מה סדר הקריאה המומלץ של רוברט היינליין?

SignedIncognito

New member
מה סדר הקריאה המומלץ של רוברט היינליין?

בדיוק סיימתי לקרוא את סדרת הרובוטים, המוסד(המורחב) והאמפריה של אסימוב ועכשיו יש לי חשק לקרוא את הספרים של רוברט היינליין. העניין הוא שאני קצת הולך לאיבוד כי אני מבין שכגם אצלו יש סדרות של ספרים אבל הסדר פחות נהיר לי מאשר החלוקה אצל אסימוב.

מיכאל ג

New member
היינליין זה קצת בעיה

יש לו מלא ספרים שחלקם נמצאים באותו "עולם" אבל בלי שום משמעות עלילתית מעבר לזה שהוא יצר היסטוריה עתידית משותפת. חלק מהספרים לא נכתבו מראש כחלק מההיסטוריה הזו ושולבו אחר כך. ויש לו גם הרבה ספרים שלא ממש שווים קריאה לדעתי. יש מספר קטן של ספרים מאוחרים שאיתם שווה לחכות עד שקראת את המוקדים כי יש בהם איזסכורים והם מניחים שכבר קראת ספרים אחרים שלו אבל רוב המוקדמים עומדים בפני עצמם.
אישית היתי מתחיל באלו שבאמת שווה לקרוא. עריצה היא הלבנה, לוחמי החלל (שלא שייך להיסטוריה העתידית שלו), המפלצת מן הכוכבים, אולי "איוב" והסיפורים הקצרים בקובץ "חדירת זמן" (או אם אתה קורא באנגלית נדמה לי שיש קובץ לא רע בשם the menace from earth). גר בארץ נוכריה הוא גם מאוד ידוע אבל הייתי משאיר לאחר כך - הרבה אחר כך.

בשלב השני אפשר לקרוא ספרים כמו הדלת המובילה אל הקיץ, מנהרה בשחקים, חליפת חלל, בני מתושלח, האבן המתגלגלת, לא ארא רע וכולי. אלו הספרים שרובם נמצאים לכאורה באותו "קונטיניואיטי" אבל יש מעט מאוד קשר ביניהם. רובם יועדו לצעירים ואין בהם הרבה סקס או תחכום.
אם אתה קורא באנגלית שווה מאוד לקרוא גם את podkaine of mars, שלא תורגם. הוא כבר יותר מתוחכם למרות שהוא עדיין מין ספר נוער שכזה. הספר האחרון שפחות או יותר עומד בפני עצמו הוא ששת.

אם שרדת את כל אלו אפשר להמשיך לשלב החרמן של היינליין עם החתול העובר דרך הקירות, מספר החיה, די זמן לאהבה, לשוט מעבר לשקיעה. אישית אני ממש לא ממליץ. לדעתי הספרים האלו לא טובים עד איומים.

SignedIncognito

New member
תודה על ההסבר, אני קורא כמעט ורק באנגלית

בינתיים נתקלתי בעוד פרספקטיבה שעוסקת בסדר הקריאה של הספרים
http://scifi.stackexchange.com/questions/2642/reading-order-for-heinleins-world-as-myth-books

פחות קוסמים לי הספרים שפונים לנוער(עברתי את הגיל :) )
את המורכב והכבד,
*אסימוב מספק את הסחורה בצורה חלקית בחלק מבספרים.

גלקטור

New member
לא לשלול את ספרי הנוער

הרבה פעמים הם מכילים רעיונות ממש מעניינים, וחלקם ממש מצויינים. למעשה המפלצת מהכוכבים הוא אחד משלושת הספרים שלו שאני הכי אוהב (ונראה לי שזה גם הספר הכי קומי שלו).
גם מנהרה בשחקים ואזרח הגלקסיה טובים, וכמו שמיכאל אמר - פודקיין ממאדים.

SignedIncognito

New member
לפסול אני לא פוסל עד שאני לא בודק

הבנתי שגם הספרי נוער שלו יחסית מורכבים ונותנים קרדיט לקורא.

על מנהרה בשחקים כבר שמתי עין, מן סוג של בעל זבוב בחלל.
יש גם את starship troopers שכבר נמצא אצלי בקינדל ואני בדיוק קורא.

ווסאבי74

New member
אני דווקא אהבתי מאוד את ששת

ואת מספר החיה. אני חושבת שיש בהם הרבה מעבר לחרמנות.
לעומת זה כמה מספרי הנוער הם סתם "וואו, חלל! אנשים בחלל!"
נכון שאחרי קריאת כמה מהספרים המאוחרים יש נושאים שמאוד חוזרים על עצמם, אבל הם לא משתלטים על הסיפור.

לשואל המקורי: היינלין הוא סופר מאוד מגוון, חשוב לדעת שאם לא אהבת ספר אחד שלו יש ספרים אחרים בסגנון שונה לגמרי, לפעמים גם ספרים שונים מטיפים להשקפות הפוכות.

אם אתה מחפש סופר עם יצירת עולם יותר קונסיסטנטית הייתי דווקא מנסה את ניבן. חלק גדול מהסיפורים והספרים שלו מתרחשים על אותו רצף של היסטוריה

SignedIncognito

New member
ניבן נמצא ברשימה :)

יש המלצות על ספרים ספציפיים בנוסף לעולם הטבעת?

לגביי היינלין, אין לי נטיה לשפוט סופרים על סמך יצירה כזו או אחרת(גם אצל אסימוב יש לא מעט ספרים שלא אהבתי).

בינתיים אני כבר לקראת סוף starship troopers ומאוד נהנה.

ווסאבי74

New member
אני כבר לא כל כך זוכרת

אבל אני חושבת שעולם הטבעת צריך להיות בסוף, אחרי שכבר מכירים קצת את הגזעים שפעילים בעולם של ניבן וההיסטוריה המשותפת שלהם. הייתי מתחילה מכוכב ניוטרון.

למעלה