היינליין זה קצת בעיה
יש לו מלא ספרים שחלקם נמצאים באותו "עולם" אבל בלי שום משמעות עלילתית מעבר לזה שהוא יצר היסטוריה עתידית משותפת. חלק מהספרים לא נכתבו מראש כחלק מההיסטוריה הזו ושולבו אחר כך. ויש לו גם הרבה ספרים שלא ממש שווים קריאה לדעתי. יש מספר קטן של ספרים מאוחרים שאיתם שווה לחכות עד שקראת את המוקדים כי יש בהם איזסכורים והם מניחים שכבר קראת ספרים אחרים שלו אבל רוב המוקדמים עומדים בפני עצמם.
אישית היתי מתחיל באלו שבאמת שווה לקרוא. עריצה היא הלבנה, לוחמי החלל (שלא שייך להיסטוריה העתידית שלו), המפלצת מן הכוכבים, אולי "איוב" והסיפורים הקצרים בקובץ "חדירת זמן" (או אם אתה קורא באנגלית נדמה לי שיש קובץ לא רע בשם the menace from earth). גר בארץ נוכריה הוא גם מאוד ידוע אבל הייתי משאיר לאחר כך - הרבה אחר כך.
בשלב השני אפשר לקרוא ספרים כמו הדלת המובילה אל הקיץ, מנהרה בשחקים, חליפת חלל, בני מתושלח, האבן המתגלגלת, לא ארא רע וכולי. אלו הספרים שרובם נמצאים לכאורה באותו "קונטיניואיטי" אבל יש מעט מאוד קשר ביניהם. רובם יועדו לצעירים ואין בהם הרבה סקס או תחכום.
אם אתה קורא באנגלית שווה מאוד לקרוא גם את podkaine of mars, שלא תורגם. הוא כבר יותר מתוחכם למרות שהוא עדיין מין ספר נוער שכזה. הספר האחרון שפחות או יותר עומד בפני עצמו הוא ששת.
אם שרדת את כל אלו אפשר להמשיך לשלב החרמן של היינליין עם החתול העובר דרך הקירות, מספר החיה, די זמן לאהבה, לשוט מעבר לשקיעה. אישית אני ממש לא ממליץ. לדעתי הספרים האלו לא טובים עד איומים.