מה נאפל עליהם??

mri10

New member
מה נאפל עליהם??

זה טראגי ומצער ומה לא,אבל המוות על כל הצורות שבו הוא חלק בלתי נפרד מהחיים.
מה שיותר מתסכל אותי זה שאנשים מאבדים את צלם האנוש שלהם עוד בחייהם.
מתנדב זק"א שחזר אתמול מטקמנדו סיפר לי על אנשים שהפכו לחיות אדם.
מעשי שוד וביזה והתנפלות המונית על מזון ומים שעלתה בהרבה חיים של אדם.

מה,יתכן שכולנו מטמינים אי שם בתוכנו התנהגות חזירית לעיתות מצוקה ולזמנים שחיינו תלויים מנגד??
זה נורמטיבי שאדם יגרום באופן יזום לאובדן חיי אדם כדי להציל את חייו שלו??
יש כלל בתלמוד שאומר: "חייך קודמים." כלל זה אמור ,לדוגמא, ביחס למצב שבו הולכים שניים במדבר תחת שמש קופחת
וברשות אחד מהשניים כמות מים המספיקה לאדם אחד.ההלכה אומרת שאין הוא מחוייב {אומנם הוא רשאי} לתת את המים שברשותו כדי
להציל את חיי חבירו כי חייו קודמים ולכן הוא שותה למרות שחבירו מת לו לאיטו בצמא.
אבל להרוג את האחר אקטיבית כדי לשרוד???
מה לעשות שיש כלל נוסף בהלכה היהודית: "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"
לא אדון ושלא נדע.

חוצמזה מה שלומכם??
תקועים בין ההריסות??

נפאל* קטמנדו*

גם הישראלים התנהגו ככה, ואחר כך עוד בכו שחטפו מכות. זאת מדינה שטסים אליה פחות ישראלים מהתחתית של הסוליה
ויותר אנשים איכותיים, אבל עדיין למרות שהם נורא אוהבים אותנו שם, הם גם ממש שונאים אותנו באיזורים אחרים של המדינה
על כל הקיטורים (רוצים מים רותחים למקלחת בטראק באמצע חור תחת של העולם, סוחבים סירים בגלל הדת וכל מיני תלאות לטבחים, וישראלים! אתה יודע...מגעילים לפעמים). בקיצור יש לנו את מיטב בנינו ובנותינו שלפעמים גם מתנהגים קצת
כמו מורטל ואורטל, ומצד שני יש לנו מדינת עולם שלישי שחוץ מהרבה מים מתפרנסת בעיקר מלחלוב תיירים ואת ענף התיירות.

גם הישראלים שנתקעו בסופת שלג עזבו את הבחורה שמתה, כי לא היו מסוגלים לתמוך בה עוד והיא היתה כבר אאוט והם
החלו להאט ולנתק מגע עם שאר הטור. אבל הם עדיין נטשו אותה. וזה היה גזר דין מוות לחברתם.

גם ברגיל בנפאל הגבול של להציע שירותים לתייר או לנסות לרמות תייר, לגנוב מתייר או להרביץ לתייר נורא דק שם. ותלוי בכמה האדם רעב, נואש וכמה אתה מצטייר כטמבל בעיניו. בעיקר בבירתם הרקובה...

כואב הלב על אבדן החיים (בלי קשר לדת ההרוגים), המקומות הקדושים העתיקים ובכלל של ארץ נהדרת באמת.
ח"ח לפייסבוק על הפיצ'ר שמאפשר לתייג אנשים באסון טבע כבטוחים ובריאים. מקווה שכל מכריי יצאו בשלום. בינתיים 2/3...

צלשלספק

New member
בהחלט אסון טראגי מה שקרה שם.

יצר האדם יכול להגיע למקומות לא אנושיים בעליל בעיני החברה המודרנית, במיוחד כשמדובר בהישרדות של הפרט או הקבוצה נוכח אסון נורא שכזה.

בל נשכח שרבים אצלנו, עקב איסור על ענייני פונדקאות בארץ - נעזרו בהם, בנפאלים, כדי להביא צאצאים יהודיים לעולם,. כמצוות פרו ורבו.

הדת / ההלכה שלנו מצווה עלינו לסייע לגויים כ-יהודים, להיות אור לגויים, הלא כך? בלי גוגל, אין לי מושג אם זה דאורייתה או דרבנן, אני לא עד כדי כך בקיא...

mri10

New member
ברור שדאורייתא

יש מצוה לעשות חסד עם כל המי ומי ללא הבדל דת, גזע או מין.

puma141

New member
זה קשה

הסוגיה הזו שכתבת עליה..."חייך קודמים".
לא רוצה בכלל לחשוב על סיטואציה כזו....

למעלה