מה מתחיל ב"מ" מתחיל ב"מ"?

אבא גאה

New member
מה מתחיל ב"מ" מתחיל ב"מ"?

אז גיסתי עומדת ללדת בחודש הבא ומחפש שם עיברי שמתחיל ב"מ" לבן זכר. הצעתי "משה" ו"מרדכי" אבל היא רוצה משהו קצת יותר מודרני. איזה שמות ב"מ" אתם מכירים ואוהבים? בתודה מראש. "מ".

f u f u

New member
ואותי מעניין מה יעשו ל'מ' שבוע בערך

אחרי שיצא לאויר העולם. אולי יקראו לו מושלם?

אבא גאה

New member
יעשו לו כמנהג היהודים

רק שמקום בוקרסים יהיו בייגלס על גבינת שמנת. מה שכן, הצלחתי לשכנע אותה להפריד בין הברית והמסיבה. היא הסכימה. ככה שהברית תהיה כמה ימים לפני המסיבה ואנחנו נבוא למסיבה בלבד. הלוואי שהיה להם את האומץ להחליט אחרת......

אבא גאה

New member
ע"ש אחת הסבתות

כאן יש מין מנהג כזה שמספיקה האות הראשונה של השם בכדי שזה ייחשב כאילו קראת לילד ע"ש הוא....

ronshe

New member
מור, מורן ומלכיצדק.

נסה להשתמש באשף השמות, אפשר לבחור אות התחלה או קריטריונים אחרים, ויש פרושי שמות.

יניב כ.

New member
עדיף שם מודרני וחדשני

השמות המיושנים כמו מלכיצדק,מלכישוע,מתושלח,מתתיהו,משולם,מוריס,מלאכי,מנחם,משה, מרדכי, מחלוף,משיח וכו' כולם מתחילים במ' אבל הם בחירה גרועה ביותר. לקרוא לילד בשם כזה זה סוג של התעללות בילד-אמנם לא כמו חיתוכו בסכין אבל בכל זאת. זה גם מתקשר למנהג הקלוקל לקרוא לילד על שם הסבא,הדוד וכו'.שימצאו דרכים אחרות להנציח את המנוח(לפעמים גם מדובר בסבא שעודנו בחיים),אבל לא על חשבון הילד.

ronshe

New member
פספסת את הנקודה.

הכוונה היתה הלינק לאתר השמות.

אורית ג.

New member
יניב אצלינו בעדה ../images/Emo3.gif מנציחים את הסב

לפני שהואר מנוח וזה גם נחשב כבוד לסבא וגם לנכד. אני דווקא לא רואה בזה פסול... אם השם סביר וכולם אוהבים את זה (לא מתוך כורח). הבעיה היחידה שיש בזה לעיתים היא... שיש כמה בני דודים עם אותו שם (אם כמה בנים החליטו לתת כבוד לאביהם ולגקרוא לנכד על שמו)

אורית ג.

New member
אם גיסתך חיה בחו"ל...

כדאי לשים לב למשמעותצ המצחיקה שעלולה להיות לשמות עבריים באנגלית (מורן, דרור, מור, אלון) ולוותר. ב-מ' אני אוהבת מעין, מיכאל (מייקל), מאיר. למה גיסתך נתקעה על מ'? ספר לנו? כי אני אוהבת את השמות גל וגלעד (שום קשר לוולף
ואיפה אתה וולף בכלל? מישהו שמע? חזור במהרה!)

אבא גאה

New member
למה אלון זה מוזר באנגלית?

אני המלצתי על מעיין או מתן.... מ, כי היא תקרא לילד "על שמו" של איזה מישהו שמת שקראו לו מישה

אורית ג.

New member
איני נסעתי פעם לחו"ל עם ידידי אלון

מתי שהוא הוא רץ אלי נרגש וסיפר שפגש קבוצת צעירים ערביים ישראלים שמכירים אותו. - "איזה עולם קטן" הוא צחק, " הם אפילו ידעו את שמי" ???? התפלאתי, במיוחד שהאנגלית שלו היתה תיכונית ומטה
מאיפה הצליחו שני הצדדים להכיר (ערבית הוא לא ידע בגלל והם לא ידעו עברית) - " איך שהן ראו אותו וקצת דיברנו הם ישר אמרו לי : ' you are Alon?' ... לקח לי זמן להסביר לו שגם הערביים ההם לא יודעים אנגלים משהו משהו ולכן ניסחו את שאלתם האם הוא נוסע לבדו כעובדה "you are alone"... ויש עוד כמה שמות מוזרים לאזניים אנגליות , שי למשל

אורית ג.

New member
וסליחה על שגיאות ההקלדה ../images/Emo10.gif

אפילו לי קשה לקרוא את ההודעות של עצמי

למעלה