מה נקרא?

איש מיש

New member
מה נקרא?

שלום לכולם, בעוד כחודש וחצי אצא לפולין עם ביה"ס. חשבתי אולי שאוכל לנצל את הזמן עד אז בקריאה על הנושא.. יש לכם המלצות לספרים שכדאי לקרוא לפני היציאה לפולין?

שירנות

New member
תשובה:)

אני לא חסידה גדולה של ספרים אבל שמעתי מחברים על כמה ספרים טובים,אני לא יודעת עד כמה הם מומלצים לפני המסע אבל הם בהחלט מומלצים בכללי בהקשר של השואה- 1.פרימו לוי "הזהו אדם?"-הבצפר נתן לנו אותו בתקייה של המסע(נתנו לנו אותה ביום של היציאה,היה שם יומן וכל מני דברים נחמדים למסע ביניהם היה גם הספר)ובכלל שמעתי שהוא מאוד מומלץ...חברה שלי קראה אותו תוך כדי המסע ואמרה שהוא ספר ממש טוב. 2."הכלב היהודי"-אמא של חברה שלי שלחה לה אותו יחד עם המכתב...אמנם היא קראה אותו רק אחרי המסע אבל היא הייתה מרותקת לספר היא סיימה אותו נורא מהר היא אמרה שהוא מצויין(אני גם קוראת אותו עכשיו)-זה מספר את הסיפור של השואה מנקודת מבט של כלב למשפחה יהודית-מומלץ מאוד
3."לשרוד עם זאבים"-אני התחלתי לקרוא אותו לפני המסע,ספר נחמד ביותר אבל אני לא יודעת עד כמה הוא מומלץ כספר של לפני המסע לפולין... 4."ואיך קוראים לך עכשיו"-לא קראתי אותו אבל לא שמעתי ביקורת אחת גרועה על הספר,הביקורות מצויינות!!!אנשים מאוד ממליצים עליו!!!!! מקווה שעזרתי

טיפקסית

New member
אז ככה

ספר אחד שמדבר על המסע לפולין וההשפעות שלו ונקרא "המסע לשם" שנכתב בידי גלילה רון פדר-עמית. ממלץ זו הכנה מצוינת לנושא. הוא מיועד לבסני נוער ומבוגרים.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif קריאה לפני פולין

יש כמובן את "סלמנדרה" של ק.צטניק, ספר חזק.. בכל מקרה, מסע מוצלח

מה לקרוא

ממליץ לקרוא עדויות ממשפט אייכמן (קעשור באתר מוזיאון לוחמי הגיטאות), ולהתמקד בעיקר בסיפוריהם של אלו שהיו במקומות בהם תבקרו

noam625

New member
כדאי להמתין למסע ולא חעסוק בו הרבה לפני

כי אחרי זה כבר לה היה לך מעניין כי זה כבר יצאה לה מכל מקום אפשרי מי ניסיון אישי הייתי לפני שנה ..

Efrat K

New member
לא נכון

ככל שמתעסקים בזה יותר לפני ככה זה מכניס אותך יותר לעניין,לפחות לפי דעתי.

למעלה