מה נחשב "הגליל"?

עמק עכו הוא עמק זבולון

עכו נמצאת בקצה הצפוני ביותר של העמק הזה.

בעמק עכו יש לך אזור חולות חוף משמעותי ומעבר לו קומץ תילים שנותרו מרכס הכורכר, ואז קרקעות סחף עד למרגלות ההרים.

בחוף הגליל, יש שרידים לשלושה רכסי כורכר - הראשון כשורת איים זעירים בים, השני ממש בקו החוף והשלישי באזור מזרעה - מזרח נהריה - גשר הזיו, ויש גם מעט מאד קרקעות חמרה (כמו בשרון) - את זה אין בעמק עכו (ומצד שני, בחוף הגליל אין כמעט חולות).

אלו שמות לגיטימיים

אני עובד לפי הגישה הגיאוגרפית של הבוטנאים, שמחוברת יותר לחי ולצומח בשטח. בהגדרה הבוטנית, מה שמכונה "חוף הגליל" מקביל אצלך ל"מישור עכו".

בכל אופן כמעט אף אחד לא משתמש במונחים "חוף הנגב" (מסיבות ברורות) ו"מישור חוף יהודה" (תחתיו מקובל יותר לדבר על מישור החוף הדרומי, אבל גם פלשת).

Yaron Livne

New member
למה קראו דווקא ל

חלק הצפוני חוף הגליל או מישור עכו ולחלק הדרומי עמק עכו או עמק זבולון? האם החלק הדרומי הוא לא חוף של הגליל התחתון? ואיך עכו היא עוד הקצה הדרומי של מישור עכו או הקצה הצפוני של עמק עכו? מה ההיגיון.

בחלק הדרומי אכן יש עמק ברור

הכולל את נחל נעמן ואת מישורי הסחף שבין הנעמן ובין ההרים.

השם המקובל בעבר היה עמק זבולון, כיום הוא פחות מקובל - בעוד שבברכת יעקב נאמר "זבולון לחוף ימים ישכון" הרי שמתיאור הנחלות בספר יהושע, עולה כי השבט ששכן באזור החוף היה דווקא אשר - http://mechon-mamre.org/i/t/t0619.htm

החלק הצפוני דומה יותר במבנה הגיאומורפולוגי לקיים בשרון.

השם מישור עכו הוא שם לגיטימי אבל לא נהוג להשתמש בו.

כמו שאתה אומר אפשר להסתכל על עמק עכו גם כחלק מרצועת חוף הגליל במובן הרחב, אבל אני חושב שכאן נכנסים גם שיקולים התיישבותיים ואחרים - כשהאדם הממוצע מדבר על "הגליל", הוא לא כולל בכך את הקריות למשל.

אולי כאן

בִּימֵי פֶּקַח מֶלֶךְ-יִשְׂרָאֵל, בָּא תִּגְלַת פִּלְאֶסֶר מֶלֶךְ אַשּׁוּר, וַיִּקַּח אֶת-עִיּוֹן וְאֶת-אָבֵל בֵּית-מַעֲכָה וְאֶת-יָנוֹחַ וְאֶת-קֶדֶשׁ וְאֶת-חָצוֹר וְאֶת-הַגִּלְעָד וְאֶת-הַגָּלִילָה, כֹּל אֶרֶץ נַפְתָּלִי; וַיַּגְלֵם, אַשּׁוּרָה.

מלכים ב' ט"ו כ"ט.

Yaron Livne

New member
לא הבנתי מזה מה זה הגליל

ומה נחשב פעם ראשונה מחוץ לתנך? אני חושב שמחוז הגליל באימפריות היה חלק גדול מצפון ה"ארץ".

Yaron Livne

New member
חחח בדיוק שלשום מצאתי את זה.

למעלה