מה נכין לסופ"ש

ady18

Well-known member
אצלי

שניצלונים קוסקוס שישי
שבת גם קוסקוס אבל עם צלי בקר
קיגל
עוגת שיש...
 

yair_bar

New member
מנהל
הכנתי כבר אתמול בקר בדובדבנים

סגרתי שריר ותיבלתי במלח ופלפל.
הוספתי מים ובישלתי שעתיים.
הוספתי חצי תכולה של צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ עם עוד כמה כפות סוכר (מחשש לחמיצות סופית של התבשיל).
&nbsp
היום בצהריים נטעם ונראה שלא הרסתי הכל עם החמיצות של הדובדבנים

&nbsp
&nbsp

 
לא ראיתי צל צילו של דובדבן בצילום


מה בדיוק התצלום אמור לשדר?
במקום שבו אני חי זה היה נחשב (לפי הצבע) נתחי עגל או בשר לבן בשלבי צלייה ראשניים ו...זהו.
ולפני שאתה רץ לאיים ולחסום, אשמח לדעת מה פיספסתי.
 

yair_bar

New member
מנהל
לא פספסת כלום. כפי שכתבת - זה נתח אחרי "סגירה"

לפני שהוספתי את המים ובישלתי.
&nbsp
פשוט התמונות האחרות לא יצאו חדות אז צירפתי את זו.
&nbsp
אגב, השאלה שלך ממש במקומה - לא מבין את הצורך בשורה האחרונה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
נובמבר, חודש החגים

בחודש נובמבר יש לנו אשכרה כל סופשבוע יום הולדת. אז אחרי יום ההולדת שלי בשבוע שעבר, אתמול הייתה יום הולדת לאחת הדודות, והיא בחרה את התפריט:
מרק פטריות מוקרם
סלט ירוק עם "חטיפי" חומוס וגרגירי רימון בויניגרט הדרים
אנטיפסטי
חצילים קלויים עם גבינה
סושי
צ'יפס
קוביות בשר ברוטב
&nbsp
לקינוח היה פאי לימון.
 

שרי 55510

New member
חטיפי דבאייל זה מקלוני חומוס חריפים ,,

אבל צריך לאכול במינון נמוך,בגלל כמויות הנתרן האדירות שיש בהם.
מקלוני החומוס מכילים: קמח חומוס, מלח, פלפל חריף, אבקת פלפל שחור ותבלינים שונים.
יש להשיג את מקלוני החומוס בחלק מחנויות התבלינים ,וגם בסופר ,באריזת ניילון.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמות הנתרן בחטיפי החומוס תלויה בכמות המלח שנכניס פנימה

מערבבים קמח חומוס, מים ותבלינים מהסוג, הכמות והמינון הרצויים ומזריקים או מטפטפים לשמן רותח.
&nbsp
מוכן תוך שניות.
 

yair_bar

New member
מנהל
נשמע שילוב מעניין. הם לא נרטבים ומאבדים מהפריכות במגע עם

הרוטב?
 

Maldini Girl

New member
הם כן. לכן

כמו בכל סלט ששמים בו משהו כזה (כנל על קרוטונים למשל) מערבבים עם הרוטב ברגע האחרון או שמערבבים עם הרוטב ואז רק מפזרים מלמעלה.
 

lseugy

New member
אורז צהוב עם גזר (יש מתכון למתחילים), מרק עוף, שניצלים.

אורז צהוב עם גזר

הפעם הכנסתי שינוי בסגנון אבל לא במהות. הבנות שלי אוהבות אורז לבן בלי כלום. אולי קצת מלח וזהו. אני קורא לזה - בלי טעם ובלי ריח.
הפעם הכנסתי קצת גזר מגורר ותבלינים.

המצרכים לפי סדר הכנסתם לסיר. כ-6-5 מנות. שימו לב להשתמש בסיר די עמוק כי הכנסת מים רותחים מקפיצה את כל התבשיל החוצה והוא עלול לגלוש מהסיר:
קצת יותר משמינית כוס שמן זית (רצוי בטעם עדין). למי שמתקשה באומדן - חצי מרבע כוס ועוד קצת.
1 כוס אורז רגיל.
2 כוסות מים רותחים.
גזר לא גדול (אם הוא גדול אז חצי) מגורר על פומפיה גסה אבל לא הכח שהשבבים לא יהיו עבים מדי.
כפית מחוקה אבקת מרק עוף.
קצת (רבע כפית מחוקה) כורכום.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מחממים את השמן היטב על הלהבה הבקנה במלוא העוצמה.
מכניסים את האורז (אין צורך לשטוף) ומערבבים כשתי דקות.
מנמיכים את האש למינימום ומכניסים את המים הרותחים (זהירות הכל קופץ בסיר).
מכניסים את הגזר המגורר ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מגבירים להבה, מביאים לרתיחה (זה הולך מהר) ומנמיכים את האש.
אחרי כשתי דקות מערבבים היטב. אחרי עוד שתי דקות שוב מערבבים, סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 13 דקות.
מכבים את האש לא פותחים את הסיר וממתינים 10 דקות לפחות. המהדרין מכסים את הסיר במגבת. לא יודע למה.
אם לא היו טענות - סימן שהכל בסדר.
בתאבון.

לבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya

 
למעלה