מה נאפה בסוף השבוע?

milch1

New member
מה נאפה בסוף השבוע?

לחמי TARTIN ולחמניות CERIOLA.
יש למה לצפות...הכל על בסיס מחמצת שאור מקמח לחם, קמח מלא וקמח שיפון מלא.
 

חנהפ

Active member
אצלי ממש מאפיה

וודקה אביבית
בראוניז שוקולד
עוגת תפוחים חמימה -לקינוח
עוגת גבינה קרה הפוכה
 


עוגת תפוזים וקוקוס
בראוניס
קרמבל תפוחים
עוגיות מלוחות
קרקרים מקמח חומוס
קרקרים גבינה
קאפקייקס בננה
חלות
לחמניות
רוסטביף

ובא לציון גואל
 

ybo4

New member
נראה נפלא

אשמח מאוד לקבל הנחיות לפוקצ'ה כזו
 

ybo4

New member
טעימה להפליא

הכנתי שתי פוקצ'ות מבצק פוקצ'ה של לאון.
השתמשתי בקמח כוסמין - רובו מלא.
אחת מהן נעשתה בכיוון הבוכרי שלך. מודה שלא השכלתי להכינה עגולה לתפארת כמו אצלך (אולי הבצק היה מעט אחר).
יצאה טעימה להפליא. חוסלה בארוחה, למרות הטענות של ביתי האהובה שהוספתי יותר מדי מלח - מה שכנראה נכון.
שוב תודה
 

HEYלו

New member
לחם מחמצת ללא גלוטן

בניגוד לציפיות אפילו יצא די טעים

&nbsp
תודה גם ל-TCHM על הייעוץ.

 

milch1

New member
לחמי TARTIN

2 ככרות של 900 גרם שנאפו אחרי 24 שעות במקרר, בסיס מחמצת בלבד.
קמח לחם+מלא+שיפון.





 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא יודע מה הטעם אבל הכיכרות נראות מעולה

אני מניח שהדוגמה ע"ג הכיכר באה מסלסילת ההתפחה, האמנם ?
&nbsp
אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר על התהליך.
 

milch1

New member
תודה, הטעם ממש מעולה...

במיקרה הזה לא התפחתי בסלסלות אלא באמצעות "אזרים טקטיים" שאני מכין לפי צרכי, משהו בסיגנון התפחה של בגטים.
התהליך: עירבוב כל סוגי הקמחים, המחמצת, כ-90% מן המים באמצעות מערבל בצקים ידני מיוחד, מניח לאוטוליזה, מוסיף מלח ואת יתרת המים ומתחיל במשטר של קיפולים שבסיומו הבצק עובר למקרר ל-24 שעות.
הבאה לטמפרטורת החדר, עיצוב בהתאם לצורה רצויה, התפחה 70-80%, חריצה ואפיה עם אדים על לוח פלדה.
 

ybo4

New member
אצלי מבחינת אפיה

* קרקרים טבעוניים נהדרים וממכרים של חן קורן.
* עוגות בננה עם שוקולד צ'יפס
* פוקצ'ות - אחת בוכרית (עכשיו מחפשים אצלנו שורשים בוכרים...), אחת רגילה (לבושתי נשרפה)
* עוגת שמרים שושנים במילוי קקאו וקינמון, בציפוי.
 
למעלה