מה נסגר עם פסיכיאטרים?

מלי1233

New member
מה נסגר עם פסיכיאטרים?

למה הם מתנהגים כאילו הם מינימום אלוהים?!

הפסיכיאטרית הראשונה שלי התיחסה אלי בצורה מגעילה כי איחרתי לפגישה השניה,
אחרי שנים, העזתי ללכת שוב לפסיכיאטר, הוא צרח עלי במשך שעה שאני לא צריכה כדורים אלא לקחת את עצמי בידיים,
ואמר לי: את לא חולת נפש, את דפוקה!.
יצאתי משם מרוסקת.

ובעיני הפסיכיאטרית החדשה שלי לא מצא חן ששלחתי לה הודעה ארוכה מדי לטעמה, אז הכלבה ענתה לי בהתאם.

מה זה אמור להביע??
הם מטפלים פה באנשים עם בעיות נפשיות, לא??!
טיפת הבנה ורגישות, מצופה מאנשים ש"מבינים" בנפש האדם.

וגם אם לא, אז לפחות יחס רגיל כמו שאמור להיות בני בני אדם.

בא לי לקלל אותם שיסבלו מדיכאון חרדות וכפיתיות לנצח. אבל אני אתאפק:)

ככה הוא אמר לך? את דפוקה?

זה מזעזע אבל האמת זה לא חדש לצערי.

גם אני נתקלתי בפסיכיאטר כזה, מנהל מרפאה שהיה ציני ועוקצני ולא נחמד בכלל. רק אחרי ששלחתי מכתב הוא שינה את הגישה שלו. אל תפחדי להתלונן ולשלוח מכתבים לממונים עליו אם צריך או אפילו למשרד הבריאות. דרך אגב, הם נותנים יחס שונה לגמרי למטופלים שבאים אליהם במסגרת פרטית.

מלי1233

New member
אכן כן, הוא בהחלט היה נוראי וחלאת אדם,

הבנתי שהוא לא מייצג את כל הפסיכיאטרים,
אבל עדיין, למה אני נתקלת ביחס נוקשה כזה?
ככה הם כולם?
מפחדים שהמטופלים יתעלקו עליהם? שמה?אני חושבת שסכומי העתק שהם לוקחים עבור פגישה שווה קצת סובלנות מכיוונם.
(הלכתי לרופאים פרטיים)

ואני לא אתלונן, אני אבלע את ההשפלה הקטנה שחוויתי היום ואמשיך הלאה,
טוב שיש מקום שאפשר להוציא בו את הזעם:)

בכיף מותק

חשבתי שאת מדברת על רופאים ציבוריים. לא נתקלתי עדיין במצב שגם משלמים לרופא הון עתק והוא מתייחס בזלזול. אולי כדאי שתלכי למישהו שקיבלת המלצות עליו. אם את מאיזור תל אביב יש לי מישהו שאני מכירה מאוד נחמד ואנושי.

עוד משהו ששכחתי

פסיכיאטרים בגדול דוגלים בגישה שכל הבעיות הנפשיות נגרמות בגלל חוסר איזון כימי במוח או פגיעות ביולוגיות, לכן הגישה שלהם מאוד רפואית עד למידה שבה הם לפעמים שוכחים את הבן אדם מאחורי כל התוויות והאבחנות. סתם לידע הכללי.

ברור שאני מכלילה פה בטירוף ויש פסיכיאטרים אנושיים, אבל עדיין זו מגמה ששמתי לב אליה.

מלי1233

New member
את צריכה להיות פסיכיאטרית, את אנושית שכזאת:))

מסכימה איתך , הארת את עיני.

זה נשמע טראומטי למדי

זה מזכיר לי שהפסיכיאטרית השניה שלי ממש ניסתה לשכנע אותי בכוח להתאשפז. מאוד לא אהבתי אותה. החלפתי אותה אחרי שהיא סירבה לשנות לי את הטיפול התרופתי.

רופא שאת צריכה לפגוש בתדירות גבוהה ולהיות איתו פתוחה, חשוב שיהיה ביניכם קשר טוב ושתרגישי שאת יכולה לדבר איתו ולשתף אותו. יכול להיות (יכול להיות? בטוח) שהפסיכיאטרים הקודמים לא התאימו לך וטוב שלא נשארת איתם. אני לא יכולה לתת לך המלצות למטפלים (אני עדיין עם הפסיכיאטרית מימי התיכון, למרות שנצטרך להיפרד בקרוב), אבל אני בטוחה שיש פה אחרים שיסמכו לתת לך המלצות. כמו כן, את יכולה לבדוק באינטרנט.
ואני רוצה להגיד שמה שסיפרת עכשיו, מחריד אותי לחלוטין ואני בהחלט חושבת שאת צריכה להתלונן על הפסיכיאטר השני שלך ועל ההתנהגות שלו כמו שנסחפת עם הגלים אמרה.
וזהו. אני עדיין מזועזעת.

מלי1233

New member
פסיכיאטרית מימי התיכון? נשמע שנפלת על

בנאדמת טובה!:)

לגבי הפסיכיאטר ההוא, זה חלקית ממה שהוא אמר לי,
הוא גם אמר שכנראה אסיים את חיי בהתאבדות...
התאוששתי מהטראומה שהוא השאיר לי, רק כשבדקתי את הענין עם עוד כמה אנשים והתברר לי שהוא חולה רוח.
עליו כבר דילגתי,

אבל הפסיכיאטרית דהיום אין לי מושג איך לקבל אותה.
היא מאד תקיפה איתי ומציבה לי גבולות מפחידים שלא אברבר לה יותר מדי.
אני לא יודעת מתי להיות רשמית איתה ומתי הנחמדות שלי לא לרוחה,
כי היא אישית מאד נחמדה ואפילו כייפית,עד איזה רגע שהפיוז קופץ לה.
ואני משתדלת לא להקפיץ אותו.
צ׳בעת.

תכלס היא נותנת לי תחושה שאני חופרת.
אולי אני כזאת.
אבל תפקידה לסתום את הפה ולשמוע!

ותכלסון, אין לי כח לעבור עוד פסיכיאטרית,
לסלוח לה ולהמשיך?

כמו שאמרתי

אני באמת חושבת שיש חשיבות לקשר שאת יוצרת עם הפסיכיאטרית שלך ואת האמת? אני מודאגת שמתישהו יקרה ביניכן עוד תאקל, אפילו אחד גרוע יותר, כמו עם המשוגע שהלכת אליו קודם. חבל לי שתחווי נפילה מביקור אצל פסיכיאטרית שתפקידה לעזור לך ולייצב אותך

היה לי פסיכיאטר ששאל אותי אם אני יודעת שאני

בלתי נסבלת.
ומטפלת שאמרה לי שאני מעייפת אותה.

מלי1233

New member
הו מי גאד!!!

אני בהלם!!

צריך לשלול לאנשים האלה את האישור לטפל!!!

לי היה אחד שאמר לאמא שלי

שהבת שלה מאוד מאוד חולה. ואחת שאמרה לה שהמקום שלי זה להיות סגורה במחלקה סגורה לתמיד.

חורף20

New member
זה ממש מזעזע

אני פשוט בשוק שהוא דיבר אלייך ככה.
מן הסתם הם אמורים לדעת שאנשים שמגיעים אליהם הם לא במצב נפשי שמאפשר להם להגיד כול דבר,
ובטח שלא ליצעוק עלייך ולהגיד לך שאת דפוקה !

לדעתי כמו שנסחפת עם הגלים אמרה תגישי עליו תלונה !
זה ממש גועל נפש שהוא מרשה לעצמו להתנהג ככה !!

Lady Stark

New member
אני נתקלתי באחד

שבהה במחשוף שלי כל הפגישה. וגם לא ענה לי על אף שאלה כדי לכפר על זה. תודה לאל שמצאתי את זאת שעכשיו מטפלת בי. אם מישהי מכן רוצה המלצה תפנו אלי במסרים.

עכשיו יש לי את המלאכית שלי

הרופאה הכי יפה בעולם. אני לא מתכוונת מבחינה חיצונית. אני גם לא מאוהבת בה מבחינה מינית. אני אוהבת אותה כמו שאוהבים אימא. היא צינור החמצן שלי, האור שבחיי, והאדם הכי חשוב לי בעולם אחרי אחותי. אחרי כל השנים של הסבל אלוהים שלח לי אותה. וכמה חבל שהפגישות בינינו אינן תדירות, בפרט עכשיו, כשהיא הפחיתה משמעותית את הקף המשרה שלה, ואני זקוקה לה כל כך.

בשבוע שעבר שוב דחו לי את התור אליה, וזה אחרי שהתור שאמור היה להיות לי, גם הוא תור שדחו לי בחודשיים אחרי תור שהיה אמור להיות לי... והתמוטטתי שם לגמרי שגם כדור לא עזר... בסוף מצאו לי תור לשבוע הבא... אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על החיים שלי בלעדיה...

למעלה