מה נסגר עם הטבח בימים האחרונים?!

HyperViper

New member
מה נסגר עם הטבח בימים האחרונים?!

בימים האחרונים במקום לראות תמונות טבע יפות ומפגשים מעניינים אני רק רואה תמונות של זוחלים תמימים שנחתכו לחתיכות! למישהו יש איזשהו פיתרון יצירתי לבעיה הזו? ברור שהפיתרון צריך להיות חינוכי, אולי הקיץ הזה כבר אבוד אבל לקראת הקיץ הבא צריך להקים איזו תוכנית למנוע את הקטל המיותר הזה! אני מוכן לתרום משאבים לנושא... למישהו יש רעיון? אולי נדון בזה במפגש הפורום?

nivinivini

New member
זה בהחלט בלתי נסבל...

לא רוצה להשמע פסימי אבל אני לא רואה שום פיתרון חינוכי. יש אנשים שפשוט מאוד רואים את הזוחלים האלה כמו חתיכת זבל או משהו כזה. אי אפשר לשנות את העניין. אחרי שני הפוסטים האחרונים גם אני תפסתי קריזה וחשבתי מה לעזאזל אפשר לעשות. ותחשוב שהפוסטים פה הם רק מקרים מתועדים בודדים. אני בטוח שיש עוד עשרות ויותר כאלה ביום בתקופה הזאת. בהחלט מקווה לשמוע רעיונות.

אולי שמישהו יציע להתראיין לרדיו או לTV

לעשות הסברה, גם בענין של הנחשיים הארסיים אנחנו לפני העונה וזה יכול להציל חיים .

HyperViper

New member
התחלתי לעבוד על פלייר

אני מכין מן פלייר בפוטושופ בשם "עונת הזוחלים", בו אני אכתוב כמה מילים על הנושאים הבאים: * התעוררות הזוחלים לקראת הקיץ * למה זוחלים חשובים \ למה לא להרוג אותם * מה עושים במקרה שפוגשים בנחש * מה עושים במקרה הכשה * טלפונים של לוכדים בכל איזורי הארץ אם למישהו יש משהו להוסיף אני אשמח.. את הפלייר אפשר להפיץ באימיילים, להדפיס ולתלות על לוחות מודעות בעיר, בבית ספר, בעבודה או לחלק לאנשים...

מצויין

אני בעד ואם אתה צריך משהו רק תגיד, גם תמונות יתכן ויש לי של מינים נפוצים שאולי חסרות לך תמונותיהם. גם אני חשבתי לעשות משהו דומה לפני בערך שנה אבל מכיוון שזה אני הרעיון נשכח.... בהצלחה

weinman

New member
מעולה

רק לפני שאתה מפיץ תעביר להגה לשונית ותוכנית לכמה אנשים שמבינים בתחום הלשוני, התוכני והעברת מסרים. זה נושא חשוב וצריך לעשות אותו בזהירות ובדייקנות אחת הבעיות בדפי מידע הוא היכולת להעביר מסר ברור בתמציתיות ובצורה חד-משמעית צא מהנחה עיתונות או אתרי תוכן עלולים לצתת אותך ולכן חשובה הדייקנות תמיד יש פער בין מה שאתה רוצה להגיד> מה שנכתב> מה שנקרא> מה שהובן ככל שהפער הזה מצטמצם ככה המסר עובר טוב יותר. תוסיף גם אתרי זוחלים בעברית רצוי גם הכתובת של הפורום הזה לשאלות (לא יזיק קצת יחסי ציבור) ציין שרצוי לצרף לכל שאלה תמונה ברורה, מקום ושעה. אם צריך עזרה גרפית אני יכול לעשות עבודה ב קורל-דרו. ואם כבר, בדוק אפשרות להוציא גירסה מתורגמת לרוסית וערבית. אני בטוח שאפשר למצוא משהו שירתם לעניין אם מדובר בעיקר בתרגום. חבל לפספס ציבור גדול שעברית לא נגישה אליו. בהצלחה

מוכנה לעזור ../images/Emo45.gif

לא אני לא מגיהה מקצועית ולא עורכת לשונית אבל יש לי לא מעט ניסיון בכתיבה

רן333

New member
יופי של רעיון! והערה:

כדאי לברור היטב את התמונות שאתה משבץ שם, ולדאוג לכאלה שצפויות לעורר סימפטיה בקרב אנשים שאינם חובבי זוחלים. (אני כותב את זה מהסיבה הבאה: אני יודע שחלק מתמונות הזוחלים, שנראות לנו יפות מאוד, מעוררות גועל או פחד אצל חלק גדול מהאנשים שרואים אותן.)

nivinivini

New member
יפה מאוד

לדעתי לא כדאי להדגיש מה עושים במקרה הכשה וכו. גם לא לוכדים. אולי בכלל להראות כמה שיותר שנחש יכול ליהיות חיית מחמד ולהכניס לתודעה שנחש זאת חיה חמודה ממש כמו ארנבון או חתול. דרך זה אנשים יתחילו להסתכל עליו בצורה אחרת לגמרי והקטל יפחת. כמו שרן אמר לבחור תמונות בקפידה. כמובן לא לשים תמונה של נחש לחוץ ועצבני שנייה לפני שתוקף. כמו שבדרך כלל לא תראו תמונה של ארנבון בספר ילדים בדיוק לפני תקיפה (ואני יכול להעיד שארנבון חמוד יכול לנשוך ממש חזק). ספר ילדים. גם רעיון. להתחיל מגיל צעיר. שילדים בני 3 יגידו להורים שלהם: "אני רוצה נחש חמודי כמו בסיפור". מפה זה מתחיל. אולי ההורים שלהם גם ישנו את הגישה. אגב, עכשיו אני יותר אופטימי ונראה לי אפשרי העניין למרות שאתמול אחרי שהייתי צריך לסוע באוטובוס עם 3 פלסטיקים של כתר עם נחשים בפנים כמעט בעטתי לנהג בראש. הבנאדם עובר עם האוטובוס רואה אותי מרחוק עם הפלסטיקה ומסמן לי שהוא לא מעלה אותי עם הפלסטיקים. למזלי עמדו עוד אנשים כמה מטרים אחרי ועצרו את האוטובוס. אני עולה אחריהם הוא אומר לי: "אתה לא עולה עם נחשים" אני אומר לו בעצבים: "תתחיל לסוע כי אני לא יורד מהאוטובוס" מפה לשם מתווכחים עד שהוא נכנע. זה לא יאמן הבנאדם חושב שהנחש עוד שניה נוגע במכסה, יוצא החוצה ותוקף את כל ציבור הנוסעים. אגב מדובר על קינג קלי' בן פחות משנה ושני כרכנים גם הם פחות משנה. לא יאמן. אולי בכל זאת נצליח לעשות משהו. בקשר להפצה אני מאזור חיפה ומוכן להפצה במודעות פה בעיר.

Lonesome George

New member
אפשר להבין את הפחד של הנהג

הוא לא יודע שהנחשים שלך לא ארסיים. ואפילו אם הוא ידע, אם אחד הנחשים יברח מהקופסא הפאניקה תהיה נוראית, וזה יכול לסכן את בטיחות הנסיעה. הפחד מנחשים הוא פחד קמאי, אפשר לצמצם אותו אבל אי אפשר למגר אותו לגמרי.

HyperViper

New member
טיוטה ראשונית לפלייר

מצורפת הטיוטה הראשונית של הפלייר, אני אשמח לתגובות, הצעות, טקסים למילוי... כל התמונות בפלייר הן תמונות שאני צילמתי ככה שאין שום בעיה עם זכויות יוצרים וכד' אני אמשיך להעלות גרסאות מתוקנות תחת הנושא הזה עד שנחליט ביחד על גירסה סופית...

הכתובת המקוצרת של הפורום היא

http://forums.tapuz.co.il/reptiles יותר סימפטי מהכתובת ששמת בינתיים נראה אחלה, תמשיך עם התוכן

HyperViper

New member
טיוטה מס. 2

תיקון של כתובת הפורום המקוצרת + שינויים קוסמטיים.

dreaming h

New member
ערב טוב ../images/Emo13.gif

לא נראה לי שמדובר בתופעה יוצאת דופן, מדובר בתחילת עונת הזוחלים, ובאוכלוסיה סטנדרטית שחוששת מנחשים + גישה חופשית לאתרי אינטרנט ומצלמות דיגיטליות. זה הכל. לגבי הרעיון - יופי של רעיון, והטיוטה נחמדה. אשמח לסייע בהגהה.

אולי איזו כותרת ?../images/Emo59.gif

שמושכת תשומת
ומעבירה מסר ברור
אני הולכת לישון על זה

naja

New member
רעיון מצויין.

רק עכשיו התפנתי לעיין בדיון הזה. אני חושב שהרעיון אחלה. אני לא כ"כ יצירתי בכתיבת טקסטים ורעיונטות, כך שאין לי יותר מידי מה להוסיף, אבל אולי כדאי להכניס באיזה משפט את המעורבות של הרט"ג בנושא(כגון היות הנחש חיה מוגנת או הפיקוח של הרט"ג על נושא לכידת הנחשים).ככה, ניתן לשרבב כבדרך אגב את הלוגו של הרט"ג ולתת לפלייר יותר רישמיות.

HyperViper

New member
לפני שנשרבב לוגואים

כדאי לאשר את זה איתם, יש למישהו פה קשר לרשות? יכול לבקש רשות להשתמש בלוגו? אני לא בעיה לעקור להם לוגו מהאתר אם נקבל אישור...

למעלה