מה נסגר עם הפורום הזה? הכול מלא בתלונות ובויכוחים

סנוי

New member
מה נסגר עם הפורום הזה? הכול מלא בתלונות ובויכוחים

אני קורא באופן קבוע את הפורום הזה ואת פורום תחבורה ציבורית המהנה.
לצופה מן הצד נדמה כי הפורום הזה עוסק בדיונים על פיתוח המדינה ועל התשתיות הנבנות בה, אבל כשמתבוננים מקרוב מגלים רק ויכוחים חסרי תכלית, תלונות על שחיתות ובעיקר - אווירה שלילית וממאסת.
אני לא נגד מתיחת ביקורת כלפי גורמים שונים, ועוד לעתים הביקורת הזו הינה מוצדקת, או בעלת כוונה טובה. אך האווירה הלעוסה הזאת של הפורום מביאה אותי לא לבקר פה כל כך לעתים קרובות, וחש החמצה מזה שהפורום היה יכול לעסוק בהצגה של פרוייקטים באמת מעניינים ופורצי דרך בארץ. ובלי מרה שחורה על כל דבר. ובלי עירוב פוליטיקה בכל פוסט.
די. נמאס. אני מרגיש החמצה עם מה שקורה פה.

zahipan10

New member
הנה סרטון למי שרוצה לדעת מה חדש בבאר שבע

למרות שהסרטון מעט ישן ויש עדכונים חדשים כמו האצטדיון החדש שיהיה מוכן בעוד 4 חודשים.

ש מים

New member
מהות הדמוקרטיה...

סנוי, תודה על הביקורת וההשתתפות. גם אותי מעצבנים דברים רבים ודיבורים רבים בהם אני נתקל כאן, אבל אני דוגל בדמוקרטיה, ובדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה - כל אחד קובע!
אם אתה רוצה לשנות, עליך להשתתף במשחק. אבל לשבת מהצד ולבקר (כמו שעשית עכשיו) נראה לי "קצת" התחסדות. אלא אם אתה מעדיף דיקטטורה...

zahipan10

New member
כמובן שתמחוק את התגובה שלי. שפה גסה עלאק.

בכל מקרה, מי שמוריד את הרמה של הפורום הזה אלו האנשים שמתווכחים עם תפוזו בכל שרשור, לא משנה אם דבריו נכונים או לא הם יגידו שהוא טועה, חח פאתטים.
גם אותי תפוזו עצבן בהתחלה וגם אמר כמה פעמים שאני כותב בתשלום, אבל אני לא מתנהג כמו טרול ומתווכח איתו בכל שרשור סתם לשם הויכוח.

ש מים

New member
מהות הדמוקרטיה, האכלת טרולים ושאר ירקות

• כדברי וולטר (1770): ""אינני מסכים עם דבריך, אך אגן עד מוות על זכותך להשמיעם". עד גבול זילות השפה, ניבולי הפה והכפשת האחר. כך, כפי שאתה יכול לראות, לא אסתום את פיך ככל שהדברים נוגעים/מכוונים כלפי וכלפי ניהול הפורום (אני מאמין בדוגמא אישית...).
  • אמנם תפוזו אינו טרול (לפחות לא "טרול מובהק"), ואמנם יש לו לעיתים תרומה לפורום ולנושאים בו הוא עוסק, אבל אני נוטה להסכים עם דבריך וביקורתך בעניין. מצד שני, אני מציע לך לא לזרוק אבנים בבית הזכוכית (בשים לב להצפות בנושאי באר-שבע).
  • אני מצפה מאנשים בוגרים להפעיל שיקול-דעת ויכולת ניתוח מצבים עצמאית.

אבישי ק

New member
מלך

dctgdctg

Member
מסכים עם כל מה שכתבת... אבל

במבחן התוצאה, גם אם תפוזו אינו "טרול מובהק", הוא גורם לי, לפחות, לבדוק מיהו כותב ההודעה בתחילת כל שרשור ולדלג על שרשורים המתחילים בהודעות שלו.
לאחרונה קורה הרבה שבעקבות כך אני מדלג לחלוטין על עיון בפורום וצר לי על כך, הוא אחד משני הפורומים (יחד עם תחב"צ) בהם אני נהנה לעיין מדי יום.
אני לא חושב שיש פיתרון חד למצב הזה, אבל אני חושש שאם גם אחרים מרגישים כמוני, זה יגרום לייבוש הפורום לבסוף

ש מים

New member
מבין אותך מאוד, אבל...

הייתרון הגדול של המדיה הנוכחית הינו ביכולת שלנו לבחור ולסנן את החומרים אליהם ניחשף. גם אני - כמוך - וויתרתי מזמן על הרצון לקרא מהגיגיהם של כותבים מסויימים (כותבים שאמירותיהם "צפויות", שבלוניות ולא מפתיעות), אבל זה אני וזו בחירתי. אני לא רואה את עצמי חכם הדור ולא שוטר-המחשבות של הפורום. מן העובדה שיש מגיבים וקוראים לפוסטים ולכותבים הללו, אני מסיק שיש להם ביקוש בקרב אנשים אחרים, ובעיני - כל עוד הם לא מזיקים במודע ומוצהר - אני חושב שמחובתי לתת להם במה (אמרתי כבר "דמוקרטיה"??)
בכל אופן, אני שמח שאתה איתנו, ואשמח עוד יותר אם תהיה שותף פעיל יותר.
יום נפלא!

סנוי

New member
אין לי שום התנגדות לחופש הביטוי, למרות ההצפה של הביטויים ;)

עדיין נחמד לי לבקשר כאן ולקרוא חדשות על התחום, גם אם הן באות לעתים רחוקות יותר.
אני דווקא חושב שמדור שבתשתיות של פורום תח"צ מתאים יותר לכאן, וחבל שבועז לא מפרסם אותו כאן. (זאת על אף שרוב חומריו מתקשרים לתחבורה ציבורית)

למעלה