריות וגמבות.
אז עכשיו התבשיל התחיל להתבשל לו על האש. מצפה שתוך כשעה וחצי יהיה מוכן, וייאכל עם אורז לבן.
 

Maldini Girl

New member
לגמרי כמוך שזה גם ממש חיסרון

לא מסוגלת לשבת לנוח, שזה מה שאני הכי צריכה. אפילו שאני כבר אומרת "טוב, אני לא אשאר באוניברסיטה אלא אלך לנוח" אבל בפועל לא נחה בכלל.
&nbsp
ותודה
 
מה מתבשל במטבח-יום ג'


אני עוברת פרוצדורה קלה שדורשת אחרי זה כמה ימים של מנוחה כך שזה יהיה ללא בישולים ובעיקר הבחור יהיה במטבח.
&nbsp
נראה לפי השעה שנחזור אם יכין משהו בבית/נזמין אוכל/נאכל ליד בית החולים...
&nbsp
מה אצלכם במטבח?
 

yair_bar

New member
מנהל
מרק ארטישוק ירושלמי

עם בצל, גזר, תפוח אדמה, בטטה וארטישוק ירושלמי.
&nbsp
מתחיל בטיגון כל הירקות, מים רותחים ובישול של שעה.
&nbsp
מלח, פלפל שחור וטוחן בעזרת בלנדר סטיק.
&nbsp
אחד המרקים השווים
 

Maldini Girl

New member
שאלה של מישהי שמתה על ארטישוק ירושלמי אבל

אף פעם לא מכינה אותו כי אין לה למי :(
כמה זה יקר? אני מניחה שבשביל מרק צריך כמות גדולה, ועשית לי חשק לעשות מרק, תוהה כמה זה פשיטת רגל כלכלית? או שממש לא?
 

yair_bar

New member
מנהל
ממש לא יקר

קילו ארטישוק ירושלמי בשופרסל דיל 12.9 (היה מאד טרי וטוב).
&nbsp
מניח שבשוק תמצאי בסביבות 9.90
&nbsp
בגלל שהמרק מכיל גם גזר, בצל, בטטה ותפוח אדמה - את לא חייבת כמויות עצומות.
&nbsp
מה שכן - כמו כל מרק טחון. הוא משתפר מאד גם ביום או ביומיים אחרי.
&nbsp
אני מעריך שסיר גדול שיספיק לך לכמה ימים יעלה משהו כמו 35 שקל לכל המצרכים בהנחה הבאה:
&nbsp
קילו א. ירושלמי 12.9 ש"ח
חצי קילו בצל - 3 ש"ח
קילו גזר - 7 ש"ח
בטטה גדולה - 5 ש"ח
2 תפוחי אדמה בינוניים - 3 ש"ח
שמן + תבלינים - 4 ש"ח
&nbsp
&nbsp
טיפ לבחירת ארטישוק ירושלמי - תחפשי כאלה ישרים ובלי בליטות כי יותר נוח וקל לקלף.
&nbsp
אגב, מבטיח לך שגם זה שלא אוהב א. ירושלמי יטעם וישנה את דעתו.
&nbsp
לפעמים אני מוסיף מעט אגוז מוסקט מגורר טרי בסיום הבישול
 

ybo4

New member
עשית לי חשק

זה המרק החורפי האידיאלי מבחינתי.
הבעסה הוא הקילוף של הארטישוק הירושלמי, שגורם לי בכל פעם לקלל את עצמי על הבחירות...
מודה שאני מוסיפה רק בצל ומעט תפוח אדמה, כך שטעם הארטישוק הירושלמי בולט יותר.
אכין לשבוע הבא - לארוחה המשפחתית, שהיא גם חגיגת יום הולדת. אתחיל כבר ברביעי לקלף את הארטישוק הירושלמי...
 

shron17

New member
בק"ע ארטישוק ירושלמי ,אולי לקלף אחד בודד ולבדוק שלא משחיר,

כדאי לבשל באותו יום שמקלפים,ולשמור את התבשיל המוכן במקרר.
עד כמה שזכור לי ,הם מתחמצנים לאחר קילוף ומשחירים ,אם לא מבשלים אותם .
&nbsp
 

ybo4

New member
בהחלט אחרי הקילוף לבשל

אקנה ירקות כבר ביום רביעי ואז אחרי קילוף ארוך ומייגע - אכין את המרק.
אפשרות אחרת היא לשמור בתוך מים במקרר עד למחרת את המקולפים, אבל ממש אינני אוהבת את התוצאה.
 

ady18

Well-known member
אצלי היום:

שניצל אפוי +פסטה ברוטב עגבניות....
 
מה מבשלים היום
-יום רביעי


הבחור הכין לעצמו צהריים למחר (רביעי, אצלנו זה ערב שלישי כרגע
):
כנפיים ופסטה פוזילי עם רוטב פסטו.
אני מתכוונת להתפנק ולהזמין
 

ady18

Well-known member
אצלי

נשאר השניצילים האפוים , מעט פסטה ברוטב עגבניות לא מוסיפה כלום...
ערב :יהיה פיצה מטורטיה....
 
למעלה