מה נדרש לצורך הקמת אנטנה והקמת תחנה בכלל ...

zukik

New member
מה נדרש לצורך הקמת אנטנה והקמת תחנה בכלל ...

שלום לכולם בעקבות התקנה לגבי האנטנות הסלולריות שאושרה ביקרתי באתר המשרד להגנת הסביבה וראיתי שיש שם טפסים לחובבי רדיו ידוע לי שבעבר רשיון החובבים היה מספיק ולא נדרש אישור מיוחד להקמת אנטנה ולהקמת תחנה בכלל .... כנראה שהיום לא ... 1) מה נדרש בדיוק כדי להקים אנטנה וליתר דיוק לעצם החזקת התחנה ??? היתר בנייה ? רשיון מהמשרד להגנת הסביבה ? ובכלל בטופס של המשרד להגנת הסביבה כתוב "היתר לתחנת רדיו חובבים" מה לתחנת הרדיו ולהגנת הסביבה ? ובכלל הרי יש לנו רשיון ממשרד התקשורת .... אז מי מוסמך הגנת הסביבה משרד התקשורת ומי חזק יותר ממי ? 2) דיברו שם על מתקני גישה מרחוק .... מהיא הגדרה של מתקן כזה ? מי מגדיר אותו ? האים WIRELESS LAN נחשב מיתקן גישה ? 3) שמעתי שאגודת חובבי הרדיו פועלת בנידון אז האים ידוע מה היא עשתה ?? האים מישהוא יכול לשפוך אור על הנושא ?

mot264

New member
צריך: 1, 2, 3, 4, 5 ...

זולו מה שקרה בעידן הסלולארי פגע רבות לאישור הקמת אנטנת חובבים כולל X300 !!! נכון להיום קיבלת רשיון של משרד התקשורת המתיר לך לשדר בלבד היתר הקמת אנטנה דרוש: 1. רשות בעל הנכס 2. הסכמת השכנים. 3. היתר משרד לאיכות הסביבה מכיוון שגוף זה ממונה על בריאות הציבור 4. אישור מהנדס קונסטרוקציות 5. אישור תקן של מקים האנטנה. 6. כיוצא בזה עדיין יש צורך באישור ועדת הבינוי האזורית. בעיקרון כל מכשיר הפולט אנרגיית רדיו נדרש לקבל אישור משרד לאיכות הסביבה מלבד: א) משדרי פיקוד לטיסנים ב) שלטי רחוק למכוניות כך כתוב בתמ"א. מי אמר לך להיות חובב רדיו ??? )-: מבלי לפגוע חס ושלום. מתקן גישה זה מונח שהומצא עבור קופסה 50X80X40 של אנטנה/ות סלולארית בתוכה, חס ושלום שלא ידעו חחח אם בעבר ידעו שאנטנה נראת כך וכך אז, כעת נוספה צורה חדשה של "אנטנה". "המצאה ישראלי". צר לנו אך זה המצב לכן, כאשר החלפתי דירה לצערי הרב לא הורשיתי בהקמת אנטנה ולא תארתי לעצמי שיקרה )-: קודם כל בא נבהיר דבר חשוב: האגודה לא עושה דבר אלא מתנדבים בלבד שרובם אינם רשומים כחברי ועד (כזכור לי אני מכיר שיש אחד כזה בלבד). היתר לרדיו חובבים: מאחר והיה נציג משרד הבריאות חובב רדיו אז, הוא עזר בקיצורי דרך לקבלת אישור מתאים היות והוא ידע את אופי הפעילות שידורים. בימים אלו אלכס יצא לפנסיה ומחפשים מחליף, אתה רוצה במקומו ??? מאחר והנושא הגיע כבר לועדות הכנסת בזמן נתון זה אז, נמתין לתוצאות המתנדבים הברוכים העושים את מלאכת הקודש בזהירות ובחוכמה רבה. מוט 264 (קדם מגבר 40 db חחח)

4z5ca

New member
צריך קודם להפסיק עם הציניות והארס בכל הזדמנות

מוט, ההודעה שלך היתה יכולה להיות נעימה ומוצלחת יותר ללא הארס, הציניות ופרשנותך הלא נכונה למציאות הבירוקרטית הכללית ופעילויות האגודה בפרט. כמו שאמרת - "קודם כל בא נבהיר דבר חשוב" : האגודה היא לא יישות בפני עצמה שחיה לה מנותקת על איזה כוכב לכת אבל גם אין זה מתפקידו של הועד להיות גננת של חובבי הרדיו הישראלים, לכן מינה צוות אד-הוק לנושא. לצורך העניין הצוות = אגודה = ועד = אסיפה כללית = אתה אני ומוישה זוכמיר. לא משנה אם הם חברי ועד לא חברי ועד חברי אגודה או פיראטים קוקסינלים לשעבר ( אין לי מידע על האחרונים
) אז די כבר עם הקבעון המחשבתי הזה ("הועד האגודה הועד האגודה הועד") שגורם נזק לקהילת חובבי הרדיו הישראלית יותר מהבהלה הסלולרית. אם יש לך או לכל חבר עמותה אחר בקורת על ניהול העמותה והתנהלות הועד - דברו לעניין ולאנשים הנכונים. אני לפחות, פתוח לביקורת בונה והצעות מעשיות
לגבי שאר הדברים, חלקם נכונים פחות או יותר אך אני מציע שנמתין לסיום, לפחות של חלק, מהתהליך המייגע הזה אז נפרסם ("רשמית") הוראות ברורות מה ואיך לעשות.
בינתיים מאוד יעזור אם תפשפשו בקשרים שלכם ותמצאו מישהו מוכר מחברי המועצה הארצית שפורסמה בגל ותקשרו אותנו אליו. עדכונים בהמשך...
תדהר 4Z5CA אגודת חובבי הרדיו בישראל

zukik

New member
לא מסכים איתך תדהר

אמנם אני לא בדיוק מאוהבי מוט (עקב בעיות שהוא עשה לי (לכאורה) בעבר) אבל אני מסכים איתו נראה לי שאגודת חובבי הרדיו לא עושה מספיר .... ישנם דרכים להלחם ... ישנו בג"ץ אבל משום מה תמיד האגודה עושה הכל בקשרים אישיים שלי היו בעיות (לא עם אנטנות) הלכתי למשפטים וזכיתי בכולם אז נכון זה עלה כסף אבל יצא פסק דין שממנו היום יש רספקט אילי .. אם אגודת חובבי הרדיו היתה מגישה בג"ץ אחד (בהנחה שיש לה קייס ולוקחת עורכי דין טובים (שעולים כסף)) אני חושב שגם איליה היה רספקט ..... הרבה יותר קל לסגור לחובבים שלא שילמו מיסיהם את החשבון או לנסוע לתערוכה בגרמניה מאשר להילחם בבתי משפט .... נכון זה שהאגודה שכרה לוביסטים לועדת הכנסת זה כבר שיפור אם כי מעט מדי ומאוחר מידי ...

4z5ca

New member
RESPECT ?! בשביל כבוד צריך לעבוד

מי זו "האגודה" הזו שאתה (ועוד רבים אחרים) דורש ממנה דברים ? ומחליט בשבילה מה לעשות ומה לא לעשות ? אתה יכול לפרט בעניין הזה ? RESPECT ?! אבוי לנו אם נרדוף אחרי "כבוד" בבתי משפט כל שופט בר דעת יבעט אותנו לכל הרוחות. אתה חי קרוב מידי למיכלי האמוניה. אלו שיטות שמתאימות לקריות ולכמה עיירות שכוחות אל שכולם רצים אחרי השריף המקומי התורן. עמותה מתקדמת ומכובדת לפי פעילות המתנדבים שלה. אני לא מתכוון למתנדבים למיקרופון שיודעים רק לצווח ולקרקר כמו שראינו באסיפה הכללית ולפעמים בישיבות הועד, אלא מתנדבים שיוזמים ולוקחים אחריות. למשל: הקמה ותפעול מועדון , הרצאה טכנית יום שדה, בנית ממסר חדש.... זה כבוד. נסיעה לגרמניה = התנדבות + הוצאה פרטית של המתנדבים לטובת הכלל ( השתתפות העמותה זניחה לעומת ההוצאה הפרטית והתרומות ) סגירת חשבון/הפסקת שרותי חבר = נוהל תקין של הפסקת חברות בעמותה. אם החובב לא מכבד את המתנדבים שפועלים למען החברים בעמותה ותורם דמי חבר מינימלים לקיום העמותה אין סיבה להמשיך לספק לו שירותים. בג"ץ = ממש לא התנדבות, הוצאה ציבורית עצומה של כספי ציבור החברים לעו"ד ובתי משפט עם תוצאות שעלולות לגרום יותר נזק מתועלת. כרגיל אתה מדבר ומספר חצאי דברים שלא בכולם אתה מומחה. אני מציע שתתמקד בלעזור למוטק'ה לכוון בקבוקים ועדשות זום מאשר לפזר פה שמועות וידיעות מטעות.
תדהר 4Z5CA
אגודת חובבי הרדיו בישראל

zukik

New member
כרגיל לא מסכים

קודם כל לא יודע כמה פעמים הלכת למשפטים בחייך אני הלכתי יותר מפעם אחת ... ואם האגודה צוודקת בדבר עקרוני היא צריכה ללכת והיא גם תזכה מ תערוכה בגרמניה או מחוג במועדון שכונתי לא תקבל היתר לשים אנטנה ביתר קלות אבל מבגץ שפסק דינו יהיה תקדים יש סיכויי יותר טוב ודרך אגב בגץ לצורך עניין עקרוני הוא לא בזבוז כספי ציבור תכנס ותראה כמה בגצים למשל בזק הלכו על כל מיני "שטויות" נגד המדינה ... אם הם יכולים ללכת בדרך זו גם האגודה יכולה .... תאמיו לי שיושבים שם אנשים לא יותר טפשים מאנשי האגודה ... דרך האגודה הנוכחית לא צלחה (גם לא בהבאת חובבים חדשים וגם בשימור הישנים) אולי כדאי לשנות אותה וללכת לדרך חדשה ... ודרך אגב היחצנות שלך לא תעשה שום דבר המדידה היא במבחן התוצאה ולא במבחן הדיבורים כפי שאתה אמרת... לא יעזור כמה תהלל ותשבח את האגודה השורה התחתונה היא הקובעת .... אני לא רוצה שום קשר עם האגודה ... היא וחבריה עשו לי לא מעט נזק שחלקו לא תוקן עד היום אני היום את המלחמות שלי לגבי התחביב אם יהיו אעשה בבתי המשפט ... וכנראה אזכה בהם ולא אצפה מהאגודה לעזרה כי במילה היא לא עושה כלום .... אם היא תשיג משהוא אז אני אהנה מהפירות כי זה גורף אבל אני לא אופטימי .....

4z5ca

New member
../images/Emo27.gif ../images/Emo27.gif כרגיל אתה יודע הכל

דיני תעבורה זה לא בג"ץ...בית דין לת.קטנות זה גם לא בג"ץ..ובטח שלא קשקושים בשלום או מחוזי של אכלו לי שתו לי לקחו לי את הקונקטור של השטרוץ עם הכדור האדום .....נו באמת פינצ'וק.... הסיפורים שלך נחמדים ללייט נייט שואו נוסטלגי על ממסר הצעירים
ברצינות, קרא (בכלל או שוב) את החומר בעניין התמ"אות והתקנות ואם יש לך גישה אז כדאי שתסתכל מי מעורב בתהליכים ובהליכים האלה. אילו גופים (חברות,עמותות,משרדים) חזקים יותר ופחות יושבים ובוחשים. עדיף להיות חכמים ולהצליח בשקט מאשר צודקים עם פסק דין צעקניا שלא יזיז לאיש. אם תתעמק בשמות גם תגלה דברים מאוד מעניינים. זה לא אישי אגב, הרבה מאוד חובבים חיים את הנוסטלגיה וחושבים פחות או יותר כמוך. חלק בגלל בורות או טמטום או עקשנות ולאו דווקא הזקנים, חלק מידידנו הקרובים מסתבר הזדקנו בטרם עת ולא מוכנים לחשוב מעבר לקבעון הזה שהאגודה דפוקה והועד טיפש והחיים דפוקים והמדינה מסריחה. בשנה האחרונה שמתי לב שיש כמה אולד טיימרים באגודה שיש להם יותר מרץ לעשות דברים מחבריי בני גילי.... לגבי מועדונים גרמניה וכל הדברים "הלא חשובים" , איך לפי דעתך היו מתייחסים לחובבי הרדיו אם היו לנו 100 מועדונים פזורים ברחבי המדינה ובבתי ספר, 100 מצטרפים חדשים כל שנה, לווין כל שלוש שנים ורשת חירום אמיתית עם תרגילים פעמיים בשנה ? אה. כן. "אחרת" .... הפוליטיקאים היו רצים להצטלם ליד "המפעל ההתנדבותי החשוב למען הנוער והקהילה" כמו שהם עושים עם אגודות אחרות לשיפור התדמית שלהם ולא אנחנו אחריהם. צריך להתחיל איפשהו. אגב דרך חדשה. נקודה למחשבה. אז במקום לקשקש כמו תקליט שרוט ולהתבכיין כל פעם מחדש על ארועי העבר הלא מעניינים האלה, אתה ושאר הקוראים מוזמנים להצטרף לעשיה ולהתנדב. בסופו של יום כולם חוזרים לתחנה ומתבאסים שהגלים ריקים ואין עם מי לדבר.... "שקרן" חובב שיגיד אחרת. תדהר 4Z5CA אגודת חובבי הרדיו בישראל

zukik

New member
גם אתה לא יודע הכל

אבל אין מה להתווכח במבחן התוצאה נכשלתם ואם אתה חושב שזו הדרך הנכונה ... תמשיכו נראה לאן תגיעו אם המצב שאתם נמצאים בו מוצא חן בעיניכם ... ישר כך רק אחר כך אל תתפלאו שיגידו לכם אמרתי לכם דא ישנם דרכים אחרות לדאוג לפופולריות של חובבי רדיו אכן רשת חרום חזקה וטובה יכולה היתה להיות אחת כזו ... אבל עובדה שאפילו פיקוד עורף לא ממש מתלהבים מכם ... כי אתם לא אטרקציה .... רשת הממסרים רחוקה מלהתחרות ברשתות המקצועיות ויש לי עוד הרבה מה להגיד ..... אבל כאשר הרוח נושבת למקום הלא נכון חבל על המילים כל שכן על המעשים תמשיכו בדרך הזו ... נראה לאן תגיעו ... דרך אגב זו לא בושה לקבל ביקורת גם אם היא לא נעימה ולהגיד יש משהוא בדבריך יכול להיות שאנו טועים ....

4z5ca

New member
אני יודע את כל הדברים שאתה לא יודע....

ואם אני לא יודע משהו שאתה יודע אני מתקשר !
שוב, כדאי לבדוק את העובדות לפני שמשמיצים את הכלל. היו"ר הודיע שהוא לא מעוניין להמשיך לכהן, בין השאר כדי שיכנסו אנשים חדשים עם רעיונות חדשים. לצערי הועד ממשיך לדגור "בדרך הישנה" עד האסיפה הכללית. עושים דברים ומטפלים בענייני האגודה אבל אין יוזמות מדהימות ומלהיבות חדשות. אם יש משהו מעניין - אין אנשים שירימו את זה כמו שצריך אז נפגשים פעם בחודש ומברברים. נחמד מאוד אבל חבל"ז. אתמול היתה ישיבת ועד. בגלל "רוח" כמו שלך ועוד ארועים בשנים האחרונות , החובבים שכבר עושים דברים ומנסים לקדם את חובבות הרדיו חדשים כוותיקים - מתייאשים, נעלבים, כועסים ונעלמים. אז הגיע הזמן גם לשנות כיוון הרוח ודרך הביקורת.לפי מבחן התוצאה שלך כנראה גם הבקורת לא עבדה כל כך. ביקורת נכונה תעודד את האנשים ותעזור להם ולא תרמוס ותשפיל אותם כמו ה"ביקורת" שאנו שומעים על הממסרים ובחדרי חדרים בשנים האחרונות. ( גם לא יזיקו קצת כבוד וערכים כלפי חובבים שעברו - שרדו - שניים שלושה דברים בחיים שלהם ) פיקוד העורף התלהב מאוד - כרגיל חובבי הרדיו, לא משנה מה הסיבות ומי האשמים, פישלו. דעתי האישית שונה מדעת הרוב אבל לא נכנס לזה פה. כבר צעקו עלי שאני לא מבין כלום.... רשת הממסרים - לא נועדה להתחרות. נקודה. להזכירך היה לי ממסר בחדר ויש לנו נסיון בתחזוקת ממסרים. שניים וחצי איש לא יכולים להחזיק מעמד לאורך שנים בתחזוקת רשת ארצית ועוד לספק את השגעונות של כולם. אם לא יעזרו להם גם זה יסגר מתישהו. אתה מוכן להרים רשת ממסרים דיגיטלית עם חיבור VOIP לאינטרנט ? או לטפס על תרנים להחליף אנטנות ? יש מקום לביקורת אבל חובבי הרדיו לא יודעים לבקר. רק להתלונן בשיטת "מגיע לי". שים לב ש"להתלונן" ו"לאונ...." נשמע דומה. רמז רמז. פה ושם יש כמה צדיקים שבסתר אומרים "תודה" ו "כל הכבוד" . זו כנראה בושה גדולה להכיר תודה בפומבי. אני בטוח שהדרך האישית שלי נכונה. בנתיים לא היא הקובעת.... תדהר 4Z5CA
אגודת חובבי הרדיו בישראל

zukik

New member
תודה על התשובה

אז בוא נפתח את הנושא אם אני מחזיר בבית מקמש אבל אין בחוץ אנטנה ... למשל מקמש נייד אז אני יכול להסתפק ב רשיון של משרד התקשורת ? למרות שכביכול נדרש אישור של הגנת הסביבה ? החוק נראה לי קצת פרוץ ..... 2) אם כל מה שיש בתוך קופסא 50X80X40 זה מתקן גישה מה מונע להכנים שם אנטנות 2M ??? (עדיין לא ענית לי מה היא ההגדרה המדוייקת של מתקן הגישה) מה כוונתך לא הורשית להקים אנטנה ??? מי בכלל שואל ? למה לא הקמת כמו חומה ומגדל ??? או שהקמת וקיבלת דרישה לפירוק .... ולענינן החברות הסלולריות .... שיצרו את הבעייה הזאת לנו ... נדמה לי שאתה מקורב לנושא (והמבין יבין) לגבי אלקס ... צר לי .. הוא אחד מהיותר טובים שהיה ... חבל שהוא לא ממשיך גם בתור פנסיונר אין לי בעייה לקחת את מקומו ... אבל לא בטוח שמישהוא מעוניין בי ... עדיף תמיד מומחים בעלי תוארים שבחייהם לא עבדו ב RF חבל שאין פה איזה משפטן שיכול לענות על הדברים בצורה מדוייקת ולהאיר את עינינו ...

עוז מ

New member
רונן היקר, אני מפנה אותך

לאתר הכנסת, כנס לועדת הפנים יש שם פרוטוקול של דיון שנערך שם בשבוע שעבר בין הנוכחים היו גם חובבי רדיו, נראה לי שעומדים להיות שינויים בנושא. עוז

mot264

New member
זולו, אני אוהב אותך למרות..

את אנטנה X300 הקמתי בדיוק על פי הגדרתך וקיבלתי צו פירוק בגלל שלא קבלתי רשיון. כל זה בגלל שכנים נחמדים שקיבלתי בביתי החדש. לגבי מתקן גישה, אין לי תשובה. אני יכול רק לפנות אותך לכתבה שהיתה אתמול בערוץ 2 בה גם רואים אדם מפרק בכעס אנטנה המכונה מתקן גישה (אני הייתי תובע אותו על גרימת נזק בכוונה תחילה=פלילי) כפי שכתבתי קודם לכן, אם תשתמש בהמצאה הישראלי הזו אז, "חבל על הזמן". הפתרון שאני בנושא אהאנטנות של חובבי הרדיו נכון להיום: אם הקמת אותה לפני 10 שנים אז, על תזוז !! השכנים צריכים להוכיח פגיעה. יום טוב מוט 264

zukik

New member
קראתי את הפרוטוקול

לקח לי הרבה זמן ראיתי שהיו 3 חובבים וכמעט לא אמרו שם כלום כמו כן כתוב שם שיתבצע דיון נוסף שאותו לא ראיתי .... בשורה התחתונה המצב לא טוב .... בלשון המעטה ...... אני לא אופטימי .... ובטח לא מכוון האגודה ..... לצערי ....

mot264

New member
תהיה קצת אופטימי

זולו תראה, שלושת האנשים שספרת עשו משהו לפחות ולא לשבת באפס מעשה בבית. אם תספור את כמות הנוכחים גם תראה שיש כאלו שלא אמרו דבר ולא חצי דבר אז, תודה שנציגנו לפחות אמרו משהו. יש בהופעת אנשים שייצגו חובבי רדיו דבר עקרוני: חובבות הרדיו קיימת בארץ ויש גם נציגים שהיו בועדת הכנסת ואפילו רשמו את שמותיהם בין המשיבים לשאלות שהוצגו ! לא הוצג בדיון מה היה בפרטי הסעיפים שנאמרו מאחר וכל הנוכחים ידעו במה מדובר. בקיצור: בסעיפים שנתבקשו היה בקשה מסוימת לשינוי לטובת חובבי הרדיו. לכשתאושר הטיותה נוכל לראותה בצורתה המוגמרת זולו תשתדל למצוא דברים חיוביים מדי פעם ופעם. מוט 264

zukik

New member
מוט היקר

אני מכיר ומוקיר ומעריך את האנשים שהיו שם ועשו .... שלא תבין לא נכון אני רק חושב שזה היה מאוחר מידי ... ולא מיוזמתם אלא מכוון האגודה ...

למעלה