מה נראה לכם?

מה נראה לכם?

שלום לכולם, זו פעם שנייה שלי כאן בפורום, אחרי התגובה לניטשה המבכה על מיכאל בפרק של יום ד' (שקצת יצאה מהקשרה, אחרי שכבר היו שתי תגובות אחרות, לא נורא..). רציתי להפנות אליכם שאלה שמטרידה אותי אחרי הצפייה בפרק שהיה היום: גילה הייתה ממש נחרצת בקשר לכך "שאין דבר כזה תקופת צינון, ושמטופל נשאר מטופל". אתם מסכימים עם הקביעה הזו? ראובן היה כ"כ עמוק, אמיתי ונוגע ללב בוידוי שלו, וגם נעמה נראית לי די כנה בקשר לרגשות שלה לראובן (למרות המניפולציות הילדותיות שהיא עושה לו בינתיים עם ידין), אם זו אהבת אמת, דבר שאנשים מחפשים ומחפשים במשך חיים שלמים ולא מוצאים, לא שווה ללכת על זה? בעיניי הפתרון לעבור למטופלת אחרת,ולחכות אחד לשנייה בנאמנות ובכמיהה זה לזו, פרק זמן סביר ומתקבל על הדעת, יכול להיות בדיוק מה שיפתור את המצב המורכב הזה.אבל אולי אני סתם נאיבית...

giladon2

New member
זו סוגיה מאוד מורכבת ואין לה תשובה

חד משמעית. צריך לפי דעתי להפריד בין השאלה התיאורטית לבין המצב הספיציפי שבו נמצא ראובן. בנוגע לשאלה אם צריך להיות דבר כזה כמו תקופת צינון או שיחסים בין מטפל למטופל בהווה או בעבר זה דבר אסור בתכלית האיסור, זה תלוי בהשקפה האישית. מעניין לדעת מהי העמדה הרשמית של איגוד הפסיכולוגים בארץ ? העניין מורכב מכיוון שכולנו בני אדם, אז מצד אחד לאסור את העניין לחלוטין זה אולי לא הומאני ... אך מנגד תלויה פה היוקרה המקצועית של הפסיכולוגיה ודברים שכאלה עלולים לפגוע באמינות ובאתיקה של המקצוע. באשר לראובן, בוא נגיד שלא הייתי רוצה להיות במקומו. הבנאדם נראה ממש מיוסר כי הוא נקרע בין המשיכה הפיזית ("החרמנות" אם נהיה בוטים) לבין המניפולציות שנעמה עושה עליו ושבטח גורמים לו לחשוב כמה מכל זה אמיתי ויכול לעבוד לאורך זמן.

זה קשה

זה באמת נראה מוזר שמטופל זה מטופל לחיים ואין דבר כזה תקופת צינון. בכל זאת אנחנו בני אדם - מקצוע זה מקצוע והחיים זה החיים. לא יודעת אם זה כל כך אמיתי - אז נראה לי שילכו על זה. לא?

אנשים הם אנשים הם אנשים

אני לא מכיר לעומק את כל הסיבות שבשלהן פסיכולוגים פוסלים על הסף קשר כזה. כמובן אני מדבר על אחרי תקופת צינון כלשהי, בוודאי לא בזמן הטיפול. מה שבטוח זה קשר שמתחיל ממקום היררכי ולא טבעי בעליל. המטופל/ת והמטפל/ת לא מתחילים כשווים - כמו שאמורה להתחיל זוגיות. לעד ייזכר מאיפה התחיל הקשר. גם ספק אם ההתאהבות היא "אמיתית". אם ניקח את הדוגמא של הסדרה אז נעמה בכלל לא מכירה את ראובן. ראובן מצידו רואה דברים במקום שהם אינם. נעמה מרגישה אליו תחושות שצפות עקב המצב הכ"כ מיוחד ולא טבעי של הטיפול. הוא נשבה בקסמי הפנטזיה שמישהי צעירה ממנו בהרבה ומושכת יכולה לראות בו גבר נחשק. נקודה כאובה מבחינתו. ובכל זאת, לדעתי, אנשים הם אנשים הם אנשים ובמקרים מיוחדים אפשר שהאהבה היא בריאה ואמיתית ואז אין מקום לשום חוקי אתיקה מקצועיים. ואז לאחר העברה למטפל אחר ותקופת צינון, אני בעד שיחממו זה את זו כבני אדם שווים, נושמים ופועמים.

למעלה