מה סיכויי למצוא עבודה במקצוע מסויים?

מה סיכויי למצוא עבודה במקצוע מסויים?

מהו השכר במקצוע שלי? זוהי שאלה שחוזרת על עצמה במסרים, ואני מבקש לעדכן את הקישור שהלך לאיבוד. באתר של ג'וב פיוצ'רס יש אפשרות לחפש אחד מ מאות מקצועות בחיפוש לפי חתכים שונים כולל חיפוש לפי אלף בית שהוא יעיל במיוחד. לאחר שמצאתם את המקצוע שלכם הקישו על הNOC (מספר בעל 4 ספרות) וייפתח דף המידע. לדף המידע יש פליפ טאבס שמאפשרים לכם לגלות מידע על העבר ההווה והעתיד של המקצוע כולל סיכויי מציאת עבודה, גובה השכר, ההכשרה והרישוי הנדרשים וכדומה. בילוי נעים.

רשימת מקצועות שבהם קל מאד למצוא עבודה

חפשו בשני מצבים: המצב היום, והמצב החזוי ל 2009 . חפשו לפי רמות הביקוש: GOOD קל מאד למצוא עבודה FAIR אפשר בהחלט למצוא עבודה LIMITED לא קל למצוא עבודה

ועובדי פיתוח תוכנה? אלה פטורים מאישור מוקדם

ויכולים לקבל רישיון עבודה במהירות ובלי ביורוקרטיה כלל אם יש להם הצעת עבודה תקפה. המעסיקים אינם מודעים לזה. ספרו להם.

Jigal

New member
לינקים פשוטים ומעולים

עזר לי לקבל תמונת מצב טובה וברורה - כל הכבוד למושבניק על מציאת המקורות

shipy1234

New member
עדיין לא הבנתי את ההבדלים בין WP ל- LMO

האם כל ההבדל מבחינת המעסיק בין WP ל- LMO הוא במילוי טופס נוסף? אין הבדל בזמני עיבוד הבקשה, עלות וכדומה? כמו כן, האם למישהו שנמצא במהלך תהליך ה- PR ומקבל הצעת עבודה ממעסיק קנדי צריך ליידע את המעסיק שהוא נמצא בתהליך הגירה ושיבצע LMO, או עדיף שיבצע WP רגיל ויטפל בהגירה אח"כ? הכוונה, האם הסיפור של הגירה / LMO לא עשוי לאיים על מעסיק פוטנציאלי שמכיר את הפרוצדורה של ביצוע WP לעובד זר אבל לא מכיר LMO? תודה, שיפי

ניכר מהשאלה של א הבנת....

WP כשמו כן הוא - רישיון עבודה. את רישיון העבודה מקבלים בנקודת הכניסה לקנדה. ישנן כמה דרכים לקבל רישיון עבודה והן קשורות במדינת תושבותו של העובד, ובמקצועו. המשותף לכל הדרכים הוא שיש צורך בחוזה עבודה ומכתב העסקה של המעסיק. בדרך כלל תנאי מקדים להנפקת רישיון עבודה הוא קיומה של חוות דעת חיובית של משרד העבודה הקנדי הקרויה LMO, הנפקתו תלויה במצב שוק העבודה הקנדי והמחסור בעובדים בתפקיד המסוים, או חוסר היכולת של המעסיק לאייש את המשרה. כדי לקבל LMO חייב המעסיק לחתום על טופס לבקשת חוות הדעת וזה מחייב אותו להעסיק את העובד במשרה. חוזה העבודה מחייב את המעסיק והעובד כאחד. ה LMO הוא ה פרוצדורה שמאפשרת הנפקת WP במרבית המקצועות. ישנה רשימה של מקצועות שבהן ההנפקה של ה LMO היא כמעט אוטומטית, ישנה רשימה של מקצועות שפטורה מ LMO , ובראשן מקצועות ה IT למפתחי תוכנה ו בעלי מקצועות פיתוח WEB .

shipy1234

New member
תודה אבל חסר לי הקשר ל- PR.

קראתי עכשיו שוב באופן מקיף באתר של ה- HRSDC, ושם כתוב, שלאחר קבלת ה- WP ניתן לצרפו בשילוב עם מכתב הצעת העבודה של המעסיק לתיק ההגירה. כאן נשאלת השאלה, האם אני בכלל צריך לערב את המעסיק או ליידע אותו בדבר תהליך ההגירה שלי? הרי ממילא את מכתב ההצעה יש לי וכמובן גם את אישור WP בדרכון. אני לא יכול פשוט לצרף אותם עצמאית לתיק ההגירה בשגרירות וכך לזרז את קבלת ה- PR? אני מדבר שוב על עובד שכבר נמצא בתהליך ה- PR. זאת להבדיל מתהליך AEO שבו המעסיק מעורב באופן עמוק יותר וצריך לצרף גם אישור ה- HRSDC שהמעסיק מקבל לתיק. תודה, שיפי

Astroo

New member
מצטרף לשאלה

הרי אם מדובר ב-Permanent position, הדבר מצויין בחוזה העסקה. אז אולי פשוט להביא את החוזה לשגרירות, מבלי לנדנד למעסיק עם אישורים נוספים.

LMO הוא מטבעו לעבודה זמנית (עד 3 שנים)

PR מזורז ניתן למי שיש בידו הצעת עבודה קבועה מוסדרת מראש. בשתי אפשרויות: אם הוא עדיין לא בקנדה על סמך AEO . אם הוא כבר בקנדה על סמך רישיון עבודה שיתרתו 12 חודש ומעלה, וכן אישור של המעסיק שעבודתו של העובד משתנה באופיה מעבודה זמנית לעבודה שאינה זמנית. בדרך כללים המצורפים.

shipy1234

New member
נראה לי שאכן לא צריך כלל את המעסיק

הרי כתוב בעמוד ה- LMO: ** NOTE : Please note that the Skilled Worker can apply directly to CIC for permanent residency (Step 4) and can gain additional points for having a permanent job offer from you if he/she already holds a work permit that: Is valid at the time of the application and was originally issued by CIC based on a positive HRSDC labour market opinion (including national opinions like the Canada Research Chairs program); or Is valid at the time of application and was originally issued by CIC based on an international trade agreement (e.g. NAFTA) or an economic benefit exemption. כלומר אם אני מבין נכון עובד שקיבל רשיון עבודה בעקבות LMO, יכול לגשת לבד לשגרירות, להביא להם את מכתב ההצעה ואת רשיון העבודה ללא כל עירוב של המעסיק בדבר. והשאלה אם במקרה של עובדים שכבר נמצאים בתהליך ה- PR הדבר יזרז אותו. נראה על פניו שכן, אבל לשמוע מהמומחה.

לתהליך PR רגיל לא צריך את המעסיק

רישיון העבודה ושהייה בפועל של שנה נותנים עוד 10 נקודות. אבל לא טיפול אקספרס. הטיפול אקספרס הוא רק להצעת עבודה בעלת אופי שאינו זמני. מי שאתה כבר עובד אצלו זמנית יותר מחצי שנה חא יהסס לתת לך מכתב לא מחייב כזה אלא אם כן הוא ממש רע לב.

למעלה