אורז צהוב עם גזר (יש מתכון למתחילים), מרק עוף, שניצלים.
אורז צהוב עם גזר
הפעם הכנסתי שינוי בסגנון אבל לא במהות. הבנות שלי אוהבות אורז לבן בלי כלום. אולי קצת מלח וזהו. אני קורא לזה - בלי טעם ובלי ריח.
הפעם הכנסתי קצת גזר מגורר ותבלינים.
המצרכים לפי סדר הכנסתם לסיר. כ-6-5 מנות. שימו לב להשתמש בסיר די עמוק כי הכנסת מים רותחים מקפיצה את כל התבשיל החוצה והוא עלול לגלוש מהסיר:
קצת יותר משמינית כוס שמן זית (רצוי בטעם עדין). למי שמתקשה באומדן - חצי מרבע כוס ועוד קצת.
1 כוס אורז רגיל.
2 כוסות מים רותחים.
גזר לא גדול (אם הוא גדול אז חצי) מגורר על פומפיה גסה אבל לא הכח שהשבבים לא יהיו עבים מדי.
כפית מחוקה אבקת מרק עוף.
קצת (רבע כפית מחוקה) כורכום.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מחממים את השמן היטב על הלהבה הבקנה במלוא העוצמה.
מכניסים את האורז (אין צורך לשטוף) ומערבבים כשתי דקות.
מנמיכים את האש למינימום ומכניסים את המים הרותחים (זהירות הכל קופץ בסיר).
מכניסים את הגזר המגורר ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מגבירים להבה, מביאים לרתיחה (זה הולך מהר) ומנמיכים את האש.
אחרי כשתי דקות מערבבים היטב. אחרי עוד שתי דקות שוב מערבבים, סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 13 דקות.
מכבים את האש לא פותחים את הסיר וממתינים 10 דקות לפחות. המהדרין מכסים את הסיר במגבת. לא יודע למה.
אם לא היו טענות - סימן שהכל בסדר.
בתאבון.
לבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya