מה נבשל לתחילת השבוע

סופסוף בבית בניו יורק

אז אני קצת יותר אתרום לשרשור היומי חוץ מלנסות לפתוח אותו בזמן

&nbsp
קניתי שוב את התחליף המקומי למולטי קייק (הקודם הועף מהבית אחרי שקיצר את הבניין כולו והאמת שהבנתי שזה היה כנראה באשמתי כי היו מים באיזור שלו כשהוא עבד) אז נראה לי שאכין לנו איזה מאפינס נחמדים שיהיה לנשנוש.
&nbsp
בגדול אמורים לקבל על הבוקר שלנו משלוח של קניות מהסופר אז לדעתי לארוחת צהריים נכין עוף בתנור- עוד לא יודעת באיזה תיבול. רעיונות?

&nbsp
לצד זה בטטה בתנור בשמן זית ומלח גס ואולי גם אזרוק כמה תפוחי אדמה קטנים עבורי

&nbsp
אולי נכין גם קינואה עם פטריות-הולכת לנסות בפעם הראשונה את הקינואה לפני שמחליטה שלא אוהבת
בעלי די התמכר לקינואה כשלא הייתי
.
&nbsp
&nbsp

עדיקים

Active member
ברוכה השבה לביתך

תבלי בבישולים.
אני לא אוהבת קינואה וקיבלתי עכשיו כמה טיפים שעוד לא ניסיתי לבדוק שוב את היחסים ביננו
:
1. לשטוף היטב לפני שמבשלים
2. לאכול אותה פושרת ולא חמה
הבנתי שהנ"ל יתן לקינואה טעם טוב יותר, מקווה שאצליח להתאהב בה כי אני יודעת שהיא בריאה מאוד.

אני רוצה לנסות בעיקר כי בעלי התחיל לאכול

את זה.
בהיעדרי הוא שינה לעצמו את כל התזונה כך שבערך כל מה שהכנתי לו נחשב פחות בריא למרות שהשתדלתי כן להכין ארוחה מאוזנת ובריאה.
כרגע המצב הוא שאני כבר מפחדת להכין לו עם כל ההגבלות שהפיל עליי שפשוט התפקיד של הכנת האוכל עבורו לעבודה הועבר אליו

&nbsp
אבל אני אנסה ואטעם...מקסימום אכין לעצמי משהו אחר

בסוף הכנו קינואה עם פטריות ובצל- יצא לא רע, מודה!

הכנו עוף על חלקיו על מצע של בטטות בתיבלון של שמן זית ותערובת תבלינים לעוף בתנור.
&nbsp
מחכה שהבחור יקנא קמח כוסמין ואכין מאפינס מלוח כלשהו בלארוחת ערב

ady18

Well-known member
אצלי

נשאר מעט קובה מעט אורז
מעט חצילים....

Maldini Girl

New member
האמת שאני במן מצברוח כזה

שמצד אחד אין לי חשק לצאת אבל גם אין לי חשק לבשל בכלל.
הפשרתי פרגיות ויש בבית כל מיני דברים.. נחשוב על איזשהו פתרון.

בא לי להכין קובה בורגול מטוגן

המילית "בצל ופטריות מתובלים
הפטריות טריות
מאיר כרמיאל

עדיקים

Active member
למזלי יש הרבה שאריות משבת לכולנו

נראה שישאר אפילו למחר (בתקווה שעוד יסכימו לאכול).

עם תחילת השבוע נהיה לי מצב רוח לבישול

שוקלת להתחיל עם זה הערב ולהכין סקונס - אולי בתוספת זיתים, אם אספיק לעבור בסופר אז גם עם עגבניות מיובשות (עם אפשרות להכין במקום פשטידת גבינות) ואנטי פסטי.
&nbsp
היות שיש סיכוי לא רע שלא אספיק לעבור בסופר, ובא לי להשקיע בארוחת הערב, אשמח להמלצות למשהו פשוט ונחמד שאפשר לאלתר ממה שיש בבית לרוב האנשים (מקסימום זה יחכה לפעם הבאה).
&nbsp
בא לי גם להכין לביבות בטטה, אבל זה כבר לא יקרה היום.

זה כבר לא יקרה היום לצערי

כמו שכתבתי, בא לי על לביבות בטטה אבל זה יותר מדי עבודה בשביל השעתיים וקצת שכנראה יהיו לי להקדיש לזה.
&nbsp
אם יש לך המלצה ללביבות אחרות (לא חצילים) שלא דורשות כמות מטורפת של שמן, אשמח לקרוא

yair_bar

New member
מנהל
סליחה. קראתי את ההודעה שלך

ואז התחלתי לחשוב ולחשוב ולחשוב, ועד שעלו לי לראש לביבות כבר שכחתי שציינת את זה בסוף ההודעה.
&nbsp
אפשר בהחלט לביבות על מחבת טפלון עם מעט שמן. אני יודע שיש גם כאלה שאופים לביבות - אבל בעיניי זה קצת פחות כיפי.
&nbsp
למרות שתכלס, אם את עושה אנטי פסטי והתנור כבר דולק - שווה לעשות ניסוי עם לביבה אפויה.
&nbsp
אני אוהב או את הקלאסיקה של תפוחי אדמה או את השילוב של קישואים וכרובית.
&nbsp
&nbsp

את לביבות הבטטה אני נוהגת לטגן כמו פנקייק

הבלילה גם ככה נוזלית יחסית, ואני משתמשת במעט שמן ומשטחת (שמן עמוק זה big no no אצלי). עם תפוחי אדמה זה לא עובד לצערי (אם כי בניגוד לבטטה, לא ניסיתי אף פעם להכין לביבות מתפ"א שבושלו לפני כן). לביבות אפויות לא נשמע לי כמו משהו מלהיב.

למקרה שאתה תוהה

את האנטי פסטי הכנתי לפי המתכון שלך (עם משרה חרדל-דבש) ויצא טעים כמו תמיד, למרות שלא היה לי יותר מדי מבחר של ירקות בבית.
&nbsp
יש לי בבית גוש טופו, יש המלצות?

yair_bar

New member
מנהל
שמח לשמוע הכנת ויצא טעים

לגבי הטופו יש כמה אפשרויות, אבל אני צריך שתכווני אותי.
&nbsp
מרק, מוקפץ, סלט קר עם אטריות שעועית או בתבשיל ממש טעים עם עדשים חומות, גזר ובצל מטוגן

yair_bar

New member
מנהל
סלט אטריות שעועית

חבילת טופו חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
חבילת אטריות שעועית
1 מלפפון גדול
1 פלפל חריף אדום
2 גבעולי בצל ירוק
מעט נענע
חופן כוסברה
4 כפות סויה
1 כפית גינג'ר טרי מגוררר
2 כפות מירין
2 כף סוכר
4 כפות מים
1/2 כפית שמן שומשום
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
1. בסיר מבשלים את הסויה, ג'ינג'ר, מים, מירין וסוכר עד לרתיחה. [תטעמי שהטעמים מאוזנים ולא מלוח/מתוק מדי. אם כן - תתקני עם סוכר או סויה בהתאם].
2. מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים תוך כדי ערבוב 5 דקות.
3. מכבים את האש, מוסיפים את שמן השומשום ומניחים בצד לצינון 10 דקות.
4. בזמן שהטופו מצטנן שמים את האטריות בקערה ושופכים מעל מים רותחים. מחכים 5 דקות ומסננים את האטריות.
5. קוצצים את הירקות לקוביות קטנות (את המלפפון אני מקלף מראש ומרחיק גם את החלק הפנימי כך שיישאר רק "בשר המלפפון הקשיח")
6. מערבבים הכל בקערת הגשה [הנוזל שבו בישלנו את הטופו הוא הרוטב].
&nbsp
יכולה כמובן לשחק עם הירקות לפי מה שנראה לך שיתאים ואת אוהבת - צנונית למשל יכולה להתאים, אם יש לך ג'ינג'ר כבוש (של סושי), אפשר לוותר על הנענע וכו'

למעלה