מרק ירקות
שלום
מרק סמיך ועשיר להקל על הצינה שבחוץ:
מרק עוף עם ירקות:
השתמשתי ב-2 ק"ג כנפיים להכנת הציר, שאח"כ הכנסתי לתבנית אלומיניום עם רוטב צ'ילי ולתנור. אחרי שצד אחד השחים, הפכתי, הוספתי רוטב צ'ילי וחזרה להשחמה.
העוף תרם את חלקו לטעמי המרק, ומשמש כמעדן כנפיים רך ועסיסי בפנים ופריך ושחום בחוץ.
המרק:
כף שמן קנולה
1 בצל קצוף דק
2 גזר (גדולים)
1 שורש פטרוזליה
1 שורש סלרי
מלח ופלפל. (את המלח והפלפל אני שם עם הירק כדי לשחרר ממנו את הנוזל).
מזגגים עד שהירק רך והבצל שקוף, על אש קטנה.
מוסיף מים ואת הכנפיים. לרתיחה של 45 דקות.
מוציא את העוף - לתבנית...
מוסיף סלרי שלם ללא העלים חתוך דק,
3 עלי דפנה,
צרור שמיר חתוך דק
2 תפ"א לקוביות קטנות
1 כרישה
2 קישואים
סדר ההכנסת הכרישה והקישוא:
אחרי שהתפ"א התרכך, את הכרישה. אחרי השכרישה רכה את הקישוא.
כמו כן
כרעיים בתנור:
סידרתי בתבנית עם תבלין גריל עוף מעל, כיסוי בנייר אלומיניום ולתנור לשעה.
מסיר את הנייר, ונותן לו להזהיב. העור נהיה דק כמו נייר ופריף (טעים אש).
מנקז את הנוזל, הופך, מוסיף רוטב צ'ילי ומשחים שוב.
תבלין הגריל עוף מכיל מלח שסופח את הנוזל ומיבש את העור. יחד עם
טעם התבלין וההשחמה, יוצא מאוד טעים.