מה נכין לסופ"ש

ady18

Well-known member
אצלי

קובה דלעת
כבדים פירה
חומוס
כרוב לבן
מטבוחה
ערב שישי:
ניוקי רוזה
עוגת וניל
 

ybo4

New member
אצלנו בליל שבת

12 סועדים. טעמים מגוונים, צמחונים, צמחונים שאינם אוכלים מנות צמחוניות, קרניבורים מכל הסוגים. לא שומרים כשרות.
חזה עוף מוקפץ בווק החדש והאדום שלי עם ירקות, ברוטב סיני
המנה הצמחונית - הצלחה מסחררת: סיגרים אפויים בשני מילויים שונים - יצא נפלא. נחטף במהירות.
צהוב (כורכום) עם כרשה במקום בצל
אדמה בתנור - הכי פשוט שיש (אי אפשר שתהיה ארוחה בלעדיהם...)
רביולי במילוי גבינות ברוטב עגבניות
ניוקי ברוטב פסטו
פטריות עם כרשה
|כרובית| פרחים בתנור עם מעט פירורי לחם
סלט כרוב
סלט ירקות
[בנוסף - מספר פרוסות בשר קנויות וכן שרצים שהכין אחד האורחים וזכו להתלהבות מצד חלק מהאוכלים]
הקינוח הפעם עוגה קנויה שהביאה אורחת אחת וממתק חביב שהביאה אורחת אחרת ממולדבה.
עכשיו צריך להתחיל לתכנן את סעודת ראש השנה ולפניה את ההכנה להתנדבות לפרויקט כרובית...
 

Maldini Girl

New member
אצלינו

כאמור, הוזמנו לארוחת יום הולדת.
אני התבקשתי להיות אחראית על עוף וסלט ירוק.
&nbsp
היו:
סלמון בתנור
תפו"א קריספיים בתנור
בטטה בתנור
סלט עגבניות חריף
&nbsp
העוף- את העוף צליתי בלי כלום (מעט פלפל בלבד) עד שהיה מוכן והעור היה קריספי.
בצד הכנתי לו רוטב מאד מושקע: ציר עוף ביתי עשיר, עם מיץ תפוזים, דבש, סילאן, יין לבן וטימין שהצטמצמו על האש. יחד עם העוף ותפוחי האדמה היה מוצלח מאד.
&nbsp
הסלט הירוק- הכנתי כמות שנראתה אסטרונומית עם כל עלה ירוק שהצלחתי להניח עליו את היד- 3 סוגים של חסה, רוקט, עלי תרד וסלק, כרוב, בצל ירוק.
כל אלו עם שברי פקאנים מסוכרים ורוטב הכי פשוט של שמ"ז עם סילאן וחרדל.
אתם מבינים את האבסורד? על העוף והרוטב עבדתי בערך 3 שעות. טעמתי ותיקנתי שוב ושוב. את מרכיבי רוטב הסלט שפכתי לכלי בלי למדוד אפילו ולא הפסיקו להגיד לי כמה שהרוטב מדהים ומעולה ואיך הכנתי אותו ואפילו לא הייתה לי תשובה. הכמות האדירה (שחשבתי שהיא אדירה) שהכנתי נשאבה תוך רגע.
&nbsp
לקינוח הייתה עוגת היער השחור וגלידה מגלידריית "גולדה" בפתח תקווה שהתגלתה כמוצלחת מאד.
 

yair_bar

New member
מנהל
לא מרחת את העוף ברוטב? הגשת בצד?

אני מכין רוטב דומה לסלט אבל עם דבש במקום הבלסמי. זה באמת מאד טעים ופשוט להכנה.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
הרוטב של העוף היה בצד

אחד מהסועדים לא מוכן לאכול עוף עם הרבה רוטב/ תבשיל. העוף חייב להיות צלוי היטב. לכן העדפתי את הרוטב לשים בצד ומי שרוצה שישים לעצמו.
&nbsp
שים לב שברוטב הסלט הירוק שהכנתי אין בלסמי אלא סילאן.
 

yair_bar

New member
מנהל
סליחה - בלבלתי בין בלסמי לסילאן

אז במקרה הזה הרטבים שלנו כמעט בני דודים
 

yair_bar

New member
מנהל
הבוקר הכנתי פנקייק

1.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1.25 כוסות ריוויון
0.25 כפית שמרים יבשים
1 כף גדושה אבקת סוכר
0.25 כפית תמצית וניל
0.25 כפית מלח
1 ביצה
50 גרם חמאה
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
בקערה עמוקה טורפים את כל החומרים מלבד החמאה.
ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים לבלילה וטורפים שוב.
&nbsp
מחממים מחבת על חום בינוני-נמוך (אני השתמשתי במחבת ייעודית עם שקעים לפנקייק) ומשמנים במעט חמאה.
&nbsp
מעבירים את התערובת עם מצקת עד לכיסוי השקע (לא לעבור את גובה השקע כי זה תופח).
&nbsp
כשמתחיל להשחים בצד אחד להפוך.
&nbsp
&nbsp



 
נראה לי שהמלח וריוויון והחמאה

רצחו לך את השמרים....
אתה יכול לוותר עליהם לדעתי
 
למעלה